Nadal: “Djokovic mi? Hayal kırıklığı onu motive etti. Gelecekte Real Madrid’in başkanı olmayı isterim.”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Rafael Nadal’ın Tabağında 22 Slam kupası var ve belirsiz bir geleceği var. Novak DjokovicTarihi rakibi Roger Federer ile birlikte 24 birincilik elde etti ve sayı henüz kapanmış gibi görünmüyor. İspanya’da İspanyol’a kariyerini bugüne kadarki en başarılı oyuncu olarak tamamlayamadığı için üzgün olup olmadığı soruldu. Nadal, “Bunu çok isterdim” dedi Movistar+. “Fakat bu asla bir takıntı ya da hayal kırıklığı değildi. 22 Slam ile hayal kırıklığına uğrayamazsınız. Novak bunu başka bir şekilde deneyimliyor. Başarılı olamamak onun için daha büyük bir hayal kırıklığı olurdu, belki de bu yüzden başardı.” “Şampiyonluklara gelince, Djokovic tarihin en iyisi ve tartışılacak bir şey yok” diye ekledi. Gibi.

Nadal’ın dönüş ihtimali

Bugün Nadal’ın aklına gelen ilk şey kesinlikle bu değil. Sezon başından bu yana kariyeri durma noktasına gelen 37 yaşındaki tenisçi, geçen Haziran ayında kalça ameliyatı geçirmişti. 2024’te geri dönmek için çalışıyor. “Bu benim son yılım olabilir ama bunu doğrulayamam. Olasılıklar orada çünkü vücudumun nasıl olduğunu biliyorum. Karar verebilme umuduyla yaşıyorum”. Paris Olimpiyatları da ufukta görünüyor. “Oraya başka bir zaman gitmek isterim” dedi. Carlos ile çifte Alcaraz bir öneriden daha fazlası olabilir: “Bunun hakkında konuşmadık ama güzel olurdu ve iyi bir motivasyon olurdu.” Peki ya tenisten sonra geleceği başkan olmak olsaydı? Real Madridtaraftarı olduğun takım? “Yapabilir miyim bilmiyorum ama evet, isterim”.

Djokovic, Nadal ve taklitler: “Kazanmaya başladığımda Rafa artık onları sevmiyordu”

16 Eylül 2023

Şimdilik haftada üç kez 40 dakika antrenman yapıyor. Halen “biraz tenis, çok fazla spor salonu ve rehabilitasyon” diye açıkladı Gibi. “Fakat şu anki şartlara göre iki ay içinde radikal bir değişim göreceğimize ve gelecek yıla istediğim gibi hazırlanabileceğime eminim.”

Konular