Köy okulundan şampiyonlar çıkaran Cansu öğretmen gözünü yeni madalyalara dikti

Pinar

Global Mod
Global Mod
Türkmenkarahüyük Kamil Türk Ortaokulu vücut eğitimi öğretmeni Cansu Ceylan, öğrencileriyle bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling??????? branşlarında şampiyonluklarının sayısını arttırmayı hedefliyor.

Ceylan, AA muhabirine, vücut eğitimi öğretmenliğinin yanında bir yıldır müdürlük misyonunu de yerine getirdiği okulunu ve öğrencilerini hayli sevdiğini söylemiş oldu.

Okulda nazaranve başlayan birinci vücut eğitimi öğretmeninin kendisi olduğunu lisana getiren Ceylan, “bakılırsav yapacağım okulumu görmek için geldiğimde parkta oynayan çocuklar dikkatimi çekmişti. Onları gördükten daha sonra benim onlara gereksinimim, onların da bana muhtaçlığının olduğunu anladım.” diye konuştu.

Ceylan, her çalışmada öğrencilerini merkeze aldığını belirterek, şu biçimde devam etti:

“Öğrencilerimin hangi alanlarda nasıl ön plana çıkacaklarını düşündüm. Okulumuzun fiziki imkanlarına ve öğrencilerimizin ilgisine nazaran de birtakım branşlar belirledim. Çok sevdiğim bir kelam var, ‘Burada hiç bir balık uçmaya, hiç bir kuş yüzmeye zorlanmaz.’ diye. Bu anlayışı benimsediğim için branşları fazla tutmaya çalışıyorum ki öğrencim hangisine ilgi duyuyorsa ona yönelebilsin. Öğrencilerim için, bocce, dart, hokey, ragbi ve floor curling branşlarını seçtim. 2018 ve 2019’da üst üste ragbide Türkiye şampiyonluğu elde ettik. Ragbide vilayet ikincisi olan bir kız öğrencim, babası kararı öğrenmek için aradığında, ‘Aman baba ikinci olduk işte.’ demişti. Artık çocuklarım ikinciliği beğenmiyor. Biraz öğretmenlerine benzediler galiba. İkinciliği beğenmeyen bir okul haline geldik.”

Kovid-19 salgını niçiniyle okul karşılaşmalarına orta verildiğini hatırlatan Ceylan, karşılaşmaların bir daha başladığını ve katıldıkları maçlarda bundan evvelki derecelerinin üzerine çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.

Ceylan, 15 okul grubu olduğunu lisana getirerek, “Okulumuzda kayıtlı 61 öğrencimiz var. Hepsi de faal olarak okul sporlarına iştirak sağlayacak. Seçtiğimiz bu 5 branştan kız, erkek ve karma ekipler olmak üzere bütün kategorilerde gruplarımız çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

“İsteyene bir taş modülü bile materyal olabilir” dediler şampiyon oldular

Ceylan, hiç bir imkansızlık karşısında pes etmediklerinin altını çizerek, “Okulda ve öğretmenliğimin birinci yılında bir öğrencimle kaldırım taşlarıyla çalışarak Konya’da gülle şampiyonluğu elde etmiştik. bir daha bir öteki öğrencimle paklık sopalarıyla cirit çalışıp Konya üçüncülüğü elde etmiştik. Biz 7 yıldır, ‘İsteyene bir taş modülü bile materyal olabilir ‘ diyerek, bu anlayışla yola çıktık. Her vakit da başarıyı elde ettik.” sözlerini kullandı.

Ceylan, 2017’de boccede vilayet şampiyonu olduklarını anımsatarak, “Sevincimi paylaşmak için annemi aramıştım. Bir öğrencim yanıma gelerek annemle konuşmak için telefonu istedi. ‘Teyze, öğretmenimizi en çok biz keyifli ettik.’ dedi. O an öğrencim sahiden beni fazlaca duygulandırmıştı. Öğrencilerimin sevgiyle yaklaşmaları ‘Şunu yaparsak Cansu hoca üzülür, yapmayalım.’ fikriyle yanlışlardan uzak durmaları beni epeyce duygulandırıyor.” dedi.

Öğrencileri için ulaşabildiği her yerden takviye aldığına değinen Ceylan, şöyleki konuştu:

“Son vakit içinderda gündemde olan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ kampanyası için Ulusal Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’e teşekkür ediyorum. Umarım bizim okulumuzda da kütüphane olacak bundan daha sonra. Şimdiye kadar takviyelerinden ötürü Vilayet Ulusal Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İlçe Ulusal Eğitim Müdürü Mehmet Altunyaldız’a teşekkür ediyorum. Aslında hiç bir muvaffakiyet tek başına olmuyor.”

“Annemden daha sonra örnek aldığım insan”

Okulda eğitim nazarann 7. sınıf öğrencisi Fatma Seher Buğday ise ileride vücut eğitimi öğretmeni olmak istediğini paylaşarak, şunları kaydetti:

“Beden eğitimi öğretmeni olduktan daha sonra Cansu hocam üzere öğrencilerimi destekleyip onların en uygununu başarması için uğraşmak istiyorum. Cansu hocam benim için annemden daha sonra örnek aldığım öteki insan. Bütün öğretmenlerimi epeyce seviyorum fakat Cansu hocamın yeri başka. Cansu hocam hiç pes etmiyor ve her vakit ayaklarının üzerinde durabiliyor. Savaşan, zorluklara göğüs geren bir bayan. Onun azmi, çalışması ve uğraşı benim epeyce hoşuma gidiyor.”

AA / Havva Dereağzı – Son Dakika Haberleri