Medvedev'i yenen çocuk Tien. Ebeveynler Vietnam'dan kaçtı, tenis kandaydı

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Roma – Amerikan dersleri. Öğrenci Tien öğretiyor, öğreniyor Daniil Medvedev, Melbourne'deki sonsuz gecede Avustralya Açık'ın ikinci turunda eleniyor. On dokuz yaş, sandalyeye oturmak ve Rusya'yı kollarını kavuşturarak dünyanın beş numarası haline getirmek için çok genç, ancak adınız Öğrenci – İngilizce öğrenci – ise derslere alışkınsınız. Beş saatlik sinir bozucu olanlara bile sıralamada 121. sırada yer alan Amerikalının katılması nadirdir. Süper eşitlik bozmada zil çalıyor, durabilirsin, gözlerini açabilirsin, hayal kurabilirsin.

Anne, matematik öğretmeni. Ve babamın tenis tutkusu

Sizi evde evde eğitim (evde eğitim) ile büyüttükten sonra bu ismi size tesadüfen seçen matematik öğretmeni anne Huyen'e teşekkür ederiz. Annenle ilk kez Kaliforniya'da özel ders verirken tenis kortunda tanışan Baba Khuong'a sarılmak. Her ikisi de savaş sırasında Vietnam'ı terk etti ve ikisi de yeniden doğmak için Irvine kasabasını seçti. Khuong uçakla, Huyen ise deniz yoluyla geliyor: “Kocam ayrıcalıklıydı, sürekli korsan saldırılarına ek olarak teknede birçok insanın öldüğünü gördüm.” Tenis onları Amerika'da bir araya getirdi. Elinde bir raketle doğmuş olan Learner, bugün Margaret Court Arena'da kucaklaşarak gülümsüyor ve şakalar yapıyor: “Dürüst olmak gerekirse dördüncü sette acilen işemek zorunda kaldım, bu yüzden oldukça çabuk bitirmeye çalıştım. Ama aynı zamanda maçı da başlatmak istedim. Servis atarak beşinci oldum, bu yüzden oyunu 0-5'te bıraktım ve her şey yolunda gitti.”

İlk turnuvayı henüz 5 yaşındayken kazandı

Tuvalet numarası tıpkı sınavlarda olduğu gibi her zaman işe yarar. Tekrar düşünün Tien ilk turnuvayı kazandıIrvine Raket Kulübü'nde, henüz beş yaşındayken. Buradan itibaren tırmanış başlıyor ancak sonuca dair bir takıntı yok: Tennis Channel'a verdiği bir röportajda “Profesyonel olmayı düşünmedim” dedi. Geçen Ekim ayında, Fairfield Challenger'da 39 dakikalık bir final oynadıktan sonra zafer kazanarak 124 numaraya ulaştı; bu, ikinci kategori tarihindeki en kısa maçtı. Böylece Taylor Fritz, Andy Roddick ve Sam Querrey'den sonra 19. yaşına gelmeden üç Challenger şampiyonluğu kazanan dördüncü Amerikalı oldu. Ona hedeflerini sorduğunuzda mantrası şudur: “Bakalım ne kadar ileri gidebileceğim.” Bugün dünyanın öbür ucunda, yarın kim bilir, belki de zirvesinde.