Şehit eşi Hasret öğretmen, kızı ve öğrencileriyle hayata tutunuyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
FIRAT, MALATYA (AA) – Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında 2017’de Suriye’nin kuzeyindeki Bab bölgesinde terör örgütü Deaş ile yaşanan çatışmada şehit olan uzman çavuş Gökhan Kılıç’ın geride bıraktığı öğretmen eşi Hasret Kılıç, kızı ve öğrencileriyle acısını unutmaya çalışıyor.

Eşinin şehit olmasından yaklaşık üç hafta daha sonra anne olacağını öğrenen Hasret öğretmen, şu an 4 yaşında olan kızı Zeynep Hüma ve öğrencileri yardımıyla hayata tutunuyor.

Ruhsal danışman ve rehber öğretmen olarak 7 yıldan bu yana bakılırsav yapan Hasret Kılıç, çabucak hemen baba teriminin ne demek olduğunu bile bilmeyen kızı Zeynep ve öğrencilerinin en yeterli biçimde yetişmesi için çaba ediyor.

Şehit Zeki Dağ İlkokulunda vazife yapan Hasret Kılıç (29), AA muhabirine, çabucak hemen 3,5 aylık evliyken eşinin Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile yaşanan çatışmada şehit olduğunu anımsattı.

bu biçimdelar Ceyhan ilçesinde bir lisede nazaranv yaptığını anlatan Kılıç, acı haberin akabinde adeta dünyasının karardığını aktardı.

“Yasımı yaşamadım”

çabucak hemen acısının taze olduğu günlerde gebe olduğunu öğrendiğini lisana getiren Kılıç, “Ben bilhassa Zeynep Hüma’nın doğacağını öğrendikten daha sonra yasımı yaşamadım. Eşim şehit olduktan birkaç ay daha sonra çabucak vazifeye döndüm. Sıkıntı bir müddetçti fakat bir biçimde ayakta durmak zorundayız. Yasımı yaşamadım, benim bir emanetim vardı ve onu en uygun biçimde dünyaya getirmek ve büyütmekle yükümlüydüm.” diye konuştu.

Kılıç, sıkıntı günlerde dünyaya getirdiği bebeğiyle hayata daha sıkı tutunduğunu ve onun yardımıyla kendini kuvvetli hissettiğini anlattı.

vazifesine bir ilkokulda eşini kaybetmesinden birkaç ay daha sonra başladığını aktaran Kılıç, şöyleki devam etti:

“İlk etapta biraz zordu. Önemli bir sorunun içerisindeyim bana gelenlerse benim gözümde daha kolay çözülebilir şeylerdi. Birinci kademede anlamakta zorluk yaşadım, lakin okulda olmak, öğrencilerle birlikte olmak benim daha uygun ve kolay güzelleşmemi sağladı. çalışmak ve bir şeylere adapte olmak beni daha düzgün yaptı. Çocuğum doğduktan daha sonra bir süre fiyatsız müsaade almıştım. yeniden döndüğümde benim için daha yeterli olmuştu, işimi severek yaptığım için kolay adapte oldum. Anne olduktan daha sonra çocuklara bakış açım daha da farklılaştı. Çocuklarla bir şeyler konuştuğum vakit ‘evet benim çocuğum da bunu yaşayabilir’ mantığıyla yaklaştım. Anne olarak öğretmen olmak katiyetle büyük bir avantaj. Şehit eşi öğretmen olmak da o çocukların büyüyeceğini, bu vatana yeterli hizmetler yapacağını düşünerek işinizi, vazifenizi yapıyorsunuz, saygılı bireyler yetiştirmek için çabalıyoruz.”

Hasret Kılıç, öğretmenliği epeyce sevdiğini, okulda öğrencilerle bir ortada olmanın kendisini memnun ettiğini söylemiş oldu.

-“Zeynep babanın olmadığı bir dünyaya geldi”

Kızı Zeynep’in çabucak hemen babasının eksikliğinin farkında olmadığını söz eden anne Kılıç, şunları kaydetti:

“Şehitlik daima gittiğimiz, ziyaret ettiğimiz bir yer. Zeynep orayı biliyor lakin orada babası olduğunu çabucak hemen fark edemedi. Zira Zeynep doğduğunda babanın olmadığı bir dünyaya geldi. Dede, anneanne, dayı ve annenin olduğu bir konutta büyüdü o yüzden babanın eksikliğini fark etmedi. Şehitliğe gidiyoruz evet oralarda dolanıyor, dolaşıyor fakat çabucak hemen hiç bir şeyin farkında değil.”

AA / İsmihan Özgüven – Son Dakika Haberleri