“Müslüm Baba” hayranları İzmir’de buluştu

Pinar

Global Mod
Global Mod
İZMİR (İHA) – Müslüm Gürses hayranı “Müslümcüler” İzmir‘de bir ortaya geldi. Saygıdeğer Ziya’nın manevi oğlu olarak gördüğü “Radikal Müslümcü” Mehmet Kara, vakit zaman farklı vilayetlerde buluştuklarını söyleyerek, “Amacımız yalnızca Müslüm Baba‘yı unutturmamak, yaşamak ve yaşatmak” dedi.

Hayranlarının “Müslüm Baba” diye hitap ettiği arabesk müziğin usta sesi Müslüm Gürses’in vefatının üzerinden 8 yıl geçmesine karşın hayranları onu müzikleriyle yaşatmaya devam ediyor. Türkiye’nin biroldukça noktasında Müslüm Gürses hayranı “Müslümcüler”, vakit zaman birtakım vilayetlerde toplanarak Müslüm Gürses’i yad ediyor. Buluşmalar kapsamında İstanbul’dan, Sakarya’dan, Kütahya’dan, Manisa’dan ve Antalya’dan gelen Müslümcüler, Sayın Ziya’nın manevi oğlu olarak gördüğü, “Radikal Müslümcü” olarak bilinen kebap ustası Mehmet Kara’nın İzmir’deki mahzeninde bir ortaya geldi. Celal Demir, Serhat Gezici, Mehmet Uysal, Eren Yılmaz, Tarık Eroğlu, Furkan Sevgi ve Alperen Bozkurt, Müslüm Gürses’in müziklerini söyleyerek ve onunla yaşadıkları anıları anlatarak usta sanatçıyı yad etti.

“İzmir’e yolu düşen bütün Müslümcüler buraya gelir”

Buluşmaya konut sahipliği yapan ve 1993 yılından itibaren Müslüm Gürses hayranlığının başladığını tabir eden Mehmet Kara, Müslüm Gürses’in birden fazla orjinal olmak üzere tüm kasetlerinin ve albümlerinin mahzeninde büyük bir arşiv haline getirdiğini söylemiş oldu. Müslüm Gürses’in eşi Sayın Ziya’nın da kendisine ikramlar gönderdiğini belirten Mehmet Kara, “Müslüm Baba dostlarımın da göndermiş olduğu en az 30 tane özgün poster ve fotoğraflar var. O kadar değerli Müslümcü dostlarım var ki biz onlarla artık tek yumruk olduk. Emelimiz yalnızca namusumuzla onurumuzla Müslüm Baba’yı unutturmamak, yaşamak ve yaşatmak. Her 3 Mart’ta Müslüm babanın kabrindeyiz. Onun haricinde da bir ortaya geliyoruz. örneğin burası ‘İzmir mahzeni’. İzmir’e yolu düşen bütün Müslümcüler buraya gelir. Ortada 15-20 kişi toplanarak Müslüm Baba’yı yad ederiz, herkes onunla yaşadığı anılarını anlatır” dedi.

“4 yıllık evliliğim Müslümcülüğüm niçiniyle bitti”

Müslüm Gürses’in konserine hiç gidemediğini söyleyen Mehmet Kara, “Antalya’ya iki defa geldi ancak ikisinde de hapishanedeydim. 10 yıl mahpus yatmış bir insan olarak hapishanenin verdiği ezginlik beni Müslüm Baba’ya daha fazla bağladı. Müslüm Baba’nın konserine gidememenin bana verdiği acı, 10 yıl mahpus yatarak yaşadığım acıdan daha fazladır. Keşke bir sefer bile olsa konserine gidebilseydim. Varlıklı fakat kalbi yoksul olanların babasıdır Müslüm Baba. Derbederlerin, kaybedenlerin, ‘kazandım’ dediği anda daima kaybedenlerin babasıdır Müslüm Baba. Onun müzikleriyle teselli olduk. İsterlerse bana ‘deli’ desinler ancak benim içimdeki Müslüm Baba aşkını onlar bilemezler. Benim için bir ikondur. 4 yıllık evliliğim Müslümcülüğüm niçiniyle bitti. Eski eşim bana ‘ben mi Müslüm Baba mı?’ diye sormuştu. Ben de ‘Sen kimsin’ dedim. Sevdiğim bayana tercih edebiliyorum onu” diye konuştu. – İZMİR

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri