Roland Garros 2024, Son 16 Turunda Cocciaretto ve Arnaldi | Arnaldi ve Alcaraz sahada

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Jannik Sinner'dan önce bile iki İtalyan, Roland Garros'ta son 16 turuna katılmaya hak kazanmıştı. Matteo Arnaldi 6. sırada yer alan Rus Andrey Rublev'i 3 sette yenerek büyük heyecan yaşadı. Elisabetta Cocciaretto (n.51 WTA) kariyerinde ilk kez bir Slam'de dördüncü tura çıktı. Rusları iki sette yendik Liudmila Samsonova, N. 17, iki sette 7-5 6-2'lik skorla 1 saat 40 dakikalık oyunda. Cocciaretto karşılaşacak Coco GauffUkrayna'yı iki sette yenen Dayana Yastremska (6-2, 6-4). Ayrıca son 16 turunda Iga Swiatek (Marie Bouzkova'yı 6-4 6-2 yenerek Potapova'yı buldu) ve Leylah Fernandez'i 6-4 7-6(5) yenen ve şimdi Clara Tauson'u bulan sekizinci seribaşı Ons Jabeur.

Rublev ile Arnaldi şirketi

Matteo Arnaldi Rusları üç sette yenerek günün başarısını elde etti Andrey Rublev 7-6 (6) 6-2 6-4, kağıt üzerinde 6 numaralı seribaşına karşı yasaklayıcı bir maçtı. Liguryalı tenisçi böylece ABD Açık'ta son 16'ya ulaşarak slam'deki en iyi sonucunu elde etti. “İnanılmaz, sanırım hayatımın en iyi tenisini oynadım” yorumunu yaptı Arnaldi, “Bu seviyeyi üç set boyunca korumayı başardım: ilk ikisini kazandığınızda düşüş yaşayabileceğinizi düşünüyorsunuz ve bunun yerine ben bu şekilde oynamaya devam ettim. Rakibime baskı yapmak için doğru taktiği bulduğumu düşünüyorum, favori bendim ve bazı durumlarda bu hiç kolay olmadı ama sonra işler değişti.” Sinner'ı beklerken Matteo ve Cocciaretto zaten dördüncü tura ulaştılar: “İtalyanların sonuçları mı? Harika oynuyoruz. Bu durum bizi birbirimize elimizden gelenin en iyisini yapmaya itiyor, eğer biri iyi bir şey yaparsa daha çok kazanırız.” Güvenin, amacımız her zaman daha iyisini yapmak ve bu şey işe yarıyor. Böyle bir atmosferde oynamak harika, bir sonraki turda birbirimizi görmek için sabırsızlanıyorum.”

Tsitsipas ve Alcaraz da bugün sahada

Öğleden sonra sahadaki diğer büyük isimler: Stefanos Tsitsipas Çinlilerle karşılaşacak Zhang (kazanan Arnaldi ile oynayacak) Carlos Alcarazakşam geç saatlerde Amerikalılarla yüzleşmek zorunda kalacak Korda. İkincil kortlarda ise yağmur nedeniyle maçlara tekrar ara verilirken, sadece iki ana kort olan Chatrier ve Lenglen oynanıyor.

Elisabetta Cocciaretto

Elisabetta Cocciaretto (Reuters)

Bolelli ve Vavassori çiftlerde ikinci turda

Simone Bolelli ve Andrea Vavassori çiftlerde iyi başladılar: 11. sırada yer alan ikili, Macar Fabian Marozsan ve Brezilyalı Fernando Romboli'yi 6-4, 6-0 yendi. İkinci turda Brezilyalılar Rafael Matos ve Marcelo Melo yer aldı.

Konular