Rolling Stone'un baş editörü istifa etti

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Katılım
14 Şub 2021
Mesajlar
613
Puanları
1
Rolling Stone'un baş editörü Noah Shachtman, popüler kültürün kutsal kitabının başında iki yılı aşkın bir süre çalıştıktan sonra ay sonunda istifa ediyor.

Haber'ın çalışanlara gönderdiği kısa bir notta Bay Shachtman, dergideki son gününün 1 Mart olacağını söyledi ancak ayrılış nedenleri hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Hassas personel meselelerini görüşmek üzere isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan bir kişiye göre, istifası Rolling Stone'un CEO'su Gus Wenner ile arasındaki editoryal farklılıklardan kaynaklandı.

Bay Shachtman mektubunda, “Bu, Gus Wenner ve benim markanın gidişatına ilişkin uzun tartışmalardan sonra aldığımız doğru karardı” dedi.


Bay Wenner ayrı bir notta personele, Bay Shachtman'ın yerini geçici olarak derginin editör yardımcısı Sean Woods ve dijital direktörü Lisa Tozzi'nin alacağını söyledi. Derginin önümüzdeki haftalarda yeni bir üst düzey editör arayışına başlayacağını söyledi. Bay Shachtman dergide yazar olarak hizmet vermeye devam edecek.

Bay Wenner, “Son birkaç yıldır yayınımıza gösterdiği tüm çalışma, tutku ve özveri için kendisine teşekkür etmek istiyorum” diye yazdı.

The Daily Beast'in eski genel yayın yönetmeni Bay Shachtman, haber web sitesinin ayık, araştırmacı ruhunu Rolling Stone'a aktardı. Görev süresi boyunca dergi, Jonathan Majors ve Marilyn Manson da dahil olmak üzere önde gelen müzisyenler ve aktörler hakkında araştırmalar yayınladı. Yayın ayrıca dijital tasarım alanında Ulusal Dergi Ödülü'nü kazandı ve onun liderliğinde interaktif medya alanında ilk Emmy Ödülü'ne aday gösterildi.

Rolling Stone son yıllarda geleneksel bir dergi olarak köklerinin ötesine geçerek etkinlikler, lisanslama, çevrimiçi ticaret, filmler, televizyon ve podcast'ler gibi girişimlere odaklandı.

Rolling Stone, geçen yıl derginin kurucularından Jann Wenner'ın Times'a verdiği bir röportajda geniş çapta ırkçı ve cinsiyetçi olarak görülen yorumlarda bulunmasıyla krize girdi. Gus Wenner'ın babası Jann Wenner, 2019 yılında yayından ayrıldı ancak kurucularından olduğu Rock & Roll Hall of Fame Vakfı'nın yönetim kurulu üyesi olarak müzik dünyasında etki yaratmaya devam etti. Yorumları yayınlandıktan sonra, Black Rock Koalisyonu tarafından zorla vakıftan atıldı ve kınandı; bu, Bay Shachtman'ın Rolling Stone'u örtbas etmeye teşvik ettiği bir yangındı.
 
Üst