Öldü sanılıp morga kaldırılan 2. Karabağ Savaşı Gazisi Gündüz Musayev konuştu

odakulebuda

New member
Öldü sanılıp morga kaldırılan 2. Karabağ Savaşı Gazisi Gündüz Musayev konuştu Azerbaycan’la Ermenistan içinde 27 Eylül 2020’de başlayan 2. Karabağ Savaşı’nda Sugovuşan tarafındaki çatışmalarda ağır yaralanan gazi Gündüz Musayev savaşta yaşadıklarını anlattı.
2. Karabağ Savaşı’nda Sugovuşan istikametindeki çatışmalarda 3 havan topu mermisinin yanına düşmesi kararında ağır yaralanan gazi Gündüz Musayev, öldü sanılarak morga kaldırılmıştı. Komutanın bağırmasına uyanan Musayev’in yaşadığı fark edildi. Gence kentindeki hastaneye kaldırılan Musayev, kaldırıldığı hastanede 1 hafta komada kaldı. Musayev’in ömrünü kurtaran ise üstünde taşıdığı cep telefonu oldu. Şarapnel modüllerinin büyük bir kısmının cep telefonuna isabet etmesi kararında Musayev’in hayatı kurtuldu.

2. Karabağ Savaşı Gazisi Gündüz Musayev

“Canımız değerine olsa bile o şehitlerimizi ve yaralılarımızı ortada bırakmadık”

Sugovuşan istikametinde fazlaca şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten gazi Gündüz Musayev, “Askerlerimizden şehit ve yaralananlar oldu. Sugovuşan çatışmaları fazlaca açık bir yere gerçekleşiyordu. İrade savaşçıyı her vakit ileri gdolayır. Onun için biz şehitlerimizi orada bırakmadık. Canımız değerine olsa bile oradan şehitlerimizi ve yaralılarımızı çıkarıyorduk. Biz arkadaşım Eldar Sediyaliyev ile bir arada yaralandık. O olmasaydı tahminen yaralandığımda orada şehit olurdum. Canı kıymetine beni oradan çıkarırken, kendisi de yaralandı. Askerlerimizin her biri savaşta büyük kahramanlıklar sergiledi” dedi.

“Bir hafta komada kaldım”

Savaştan daha sonra, Azerbaycan’da şehit ve gazi ailelerine takviye olmak maksadıyla kurulan Yaşat Vakfı tarafınca tedavi masraflarının karşılandığını söz eden Musayev, “Bir hafta Gence kentinde komada kaldım. İkinci hafta Bakü’de ağır bakıma alındım. çabucak sonrasında Bakü’de birkaç ameliyat geçirdim. Türkiye’de de göğsümden 2 tane ameliyat geçirdim” diye konuştu.

“Gazi ve şehit olmaktan daha üstün bir makam yok”

Gazi ve şehit olmaktan daha üstün ve hoş bir duyguyu kendi için düşünemediğini vurgulayan Musayev, “Gazi ve şehit olmaktan üstün bir makam yoktur. 30 yıllık bir hasrete 22 yaşımdayken son verdik. O topraklar işgal edildiğinde ben doğmamıştım bile. Bu beşere epeyce hoş ve gurur verici hisler yaşatıyor. 30 yıllık bir hasreti 44 gün ortasında sonlandırmayı her devlet başaramaz. Bundan hoş bir hissi düşünemiyorum. Allah’a şükürler olsun ki, biz bu makama yükseldik. Başkomutanımızın siyaseti sonucunda ‘Demir yumruğun’ altında birleşerek düşmanı yendik” tabirlerini kullandı.
Anne ve babası doğuştan konuşma engelli olan Musayev, sol bacağını savaşta aldığı hasar niçiniyle kullanamıyor. Hudutları önemli derecede ziyan görmüş olan sağ ayağının ise uygunlaşması için de uzun devirli bir tedaviye gereksinimi var.