Sanko Güç Kümesinden Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesine Robotik Kodlama Sınıfı

Ryan

Global Mod
Global Mod
Sanko Güç Kümesinden Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesine Robotik Kodlama Sınıfı
  • Sanko Güç Kümesi, Mut Kaymakamlığı tarafınca kendisine gelen talebe olumlu karşılık vererek Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesine bir robotik kodlama sınıfı yaptırdı.
  • Öğrencilerinin robotik kodlama alanında eğitim alabileceği sınıfın ortasındaki robotik kodlama gereçleri, bilgisayarlar ve robotik aygıtların temininin yanı sıra mimari konsepti de özgün olarak Sanko Güç Kümesi tarafınca gerçekleştirildi.
Sanko Güç Kümesi, Mut Kaymakamlığı ve İlçe Ulusal Eğitim Müdürlüğü tarafınca ilçede yer alan Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesine bir robotik kodlama sınıfı yaptırılması talebine olumlu cevap vererek, sınıfın üretimini tamamladı.

Yalnızca robotik kodlama sınıfı için gereken gereçleri almakla yetinmeyen Sanko Güç Kümesi, öğrencilerin kendilerine ilham veren bir ortamda çalışabilmeleri için özgün bir mimari konsept tasarlayarak, sıfırdan bir sınıf inşa etti.

İmali tamamlanan sınıf, Sanko Güç Kümesi Akyel-1, Akyel-2 ve Hilal-2 rüzgâr güç santralleri yöneticisi Ali Bayındır tarafınca okula teslim edildi.

Orta tatil daha sonrası okula dönen öğrenciler, bu proje yardımıyla yeni robotik kodlama sınıflarında öğretmenleriyle birlikte çalışmaya başladılar.

Proje kapsamında yalnızca bir robotik kodlama sınıfı yapılmasını beklerken, kendilerine teslim edilen projenin beklentilerinin üzerinde olduğunu söyleyen okul yöneticileri, gösterdikleri itina ve verdikleri emek için Sanko Güç Kümesine teşekkür etti.

Geleceğin dünyasında var olabilmek için tüm çalışmalarını dijital platforma taşıyan Sanko Güç Kümesi yöneticileri ise dijitalleşmeyi eğitimle buluşturan bir çalışmaya imza atmaktan dolayı duydukları memnuniyeti tabir etti.

Faaliyet gösterdiği bölgelere katkı sağlayacak toplumsal sorumluluk projeleri gerçekleştiren Sanko Güç Kümesi geçtiğimiz sene Manisa Salihli’de ve bu öğretim yılında Adana İmamoğlu’nda bir okula birebir biçimde robotik kodlama sınıfı yaptırarak ikram etti.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

ALINTIDIR