Nadal: “Bunu söylemekten korkuyordum. Geri döneceğim ama ne bekleyeceğimi bilmiyorum.”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Tek bir konuda hemfikir olabiliriz ve olmalıyız: Rafa Nadal bir atlet, bir spor adamı ve çok yetenekli bir şampiyon. Büyük bir samimiyetle. Spor tarihi bilgisi ve sahadaki sonuçları kabul etmesi nedeniyle her zaman kendini fairplay tipi olarak gösterdi ancak bugün daha fazla kanıt vermek istedi. “Kibritsiz ve kalça ameliyatısız geçen bir yılın ardından geri döndüğümü duyurmaktan korkuyordum ama beni endişelendiren kalça değil, her şey. Hazır olduğumu düşünüyorum, inanıyorum ve her şeyin yolunda gideceğini ve fırsatı yakalayacağımı umuyorum. Sahada eğlenmek için. Hiçbir beklentim yok, gerçek bu. Sanırım farklı bir anda, farklı bir durumda ve keşfedilmemiş bir coğrafyadayım.”

Dünyada 663. olmaktan vazgeçmeyen savaşçı Nadal. Ve çemberi kapatmak istiyor

kaydeden Emanuela Audisio

01 Aralık 2023

Samimiyet. Sonuçta, bu yüzden bunu söylemeden önce mümkün olduğu kadar uzun süre bekledi. İspanyol mükemmeliyetçidir. “Çok zaman geçti, bu yüzden öncelikle geçmişin hislerini yeniden hissetmeyi umuyorum. Her zaman kendimden en iyisini bekledim ama şu anda aynısını yapmak zorunda değilim. Başlangıçta işlerin çok zor olacağını kabul edersem, kendime gerekli zamanı vermem gerekecek ve başlangıçta işler ters giderse kendimi affetmem gerekecek ki bu çok mümkün.Ancak, işlerin çok da uzak olmayan bir gelecekte olabileceğini bilerek, Vücudum tepki verirse değişebilir.”

Bunlar bizi kaçınılmaz olarak Roger Federer’e geri getiren sözler. Son zamanların diğer büyük tenis oyuncusu, diz ameliyatından sonra artık istediği kadar rekabetçi olamamıştı. Ve Nadal okumayı ve dinlemeyi biliyor. Başkalarının dersleri bile. O zaman, yırtıcı bir kedi olduğundan (kötüleyenleri öyle söyler) sürpriz yapmak için ellerini uzatıyor olabilir. 2024’te tenisin kesinlikle hesaba katılması gereken bir değişken daha olacak.