Sivas’ın tarihi yapıtları Fransız drone pilotunu mest etti

Pinar

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanlığı İrtibat Başkanlığınca düzenlenen Türkiye Drone Şenliği kapsamında, Türkiye’nin 12 kentinde tarihi, doğal ve kültürel hoşlukları görüntüleyecek drone pilotları içinde yer alan Fransız Vladimir Metivier, müsabakaya katıldığı Sivas‘taki tarihi yapıtlara hayran kaldı.

FPV Drone pilotu 26 yaşındaki Metivier, kentte Çiftçe Minareli Medrese, Gök Medrese, Divriği Ulu Cami, Kangal Balıklı Kaplıcaları başta olmak üzere tarihi, doğal ve kültürel yerleri görüntüledi.

Vladimir Metivier, AA muhabirine, küçüklüğünde sinemalara meraklı olduğunu, toplumsal medyada izlediği bir manzaranın akabinde drone pilotu olmaya karar verdiğini söylemiş oldu.

Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Başkanlığı tarafınca düzenlenen müsabakaya davet aldığında keyifli olduğunu belirten Metivier, “Sivas’ta tarihi yapıtları görüntüledim ve favorim Gök Medrese. Mimarisini fazlaca beğendim, burayı çekerken epeyce keyif aldım.” dedi.

Metivier, kentteki yapıtlara hayran kaldığını aktararak, şunları kaydetti:

“Buradaki yapıtların mimarisini epey yepyeni buldum, nitekim epey beğendim. Bütün gün burada uçabilirim. Türkiye’yi fazlaca sevdim, Fransa’dan hayli farklı. Havası, mimarisi, toprağının yanı sıra insanları epey misafirperver ve nazikler. Kapadokya’da uçmayı epeyce istiyordum fakat Sivas’tan da fazlaca mutluyum. Bu şenliğe çağırılmamdan dolayı epey teşekkür ediyorum. bu biçimdesine özel yerlerde uçmamdan dolayı kendimi epey şanslı hissediyorum, epey minnettarım.”

Öteki pilotlar üzere kendisinin de tezli olduğunu aktaran Metivier, “her insanın kendine göre bir uçuş tarzı var. Öbür pilotlarla İstanbul’da tanıştım, hepsi de fazlaca uygun pilotlar.” diye konuştu.

Metivier, yarışta derece elde edebilmek için elinden gelenin en düzgününü yapmayı hedeflediğini kelamlarına ekledi.

Şenlik kapsamında, Türkiye, İngiltere, ABD, Fransa, İsviçre, İspanya’dan dünyaca ünlü 12 profesyonel FPV Drone pilotu, Antalya, Muğla, Van, İstanbul, Mardin, Hatay, Adıyaman, Nevşehir, Şanlıurfa, Denizli, Sivas ve İzmir olmak üzere 12 kentte tarih, inanç, su ve sıhhat kategorilerinde, Türkiye’nin zenginliklerini görüntüleyecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Serhat Zafer