Sinner: “Bercy'de hiçbir zaman en iyi tenisimi oynamadım ama fiziksel ve zihinsel olarak iyi hislerim var. Hedef Torino'daki finaller”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Paris-Bercy turnuvası şu ana kadar her zaman tabu olmuştur. Jannik Günahkar. ATP n.1, yılın son Masters 1000 öncesi medya gününde “Henüz en iyi tenisimi oynamayı başaramadığım bir turnuva olsa bile buraya geri döndüğüm için mutluyum” dedi. “Uzun bir sezondu, yılın son turnuvalarına gittiğinizde her zaman her şey olabilir: bazı oyuncular daha taze, bazıları ise daha yorgun.”

“Koçluk mu? Büyük değişiklikler göreceğimizi sanmıyorum.”

Sinner daha sonra koçların maç sırasında oyuncularla etkileşime girme olasılığı da dahil olmak üzere koçluk reformu da dahil olmak üzere birçok konunun ayrıntılarına girdi. “Kuralları henüz detaylı bir şekilde okumadığımı itiraf ediyorum ancak bunun koçlukla ilgili olduğunu biliyorum. Açıkçası pek bir şeyin değişeceğini düşünmüyorum. Şu anda bile oyuncularına yol gösteren antrenörler var. Ancak bu sporda sahada yalnızsınız ve durumlarla kendi başınıza başa çıkmayı öğrenmeniz gerekiyor. Ve her durumda, koçla zaten belli bir iletişim var ve çoğu zaman birlikte o kadar çok zaman geçiriyorsunuz ki, sadece ona bakarak ne önermek istediğini anlıyorsunuz. Bu yüzden büyük bir değişiklik göreceğimizi sanmıyorum.”

Beraberlik

Sinner ilk maçına 29 Salı günü ikinci turda çıkacak: “Gerçekten zor bir kura, özellikle de büyük golcülerle karşılaşmanın her zaman zor olduğu bu sahalarda. Ama her gün turnuvaya katılmaya çalışıyorum. Tahta duruma göre her zaman açılabilir veya kapanabilir. Ben (Shelton) veya Felix'e (Auger-Aliassime) karşı elimden gelen en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağım, ilki mükemmel formdayken ikincisini hiç kazanamadığımı sayıyorum. Kesinlikle zorlu bir mücadele olacak ama kendime güveniyorum ve kendime odaklandım. Bu alanda mücadele ettiğim son iki yıla kıyasla kendimi geliştirmeyi umuyorum.”

Biçim durumu

ATP n.1 kendisini çok yorgun hissetmediğini itiraf etti: “Yıl boyunca ekibimle birlikte, tam da sonuna hazır gelmek için çok dikkatli kararlar aldığımı hissediyorum. Çok fazla turnuvaya katılmak zorunda kalmayacağım ve her katıldığımda bitirebileceğim için şanslıydım ki bu da bana yardımcı oldu. Seviyem iyi görünüyor ama her zaman olduğu gibi saha kesin cevapları verecek. Mental olarak kendimi iyi hissediyorum ve benim için asıl etkinlik Torino'daki finaller olacak. Yılın başından bu yana, hak kazanmak için çok motive oldum. Şimdi nasıl olacağını göreceğiz.”

Konular