Mezun oldukları okulun duvarlarını fırçalarıyla renklendiriyorlar

Pinar

Global Mod
Global Mod
KARABÜK (AA) – Karabük‘ün Eflani ilçesinde 3’ü üniversite öğrencisi 5 genç, mezun oldukları ortaokulun duvarlarına birbirinden renkli fotoğraflar çiziyor.

Okulları güzelleştirmek ismine Şehit Ali Şen Korkut Ortaokulunda işe başladıklarını belirten Çelebi, “İnşallah önümüzdeki periyot Eflani İmam Hatip Ortaokulu ile devam edeceğiz. Öbür okullarımızda da bu süreci tamamlayacağız. Bu süreçte öğretmenlerimizin yanında okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz de aktifliğe katılmışlardır. Hepsine farklı başka teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“Çocuklarla güçlü bir bağımız var”

Fotoğraf öğretmeni Sema Perçin de okullarından mezun olan öğrencilerle duvarları renklendirdiklerini kaydetti.

Çalışmalara her insanın büyük katkısının olduğunu anlatan Perçin, “Bütün Eflani’nin, Kaymakamımızın, İlçe Ulusal Eğitim Müdürümüzün takviyesi daima bizimle olduğu için biroldukça şeyi hallettik. Çocuklar epey memnun. Burada değerli olan çocukların ömrüne dokunabilmek. Onların memnunluğu da hepimize güç veriyor.” tabirlerini kullandı.

Perçin, 10 yıldır birebir okulda nazaranv yaptığı için ortaokuldan beri istekli öğrencilerle bir arada olduğunu lisana getirerek, “Onlar liseye gittiğinde lisede birlikte çalıştık. Artık liseden de mezun oldular üniversite okuyorlar. Eflani küçük bir yer olduğu için daima bir ortadayız. Devamlı irtibat halindeyiz. Çocuklarla güçlü bir bağımız var.” dedi.

Perçin, ilçedeki öbür okulların duvarlarını da boyayıp çocukların keyif alarak geldikleri bir ortam oluşturmak istediklerini kelamlarına ekledi.

“Resim yapmanın bana günlük hayatta biroldukça katkısı oldu”

Okulun duvarlarını boyayan gönüllülerden 19 yaşındaki Muhammet Gedik ise liseden mezun olduğunu ve üniversite imtihanına hazırlandığını anlattı.

Gedik, fotoğraf yapmanın kendisine günlük hayatta biroldukça katkısı olduğunu belirtti.

“Resim hem hayal gücümü geliştiriyor tıpkı vakitte sosyalleşmemi sağlıyor”

Bolu İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Kısmı öğrencisi Öznur Köleoğlu, atölyeye isteyerek ve bir şeyler öğreneceklerini bilerek geldiğini, öbür öğrencilere de örnek olduklarını söylemiş oldu.

Köleoğlu, okulun duvarlarını boyadıklarını belirterek, “Mezun olmama karşın buraya etkinlikler yapmaya, kendimi ve el hünerimi geliştirmeye, toplumsallaşmaya geliyorum. hayatıma birfazlaca tesiri oldu. Buraya geldiğimde kendimi epey âlâ hissediyorum.” halinde konuştu.

Üniversite öğrencisi Elçin Lara Özgenç ise fotoğraf yapmayı okulda öğrendiğini belirterek, fotoğrafın hem hayal gücünü geliştirdiğini birebir vakitte toplumsallaşmasını sağladığını kaydetti.

AA / Orhan Kuzu – Son Dakika Haberleri