Kuşadası’nda yeni yılın birinci meclis toplantısında kıymetli kararlar alındı

ffalivvv

New member
KUŞADASI, AYDIN (İHA) – Kuşadası Belediye Meclisi, 2022 yılının birinci toplantısını yaptı. Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçekleşen toplantıya, toplumsal belediyecilik alanında alınan kıymetli kararlar damga vurdu. Yükselen enflasyon niçiniyle vatandaşların alım gücünün düştüğüne dikkat çekilen meclis toplantısında, Kuşadası‘nda yaşayan muhtaçlık sahibi kişi ve ailelere yapılan nakdi yardımlar ile öğrencilere sağlanan eğitim dayanağının 2 katına çıkarılması kararlaştırıldı.

Kuşadası Belediye Meclisi Ocak ayı olağan toplantısı, Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel başkanlığında yapıldı. Erkan Yücel Sahnesi’nde gerçekleşen görüşmede, Kuşadası Belediye Meclisi’nin 2022 yılı boyunca her ayın birinci salı günü toplanmasına ve yıl boyunca tatil yapmamasına karar verildi. görüşmede ayrıyeten Kuşadası Belediyesi Kontrol Kurulu üyeleri seçildi. Yapılan bilinmeyen oylama ile Kontrol Komitesi’nde Belediye Meclis üyelerinden Melahat Yaylacı, Gürol Turhan, Mehmet Sarıdedeoğlu ve Kılınç Kocaman’ın yer alması karara bağlandı.

2022 yılının birinci meclis toplantısında toplumsal belediyecilikle ilgili kıymetli kararlar alındı. Bu kapsamda Toplumsal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Kuşadası’nda yaşayan muhtaçlık sahibi kişi ve ailelere yaptığı nakdi yardım 2 katına çıkarıldı. Ayrıyeten, eğitim bursundan faydalanan öğrenci sayısının yüzde 50, burs ölçüsünün da yüzde 100 oranında artırılmasına karar verildi. Meskeninde doğalgaz kullanan muhtaçlık sahibi vatandaşlaraysa yapılacak olan yakacak yardım fiyatını geçmeyecek biçimde nakdi fatura dayanağı verilmesi karara bağlandı. Öte yandan görüşmede alınan bir başka kıymetli karar, kentte amatör sporun gelişmesine katkı sağlamakla ilgili oldu. görüşmede 2022 yılında Kuşadası Belediyespor’a 200 bin TL nakdi yardım yapılmasına karar verildi.

Meclis toplantısında konuşan Kuşadası Belediye Lideri Ömer Günel, “Pandemi niçiniyle kentimizde her kesitten gereksinim sahibi aile ve kişi sayısında önemli bir artış meydana geldi. Son periyotta ekonomik şartlardaki bozulma da bu sayıyı katladı. Yardım ölçülerini yetki ve imkanlarımız dahilinde artırdık. Bu yıl birinci kere yakacak yardım fiyatını geçmeyecek biçimde doğalgaz faturasının ödenmesini de kapsama aldık. bu biçimdece toplumsal yardımlarımızı çeşitlendirmiş olduk. Kuşadası’nda hemşehrilerimizin kara kışı olabildiğince rahat geçirmesini sağlamak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. – AYDIN

İhlas Haber Ajansı – İktisat Haberleri