Putin: Adaylık konusunda çabucak hemen karar vermedim

odakulebuda

New member
Putin: Adaylık konusunda çabucak hemen karar vermedim Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin, VTB Capital Bankasının “Rusya Çağırıyor” başlıklı forumuna telekonferans yoluyla katıldı.

Rusya’daki ekonomik durum, koronavirüs salgını ve bölgesel mevzularla ilgili görüşlerini aktaran Putin, 2024 yılında Rusya’da yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde bir daha aday olup olmayacağı ile ilgili soruyu da yanıtladı.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki’nin, Joe Biden’ın bir daha sonraki ABD başkanlık seçimlerinde bir daha aday olacağını açıklamasını kıymetlendiren Putin, “Bunun hakikat bir karar olduğunu düşünüyorum” dedi. bir daha birebir yılda Rusya’daki seçimlerde aday olup olmayacağı ile ilgili soruya yanıt veren Putin, “Gelecekten ne istersiniz? Vaat ettiğiniz, ülkenizin kalkınması için koyduğunuz maksatları uygulamak istersiniz. Genç, yetenekli ve vatansever gençlerin siyaset, iktisat, iş dünyası ve sanat üzere birfazlaca alanda olmasını isterim. Rusya’nın geleceğinde bu biçimde bir sorun olacağına dair telaşım yok. Planlarıma gelince, buradaki püf nokta Anayasaya nazaran yeni devirde seçimlere katılma hakkım var. Buna çabucak hemen karar vermedim” sözlerini kullandı.

“Batılı ülkeler Afganistan’dan ders çıkarmadı”

Afganistan’da yaşanan sürece dair isim vermeden başta ABD olmak üzere Batılı ülkeleri eleştiren Putin, “Bir yandan birfazlaca ortağımızın ’Evet, yanıldık, Afganistan’da bu siyasetleri sürdürmek mümkün değildi’ söylemiş olduğini görüyoruz. Ancak dünyanın başka bölgelerinde de bu türlü davranmaya devam ediyorlar. Ne yazık ki bu güç Afganistan meseladen hiç ders çıkarmıyorlar” dedi. Afganistan’daki geçiş sürecinde ülkeye dayanak olunması gerektiğini savunan Putin evvela Afganistan’a ilişkin bloke edilen paraların hür bırakılması gerektiğini söyleyerek, “Afgan halkına yardım etmek gerekiyor, en azından ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin bankalarında tutulan Afgan parasının blokesini kaldırmak gerekiyor” diyerek net ileti verdi.