Rino Tommasi'nin ölümü, tepkiler | Binaghi: 'Tenis tarihinin bir parçası'

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
“O, dünyamızın tartışmasız bir kahramanıydı. İtalyan spor hareketinin büyük acı ve üzüntü yaşadığı bu anda, aileye yakınız.” Giovanni MalagòCONI başkanı Rino Tommasi'yi anıyor, Boks ve tenisin imzası ve sesi 90 yaşında bugün Verona'da vefat etti.

Tenis ve boksun tarihi sesine veda eden Rino Tommasi hayatını kaybetti

kaydeden Maurizio Crosetti

08 Ocak 2025

Federboxing: “Sizin gibi asil sanattan çok az kişi bahsetti”

“Çok az kişi asil sanatı senin gibi konuşup, anlatıp aktarabildi, Rino. Büyük boks tutkunları olan hepimizin kalbinde bunu yapmaya devam edeceğinizden eminiz. İyi yolculuklar usta” düşüncesi İtalyan Boks Federasyonu. “Başkan Flavio D'Ambrosi, tüm İtalyan boks hareketi adına, büyük Rino Tommasi'nin vefatından dolayı derin taziyelerini sunar”.

Binaghi: “Tommasi tenis tarihinin bir parçası”

“Sadece Rino Tommasi'den bahsetmek, bir gazeteci olarak yüzlerce Slam, Davis Cup ve Masters'ı ele alan tenis tarihinin güzel bir parçasını anımsatmaya eşdeğerdir. Hepimiz onun istatistiksel hassasiyetini hatırlıyoruz ama her şeyden önce ringe olan tutkuyla birlikte paylaştığı raket dünyasına olan tutkusunu da hatırlıyoruz.” Angelo Binaghiİtalyan Tenis ve Padel Federasyonu başkanı. “Gianni Clerici ile yaptığı yorumlar bile kendilerinden sonra gelenler için ilham kaynağı olmaya devam ediyor. İlk seçimlerimde kişisel olarak birbirimize rakiptik ama Davis Kupası'nın gerçek anlamda uluslar arası bir dünya şampiyonası olması için sahip olması gereken formül konusunda aynı fikirdeydik.”

Hellas Verona FC, İtalyan ve Veronese spor gazeteciliğinin imzası ve tarihi sesi olan Rino Tommasi'nin vefatından dolayı derin başsağlığı dileklerini ileterek aile ve arkadaşlarının acısına katılıyor.#HVFC

— Hellas Verona FC (@HellasVeronaFC) 8 Ocak 2025
Damiani: “Spor hikaye anlatımında bir usta”

Eski boksör “Rino Tommasi tenis ve boks sporu hikayelerinin ustasıydı” diyor Francesco Damiani1984'te Los Angeles'ta gümüş madalya ve 1989'dan 1991'e kadar WBO dünya ağır sıklet şampiyonu. “Birçok an beni Rino'ya bağlıyor. İnanılmaz bir yetkinliğe sahipti, işinde tarih yazdı ve birçok sporcunun kariyerine eşlik etti.” Damiani bir bölümü diğerlerinden daha fazla hatırlıyor: “Bana her zaman çok sevdiği boksör Mike Tyson'la dövüşebileceğimi söylerdi ama bana bunu neden hiç yapmadığımı sordu. Ben de ona hep aynı şekilde cevap verdim. 'Rino, Sen harika bir gazetecisin ama aynı zamanda iyi bir maç organizatörüsün. Çantalarla işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorsun, neden bunu organize etmiyorsun?

Konular