Onarımın akabinde ziyarete açılan Zindan Kapı ilgi görüyor

ffalivvv

New member
İSTANBUL (AA) – Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş, belediye tarafınca yapılan onarımın akabinde dijital müze ve yeni sanat galerisi olarak ziyarete açılan 2500 yıllık Zindan Kapı’nın, kent sakinleri ve turistlere önemli bir ayrıcalık sunacağını tabir etti.

Aktaş, Bursa’da Bitinya Krallığı periyodunda inşa edilen ve İstanbul Yedikule Zindanları’nın gibisi olan Zindan Kapı’da gazetecilere yaptığı açıklamada, proje çalışmalarına 2016 yılında başlanan yapının, ziyarete açıldığı günden beri epeyce önemli farkındalık oluşturduğunu söylemiş oldu.

Yerin bilhassa hafta sonları ağır ilgi gördüğünü lisana getiren Aktaş, şu biçimde konuştu:

“Bütün müzelerimizde olduğu üzere Zindan Kapı da pazartesi günleri tatil, ötürüsıyla kapalı durumda. Onarım yaparsınız bir yere fakat değerli olan ona bir işlev yükleyebilmek. Zindan Kapı’yı biraz çağdaş çizgilerle donatarak, ortasında muhakkak görsel sunumları da hazırlayarak, biraz teknolojiyi de kullanarak gösterilerle bir farkındalık oluşturduk. Bizans, Osmanlı, Selçuklu periyotlarında burası neydi ve nasıl kullanılıyordu? Onu dijital ortamda gösterdiğimiz etkinliklerle burada bir farkındalık oluşturmaya çalıştık.”

Aktaş, Zindan Kapı’nın hoş ve rahat bir ortamı olduğunu belirterek, “Bursalı ve ülkemizin dört bir yanından gelecek konuklarımıza, Ulucami, Emirsultan, Yeşil Türbe ve Üftade’miz üzere Zindan Kapı’nın da önemli bir ayrıcalık sunacağını söz etmek istiyorum ve herkesi buraya davet ediyorum.” dedi.

Bölgeden bakıldığında Kuştepe’deki görünümün hoşluğuna vurgu yapan Aktaş, şunları kaydetti:

“Gece fevkalade bir görsellik var, mükemmel gözüküyor. Lakin takdir edersiniz ki bina cepheleri ile ilgili bir düzenleme yapalım, birlikteinde de bilhassa dış cephe boyamaları ve ışık tertibi ile alakalı çalışmalar yapılması lazım. Onunla ilgili artık bir proje hazırlıyoruz. Açıkçası bu görseli gelen konukların hepsinin yaşamasını istiyoruz. Bu gündüz görselini de toparlayacaktır. birlikteinde gece görseli aslına bakarsanız epeyce hoş lakin daha da güzelleşecektir. Onu da yakında kamuoyu ile paylaşırız inşallah.”

Aktaş, gazetecilerin Kuştepe’de yapılması planlanan çalışmalarla ilgili sorusu üzerine, “Ben burada kahve yudumlayarak görüntüyü seyretmenin bile önemli ayrıcalık olduğunu düşünüyorum. Gece burayı ziyaret eden konuklarımıza, bu görüntüyü gösterdiğimde şu anki hali bile cezbediyor ki o çalışma ile birlikte fevkalade bir görsellik ortaya çıkacaktır. Burada bir selfie ya da fotoğraf çektirmek, bir çay, kahve yudumlamanın ayrıcalığı olacaktır. Burası sur içi ve eski Bursa. Eski Bursa’nın izlerini burada ziyadesiyle hissetmek mümkün. Burayı ne kadar toparlarsak, ne kadar el atarsak, kamulaştırma yapıp alan açarsak ayrıcalığının o kadar ortaya çıkacağına inanıyorum.” sözlerini kullandı.

AA / Elif Hasret Çelikler – Son Dakika Haberleri