Malatya’da okullar tatil mi? 19 Ocak yarın okullar tatil mi? Kütahya, Bolu, Elazığ, Bingöl, Uşak, Kastamonu, Kahramanmaraş, Gaziantep açıklamaları…

ffalivvv

New member
19 Ocak yarın okullar tatil mi? sorusunun cevabı merak edilen hususlar içinde yer aldı. Birtakım kentlerde vilayet genelinde ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam etmesi ve ulaşımda yaşanabilecek problemler sebebiyle öğrencilerin ve işçinin güvenliği için eğitime bir gün orta verilmesinin kararlaştırıldığı belirtilmesinin üzerine hangi kentlerde okullar tatil edildi?

HANGİ KENTLERDE OKULLAR TATİL EDİLDİ?

Malatya’da kar yağışı niçiniyle eğitime bir gün orta verildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her çeşit ve derecedeki resmi-özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile öteki kamu, kurum kuruluşlarına ilişkin kreş ve okul öncesi eğitim kurumlarında 19 Ocak Çarşamba günü eğitime orta verilmesine karar verilmiştir. Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından gebe, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve öteki kamu nazaranvlileri idari müsaadeli sayılacaklardır.”

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde eğitime kar manisi

Kütahya’nın Domaniç ilçesinde kar niçiniyle yarın eğitime bir gün orta verildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, ilçedeki ağır kar yağışı, tipi ve buzlanma sebebiyle yarın eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün müddet ile orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, gebe ve engelli kamu çalışanının de yarın idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Bolu’da eğitime kar mahzuru

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ağır kar yağışı niçiniyle eğitime yarın orta verildiğini bildirdi.

Ümit, toplumsal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meteorolojik bilgilere bakılırsa ağır kar yağışının devam etmesi beklendiğinden 19 Ocak’ta kent genelinde resmi ve özel okul öncesi, birinci, orta, lise, rehabilitasyon ve halk eğitim merkezi kurumlarındaki eğitim-öğretim faaliyetlerine bir gün orta verilmesinin kararlaştırıldığını belirtti.

Vali Ümit, engelli ve gebe kamu çalışanlarının da tıpkı gün idari müsaadeli sayılmasına karar verildiğini kaydetti.

Elazığ’da eğitime kar mahzuru

Elazığ’da kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı, kent genelinde tesirini gösterdi.

Elazığ Belediyesi ve Vilayet Özel Yönetimi grupları yolların ulaşıma kapanmaması ve muhtemel buzlanmalara karşı hazırlıklarını tamamladı.

Gruplar kentin birfazlaca noktasında tuzlama çalışması yürüttü.

Trafik takımları de şoförleri mümkün kazalara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Valilikten yapılan açıklamaya nazaran, kar yağışı ve olumsuz hava kaidelerinin yarın da tesirli olması bekleniyor.

Bu niçinle 19 Ocak Çarşamba günü vilayet genelinde birinci ve orta dereceli okullar ve özel eğitim kurumlarında eğitime 1 gün orta verildi.

Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında nazaranvli işçiden engelli, gebe ve kronik hastalığı bulunan memur ve başka kamu bakılırsavlileri de bir gün müddetle idari müsaadeli sayılacak.

Bingöl’de kar niçiniyle eğitim 1 gün orta verildi

Bingöl’de ağır kar yağışı niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Öğlenden daha sonra kent merkezinde başlayan kar yağışıyla ilçe beyaza büründü.

Çapakçur Viyadüğü-Gündoğdu Kavşağı yolunda trafik akışında kar niçiniyle aksama yaşandı.

Tipi niçiniyle araçlar kuvvetlikle ilerledi.

Belediye grupları kar temizleme ve yollarda tuzlaması çalışması yapıyor.

Karla uğraş grupları, kapalı köy ve mahalle yollarını açmak için çalışma başlattı.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet genelinde devam eden ağır kar yağışı ve olumsuz hava şartları niçiniyle merkez ve tüm ilçelerde resmi/özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel kreş ve gündüz bakımevlerinde 19 Ocak Çarşamba günü eğitime 1 gün orta verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında vazifeli engelli ve gebe çalışanın de yarın idari müsaadeli sayılacağı açıklandı.

Uşak’ta olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime orta verildi

Uşak’ta olumsuz hava şartları niçiniyle eğitime 1 gün orta verildi.

Valiliğin toplumsal medya hesaplarından yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmelere bakılırsa kent genelinde çok soğuk hava ve buzlanma beklendiği açıklandı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“19 Ocak 2022 Çarşamba günü Ulusal Eğitim Bakanlığına bağlı vilayet merkezi ve ilçelerimizdeki özel ve resmi okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, kreş ve gündüz bakım konutlarında, özel öğretim kurslarında, türlü kurslarda, resmi ve özel okullarda devam eden destekleme ve yetiştirme kurslarında eğitim ve öğretime 1 gün müddetle daha orta verilmiştir. Ayrıyeten kamu kurum ve kuruluşlarında bakılırsavli işçiden engelli, gebe ve kronik hastalığı olan memur ve başka kamu vazifelileri 19 Ocak Çarşamba günü 1 gün müddetle idari müsaadeli sayılacaktır.”

Aksaray’da kar niçiniyle okullar yarın tatil edildi

Aksaray’da tesirli olan kar yağışı ve buzlanma niçiniyle vilayet genelinde yarın eğitime orta verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet ve ilçelerde devam eden ağır kar yağışı ile olumsuz hava şartları niçiniyle her çeşit kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 19 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği açıklandı.

Açıklamada, kamu kurumlarında nazaranvli engelli ve gebe işçinin de yarın idari müsaadeli sayılacağı bildirildi.

Kahramanmaraş’ta kar niçiniyle okullar yarın tatil edildi

Kahramanmaraş’ta tesirli olan kar yağışı ve buzlanma niçiniyle eğitime yarın orta verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, vilayet ve ilçelerde devam eden ağır kar yağışıyla olumsuz hava şartları niçiniyle her cins kademedeki resmi, özel okul ve kurumlarda eğitim ve öğretimin 19 Ocak Çarşamba tatil edildiği açıklandı.

Açıklamada, kamu kurumlarında bakılırsavli engelli ve gebe çalışanın de yarın idari müsaadeli sayılacağı tabir edildi.

Kastamonu’da eğitime kar niçiniyle yarın orta verildi

Kastamonu’da vilayet merkezinde ağır kar yağışı niçiniyle yarın okullarda eğitim öğretime orta verildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kentte yaşanan kar yağışı ve olumsuz hava kaideleri niçiniyle birinci ve orta dereceli okullarda eğitim öğretime 19 Ocak’ta orta verildiği açıklandı.

Açıklamada, engelli ve gebe kamu vazifelilerinin de yarın idari müsaadeli sayılacağı söz edildi.

Gaziantep’te kar niçiniyle eğitime yarın orta verildi

Gaziantep Valisi Davut Gül, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, kentte ağır kar yağışının olduğunu belirtti.

Gül, açıklamasında, “Yoğun kar yağışı ötürüsıyla 19 Ocak Çarşamba günü Gaziantep genelinde eğitime (halk eğitim dahil) bir gün orta verilmiştir. Gebe ve engelli kamu işçisi idari müsaadeli sayılacaktır. Lütfen mecburî olmadıkça trafiğe çıkmayın.” sözlerini kullandı.

Haberler.com – Gündem

Tatil, Okul, kar, Gündem, Haber