Roland Garros maviye çalıyor (ama önemli olan 9. sahadaki nezaket dersidir)

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Yarım gün boyunca her yerde beliren ekranları inceleyerek, “jouers appellès” sözleriyle oyuncular çağrıldı, bu da Roland Garros Stadyumu'nun caddeleri boyunca binlerce gezgini (ve para ödeyen) aldattı. Oyuncuları saatlerce çağırıyorlar ama sonra, hissedilmeyen ve ısrarlı çiseleyen yağmurdan mağlup oldukları için sahaya yaklaşmalarına bile izin vermiyorlar. Program yalnızca çatıları çıkarılabilir olan iki ana stadyum olan Philippe-Chatrier ve Suzanne-Lenglen'de kesintisiz olarak devam ediyor.

Roland Garros, Djokovic Herbert'i yendi ve ilk tuzaktan kurtuldu: Günahkârın 1 numara olmayı beklemesi gerekiyor

kaydeden Paolo Rossi

29 Mayıs 2024

Organizatörler, tahminlerin olumlu olmamasına rağmen, saat 16.00'da Avustralyalı de Minaur ve Alex adını taşıyan Amerikalı Michelsen'i Simonne-Mathieu'ya karşılıklı darbe indirmeye çalışıyor. Daha sonra tüm sistemler teker teker hayata geri döner. 9.Sahada Amerika'nın 1 numarası, dünyanın 12 numarası karşı karşıya geliyor Taylor Fritz ve Arjantin'in 6'sı ve 67 ATP Federico Coria: Basın odasından oraya ulaşmak için merdivenleri kullanmanız ve Allée du Village'ı geçmeniz gerektiğini çok iyi biliyorum. Daha uzağa gitmeye cesaret edemiyorum, oraya gidiyorum. Böylece, ana giriş tarafındaki dip çizgide yer alan hakemi fark ediyorum: erkek, kırk yaşlarında, asla hata yapmaz, hakemin kararlarını kontrol etmek için bir kez bile aşağı inmesine gerek kalmaz. O, tekerlekli sandalyede, Fransızca'da kulağa daha hoş gelen “fauteuil roulant” anlamına geliyor.

Umarım birisi bu asgari olayı FITP'ye rapor eder, böylece gelecek yıl Foro Italico'nun kırmızı zemininde bile engelli insanlar olacaktır – eğer çizgi hakemi olmayı veya başka bir şeyi iyi biliyorlarsa – sadece ne olduğunu açıklamak için Memleketimizde ve hatta seçimlerde aday bulduğumuz çok sayıda Vannacci'ye medeniyet ve eğitim.

3. alanda ise Flavio Cobolli18.00'de İtalyanlar arasında virajı geçmeye çalışan ilk kişi oldu. Rakip ise en sevilen genç oyunculardan biri olan Sırp Hamad Medjedoviç2003 doğumlu, en son Yeni Nesil Finallerin galibi. Bir yaş büyük olan Roman Roman oyuncu, son aylarda edindiği tecrübeleri hemen güven ve otoriteye dönüştürdü. Flavio'nun hakim olduğu, ralli düzenleme konusunda daha yetenekli, hassas, hızlı ve taktiksel tercihlerinde buz gibi olan ilk iki sette fark açıkça görülüyor. Üçüncü set daha dengeli çünkü Janko Tipsareviç'in öğrencisi servis dönüşlerinde sahip olduğu tüm gücü ortaya koymayı başarıyor ve buna özellikle çizgi boyunca iyi oyunlarla eşlik ediyor (kendisi oyun süresinin dörtte üçüne kadar ne yapacağını bilen bir golcü) yarım alan). Flavio bir arayı toparlıyor ve ardından skoru kapatma fırsatı buluyor ancak bundan yararlanamıyor. Tek belirsizlik anı eşitlik bozma anıdır ve bu ona sete mal olur.

Dördüncü sette başlangıç değerleri yeniden belirlenir; Hamad hata yapar ve öfkelenir ve Flavio övünmeden yeniden liderliği ele geçirir ve sahanın en iyilerinin servisini kıskandıracak kadar az bir servis geliştirdiğini doğrular. devre. 6-2 6-3 6-7 6-3 ile bitiriyor. Bu gece, onu eğiten baba Stefano ve ofisten izin alarak Paris'e gelen anne Francesca, bu etkinlik için kiraladıkları büyük evde, gayri resmi olarak İlk 50'ye giren oğullarının keyfini çıkarıyorlar (“. .. ama sıralama konusunda asla endişelenmiyoruz” diye temin ediyor) Ayrıca kardeşi ve amcaları da var, kısacası, Flavio'nun deplasman maçlarında daha az yorucu olan geniş bir aile grubu var, artık başka bir oyuncuya karşı maça zihinsel olarak hazırlanmak zorunda. 2003 doğumlu Danimarkalı Holger Rünü: Medjedoviç ile karşılaştırıldığında ATP 1000 seviyesinde bir başarı, 250 seviyesinde üç başarı ve slamlarda üç çeyrek final içeren bir müfredata sahip. Maçın sonunda Flavio, “Ben hazırım” diye güvence veriyor.

3. sahadaki Cobolli'yi takip etmeyi seçtiğim için diğer üç İtalyan'ın mükemmel performanslarını, gün batımından hemen önce aynı anda kaçırdım. İtibaren Sara Errani Her engelin üstesinden gelme yeteneği hayranlık uyandırmaya devam ediyor, buna tenis açısından artık pek de yeşil olmayan 37 yaş da dahil (maç sonrası basın toplantısında konu hakkında ve çevresinde çok akıllıca şeyler söylüyor, özellikle de ihtiyaç hakkında) kendi sorunlarıyla nasıl yaşayacağını bilmek – onlara “…hayaletler” diyor – onları fırsatlara dönüştürmek). Sahada Slovak Anna Karolina Schmiedlova'yı iki sette 6-3 ve 6-2'lik skorlarla mağlup etti ve “kendimde tanıdığım kalitenin bu olduğunu açıklıyor” sayesinde elde etti.

Giulio Zeppieri

Giulio Zeppieri

Giulio Zeppieri (afp)

Diğer Lazio oyuncusunun Alpler'deki deplasman maçındaki başarısı olumlu bir şekilde şaşırtıcıGiulio ZeppieriKendisiyle aynı yaştaki Matteo Gigante'nin elinden Roma'ya çıkışıyla sonuçlanan zor bir dönemden geçiyor gibi görünüyordu. Bunun yerine, elemelerdeki mükemmel performansının ardından Latin kökenli solak oyuncu, eski Fransız aslanlarından biri olan Adrian Mannarino'yu (4-6 6-2 6-1 6-2) elemeyi başararak ilk 100'e yaklaşmayı başardı. ikinci turda ulaşabildiği rakip Avustralyalı Thanasi Kokkinakis ile karşılaşacak.

Ancak bu değişikliğe şaşırmadım Luciano DarderiFransa Açık sonunda Sinner ve Musetti'nin ardından tenisimizin üçüncü gücü olmaya aday. İtalyan-Arjantinli oyuncu, Avustralyalı Rinky Hijikata'ya sadece ikinci sette bir şeyler kabul etti: geri kalanı için skor (6-3 7-6 6-1) bize onun marka fabrikası haline gelen tavrıyla maçı kontrol ettiğini gösteriyor. ve birkaç gün içinde Hollandalı Tallon Griekspoor'a karşı oynayacağı maçta bu ona çok faydalı olacak.

Bu nedenle Italtennis, toprak zemindeki slam'in ikinci turuna 8 erkek ve 3 kadın getiriyor: toplamda 128 oyuncudan 11'i kurada kaldı. Uzun zamandır olmadı. Bu, şu an ile hafta sonu arasında bir İtalyan spor katliamı hariç, Jannik Sinner'ın ATP sıralamasında zirveye çıkmasını taçlandırabilecek önemli bir gerçektir. Bunlar başkalarına bıraktığım ama itiraf ediyorum ki ben de çok etkilendim.