Milletvekili Arvas: “Yatırım, üretim ve istihdam seferberliği arasındayiz”

ffalivvv

New member
VAN (İHA) – AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve belediye liderlerinin Ankara temasları devam ediyor. Milletvekili Arvas ve birlikteindeki Edremit Belediye Lideri İsmail Say, Tuşba Belediye Lideri Salih Akman, Gürpınar Belediye Lideri Hayrullah Tanış, Gevaş Belediye Lideri Murat Sezer ve Çaldıran Belediye Lideri Şefik Ensari ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı ziyaret etti.

Van’ın turizm potansiyeli en yüksek ilçelerinden biri olan Edremit’te, belediye lideri tarafınca projelendirilen ve DAKA tarafınca desteklenen Yüzen Otel Projesi kapsamında atıl durumda bulunan feribotun bir daha restore edildiğini hatırlatan Arvas, “Bakanımızdan ek mali takviye talebinde bulunduğumuz projenin tamamlanması ile bir arada yerli ve yabancı turistler farklı bir tatil tecrübesi yaşayacaklar. Ulusal basında da yankı bulan proje ile Edremit ilçemizin tanıtımına da kıymetli ölçüde katkı sağlanmış olacaktır. Tuşba Belediye Liderimiz yaptığımız görüşmede Tuşba’nın yeni kurulan bir ilçe olduğunu tabir ederek Bedesten Çarşısı Projesine takviye isteyerek, yapmayı planladıkları açık semt pazarı konusunda da mali dayanak talebinde bulundu. Gevaş Belediyesinin imkanları ile daha evvel hizmete açılan ayakkabı fabrikasında 200 şahsa iş imkanı sağlanmıştı. Belediye liderimiz daha fazla genç istihdam sağlamak maksadıyla artık Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının sağladığı takviyelerle 5 bin metrekarelik yeni bir fabrika kuruyor. 500 kişinin istihdam edileceği projenin onaylanması konusunda bakanımıza talebimizi ilettik, sürecin hızlandırılmasını istedik. Birebir biçimde belediye imkanlarıyla ilçede gençlere istihdam imkanı sağlamak maksadıyla 6 bin 500 metrekare fabrika inşa ederek, 350 bireye iş ve AŞ imkanı sağlayan Gürpınar Belediyemiz, bakanımızdan ek bina için mali yardım isteyerek, ayrıyeten ilçede küçük sanayi yapılması konusunda dayanak istedi. Çaldıran Belediye Liderimiz jeotermal güç bakımından varlıklı olan ilçede Jotermal Organize Sanayi Bölgesi kurulması talebinde bulunarak Çaldıran havzasının iktisada kazandırılmasını talep etti. Bunun yanında 64 bin nüfuslu ilçede genç istihdama imkan sağlayacak dokumacılık atölyesi kurulması konusunda mali takviye istedi” tabirlerini kullandı.

“Van’da yatırım, üretim ve istihdam oluşturmak, katma paha sağlamak, hemşehrilerimizin refah seviyesini arttırmak için belediye liderlerimiz, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarımız ile bir seferberlik arasındayiz” diyen Arvas, şu biçimde devam etti:

“Belediye liderlerimiz bütün imkanlarını zorlayarak dokuma atölyeleri kurarak iş ve AŞ imkanı sağlıyor. Devam eden ve planlanan projelerin tamamlanması ile birlikte Van’da yaklaşık 20 bin şahsa iş imkanı sağlanmış olacaktır. Bu uğraşlarımıza takviye veren, projelere finansal katkı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’a ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” – VAN

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri