Orta Doğu’daki çatışma küresel ekonomik büyümeyi tehdit ediyor

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Iguodala yerden toplantı odasına doğru yürüyor

Yaklaşık yirmi yıl boyunca Andre Iguodala, kendisini NBA’in en çok yönlü oyuncularından biri, Golden State Warriors ile dört şampiyonluk kazanan All-Star ve Olimpiyat altın madalyalı oyuncusu olarak kanıtladı.

Şimdi Iguodala, DealBook’a özel olarak profesyonel basketbolu bırakıp diğer kariyerine, startup yatırımcısına odaklanacağını söyledi. Uzun süredir iş ortağı olan Rudy Cline-Thomas ile yeni kurduğu 200 milyon dolarlık risk sermayesi fonu Mosaic’i yönetecek.

Iguodala’nın açıklaması yıllardır süren spekülasyonlara son veriyor. 39 yaşındaki oyuncu, geçen yılın sezonunun son sezonu olacağını ima etmiş ancak bu yılın başlarında bu yöndeki söylentilere kulak asmamıştı. Ama şimdi spor ayakkabılarını asmanın zamanı geldi. DealBook’a “Bu kadar uzun süre oynayabilmek bir nimetti” dedi. (Henüz bu durumu tam olarak kabullenmedi: “Henüz beni etkileyip etkilemediğini bilmiyorum” dedi.)

Bir sonraki eylemine hazırlanıyor. O ve Cline-Thomas 2010 yılında teknoloji hisseleri satın almaya başlamış olsalar da, kendisi 2013 yılında Warriors’a katıldığında ikili kendilerini yeni girişimlere kaptırdılar. Iguodala, “Bay Area’ya ilk gittiğimde niyetim saha dışında başarı elde etmekti” dedi. “Nasıl erişim sağlayacağımı düşünüyordum.”

Bu, Andreessen Horowitz gibi risk sermayesi şirketleriyle toplantılara ve ardından Zoom ve siber güvenlik sağlayıcısı Cloudflare gibi yeni girişimlere yatırım yapılmasına yol açtı.

Bu artık birçok profesyonel sporcunun takip ettiği bir model. NFL’den Patrick Mahomes ve Aaron Rodgers’tan Iguodala’nın uzun süreli Warriors takım arkadaşı Steph Curry’ye kadar. Iguodala, “Sporcular daha akıllı hale geliyor” dedi ve rekabet güçlerinin ve izleyicilerle konuşma yeteneklerinin, ürünlerin satışına ve ölçeklendirilmesine yardımcı olduğunu vurguladı.

Mozaik artık onun odak noktası. Şirket, kurumsal yazılımlara, sağlık ve spor alanındaki fintech şirketlerine yönelik tohum ve erken aşama yatırımlara odaklanacak. Iguodala ve Cline-Thomas, yatırımcıları arasında halihazırda destekledikleri vakıfların, kurumların ve şirket kurucularının yer aldığı ilk Mosaic fonunu Mayıs ayında kapattı.

Mosaic’in yatırımları arasında modüler çok aileli konut üreticisi Vessel ve bir NFL yetenek ajansı ve yönetim firması olan Athletes First yer alıyor.

Bir diğer odak noktası ise spor franchise’larına sahip olmaktır. Iguodala, bir İngiliz futbol kulübü olan Leeds United’ın ortak sahibidir; Bay Area FC, Ulusal Kadınlar Futbol Ligi takımı; ve eski takım arkadaşları Curry ve Klay Thompson ile birlikte Tiger Woods ve Rory McIlroy’un ortak kurduğu, gelişen golf ligi TGL’nin San Francisco şubesi.

Iguodala’nın nihai hedefi? NBA takım sahibi. “Zamanın doğru olması gerekiyor” dedi ama “kesinlikle nihai hedef bu.”

“Zaten zor olan iş modelinin bozulması gerçek. … Bu post-sosyal bir ağ.”

— Adrienne LaFranceThe Atlantic’in genel yayın yönetmeni. Medya yöneticileri, Google ve Meta’nın Facebook’u gibi teknoloji devlerinden web sitelerine gelen trafiğin hızla düştüğünü ve toparlanma ihtimalinin düşük olduğunu fark etti.

Ağ tarafsızlığı için yeni bir adım

Federal İletişim Komisyonu’nun, sözde ağ tarafsızlığı kurallarını yeniden uygulamaya yönelik bir planı yeniden canlandırması, Washington’un internet hizmetlerini nasıl düzenlediği ve internetin bir kamu hizmeti olarak ele alınıp alınmayacağı konusunda bir anlaşmazlığa yol açtı.

Demokratların liderliğindeki kurum parti çizgisinde oy kullandı. Komisyon üyeleri, Comcast, Charter Communications ve AT&T gibi geniş bant sağlayıcılarının Google ve Netflix gibi rakip hizmetleri engellemesini veya yavaşlatmasını engelleyen Obama dönemi kurallarını yeniden canlandırmak için 3-2 oy kullandı. Trump yönetimi, bunların düzenleyici aşırılığın bir örneği olduğunu söyleyerek kuralları yürürlükten kaldırdı.

Kurallar FCC’nin İnternet’i bir yardımcı program gibi ele almasına izin veriyorsu veya elektrik tedarikçisi gibi. FCC Başkanı Jessica Rosenworcel, internet erişiminin öneminin Kovid salgını sırasında netleştiğini söyledi. Geniş bant erişiminin iş ve eğitim için bir zorunluluk haline geldiğini ancak düzenleyicinin kaliteli hizmet sağlamak için sağlayıcıları kontrol edemediğini söyledi.

Ajans, şirketleri ağ tarafsızlığı ihlalleri, tüketicinin zarar görmesi ve güvenlik açıkları açısından izleyebilecek. Bu, internet sağlayıcılarını FCC’nin mantıksız bulduğu daha düşük ücretler ödemeye zorlamayı da içerebilir.

Cumhuriyetçiler ve kablo şirketleri bu harekete karşı mücadele etme sözü verdiler. Cumhuriyetçi FCC komiseri Brendan Carr, kuralların ters etki yarattığını ve kurallar yürürlükte olmadığında tüketiciler için internet hizmetinin iyileştirildiğini söyledi.

Kablo endüstrisi ticaret birliği olan USTelecom, FCC’nin siber güvenliğe “görevinin sızması” konusunda uyardı. İnternet sağlayıcıları, Yüksek Mahkeme’ye kadar yasal yollara başvurmak da dahil olmak üzere politika değişikliğine itiraz edeceklerini söyledi.

HIZLI OKUMA

Teklifler

• Video oyunu yayıncılarının elinde 45 milyar dolar nakit var ve bu da Microsoft’un 69 milyar dolarlık Activision Blizzard satın alımını tamamlamasının ardından sektörde daha fazla konsolidasyona yol açma potansiyeli taşıyor. (CNBC)

• Josh Kushner liderliğindeki risk sermayesi şirketi Thrive Capital’in 80 milyar dolardan fazla OpenAI hissesi satın almak için görüşmelerde bulunduğu bildiriliyor. (Bilgi)

• ABD bankacılık devleri bu yıl şu ana kadar toplam 20.000 kişiyi işten çıkardı. (CNBC)

• ABD ve Avrupa’daki yatırımcılar son iki ayda aralarında Alibaba ve Tencent’in de bulunduğu büyük Çin teknoloji şirketlerinin 5,1 milyar dolarlık hisselerini sattı. (Bloomberg)
siyaset

• SEC, dijital token XRP’de alım satım yapan iki kripto yöneticisine yönelik suçlamaları düşürecek. (WSJ)

• Arkansas’ın eski valisi Mike Huckabee, Meta ve Microsoft gibi teknoloji şirketlerine, yayınlanan çalışmaları için AI araçlarını tazminat ödemeden eğittikleri için dava açan son yazar. (Kenar)

• Peter Thiel gizli bir FBI muhbiri miydi? (İçeriden)
Geri kalanın en iyisi

Geribildirim için teşekkürler! Lütfen düşüncelerinizi ve önerilerinizi Dealbook@Haber adresine e-posta ile gönderin.