Konutu yanan aile devletin şefkat eliyle sıcak yuvaya kavuştu

Pinar

Global Mod
Global Mod
Ağrı’nın Diyadin ilçesinde bir süre evvel gece çıkan yangında tek katlı müstakil meskenleri kullanılamaz hale gelen anne ile alevlerin ve ağır dumanın içinden kurtardığı 4 çocuğu, kaymakamlıkça onarılıp hazır hale getirilen lojmana yerleştirildi.

İsaağa Mahallesi’nde yaşayan 33 yaşındaki Ayşe Işık, ikiz çocukları Yiğit, Sami (12) ve Esma (10) ile 6 yaşındaki Rabia’nın yaşadıkları müstakil konutta, 25 Kasım Perşembe günü gece saatlerde elektrik kablolarındaki elektrik kontağından dolayı yangın çıktı.

Eşi gurbette çalışan anne Işık, uyuduğu sırada yangını fark ederek çocuklarını can havliyle dışarıya çıkarıp yangının söndürülmesi için komşularından yardım istedi.

Komşularının durumu bildirmesiyle olay yerine gelen itfaiye grupları, yangını söndürdü.

Konutları kullanılamaz hale gelen ve eşyaları yanan anne ve çocukları, geceyi komşularında geçirdi.

Ailenin durumundan haber dar olan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Lider Vekili Alper Balcı da yangın bölgesine gitti, aileyle görüştü.

“Geçmiş olsun” dileklerini ileten Balcı, aileye devletin her vakit yanlarında olacağını söylemiş oldu.

Bu kapsamda, boş belediye lojman, her şeyiyle kullanıma hazır hale getirildi.

“Kara kış” devletin şefkat eliyle daha sıcak geçecek

Havaların soğuduğu kış günlerinde devletin şefkat eliyle sıcak yuvalarına kavuşan aile, Balcı tarafınca yeni meskenlerinde ziyaret edildi.

Meskende çocuklarla yakından ilgilenen Balcı, anne ve yangın daha sonrası gurbetten gelen eşi Dinçer Işık ile sohbet etti.

Balcı ayrıyeten kendisinden okul üniforması, bisiklet ve kıyafet isteyen çocukların isteğini yerine getirip onları sevindirdi.

Kaymakam ve Belediye Lider Vekili Balcı, AA muhabirine, yangında Işık ailesinin konutunun kullanılamaz hale gelmesinin üzücü olduğunu söylemiş oldu.

Birinci andan beri ailenin yanında olduklarını lisana getiren Balcı, “Allah canlarını korumuş lakin eşyaları yanmıştı. Diyadin’de kiralık mesken bulma kasvetimiz olduğu için belediye lojmanlarımızda boş olan bir daireyi dayayıp döşedik. Bu soğukta çocuklarımızı açıkta bırakmadık. Belediye lojmanlarımız termal suyla ısındığı için de avantajlıydı. Ailemizi bu konuta yerleştirdik ve en azından dışarıda kalmamış oldular.” diye konuştu.

Balcı, ilçedeki öbür muhtaçlık sahiplerinin olduğu üzere bu ailenin de yanında olmaya devam edeceklerini, devletin şefkat elinin herkese uzatıldığını tabir etti.

Ailenin bütün muhtaçlıklarını belediye karşılayacak

Kısa müddette aileyi sıcak konuta kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Balcı, “Ailenin bütün masraflarını Diyadin Belediyesi karşılayacak. 4 çocuğumuzun okumasına da yardımcı olacağız. Aileden hiç bir kira bedeli alınmayacak. Devletimiz var olsun. Devletimiz bize bu imkanları sundukça biz Diyadin halkına seferber edeceğiz.” dedi.

Anne Ayşe Işık ise konutları yandığı için üzüldüklerini lakin devletin dayanağıyla yerleştikleri konutta çocuklarıyla keyifli olduklarını belirtti.

Yangına değinen Dinçler, şunları kaydetti:

“Saat 21.45 sıralarıyla, çocukların hepsi uyumuştu. Ben de televizyonu kapatıp yatağa girdim. Yaklaşık 15 dakika uyudum ve birden uyandığımda her taraf dumandı. Odalardaki kapıların içinden ateş geliyordu. Her taraf duman olduğu için göz gözü görmüyordu. Yanımda uyuyan çocuğumu uyandırdım ‘anne ne yapalım’ diyerek panikledi. Ben de ‘hemen çocukları çıkartalım’ dedim. Başka 3 çocuğum da uykudaydı. Çocuklarımı zar sıkıntı dışarıya çıkarttım. Çocuklarımı 2 dakika daha geç çıkartsaydım aslına bakarsanız fazlaca makus şeyler olurdu. 5 dakika daha geç uyansaydım hiç birimiz oradan sağ kurtulamazdı.”

“Bu kar, kış gününde çocuklar dışarıdaydı”

Işık, çocuklarını konuttan çıkarıp komşularına haber verdiğini lakin alevlerin kısa müddette konutu sarması yüzünden kimsenin içeriye giremediğini söylemiş oldu.

Kaymakam Balcı’nın kendilerine büyük dayanak verdiğini, devlete minnettar olduklarını lisana getiren Işık, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Yangın çıkan konutumuz girilecek üzere değildi, aslına bakarsanız her tarafı alev sarmıştı. daha sonra itfaiye geldi ve komşular da yardım edip yangını söndürdü. Mesken, eşyalar, yataklar ve çocukların kıyafeti hepsi kullanılamaz hale geldi. aslına bakarsan yataktan fırlayarak çıktık. Kaymakam Beyefendi yangın daha sonrası konuta geldi. Bize lojmanda başımızı sokacak dairenin yanı sıra eşya verdiler. Bu meskende her şey var. Çocukların yatağı, oturma kümesi, televizyon ve başka eşyaları bize aldılar. Bu kar kış gününde çocuklar dışarıdaydı, alışılmış ki memnun oldum. Kaymakamımız ve devletimize epey teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun.”

AA / Abdullah Söylemez – Son Dakika Haberleri