Kilo vermek için bisiklete binen mühendis, ailesine de örnek oldu

Pinar

Global Mod
Global Mod
ERZİNCAN (AA) – Erzincan‘da pedal çevirerek fazla kilolarından kurtulan makine mühendisi Levent İpek, eşine ve küçük çocuklarına da bisiklet tutkusunu aşıladı.

Kentlerde yaşanan trafik sıkıntıları, giderek artan yol masrafları ve sağlıklı hayat korkusuyla kent içi ulaşımda bisikleti yeğleyen insan sayısı süratle artıyor.

Düz bir ova üzerine kurulan ve dik yokuşları bulunmayan Erzincan, ılıman iklimi, doğal güzellikleriyle de bisiklet çeşitleri için beğenilen kentler içinde yer alıyor.

Çok sayıda bisiklet tutkununun bulunduğu kentte yaşayan makine mühendisi Levent İpek de fazla kilolarından kurtulmak için 2008 yılında meskeninin bodrumunda sakladığı çocukluk bisikletiyle işe gitmeye başladı.

Pedal çevirerek 9 ayda 18 kilo veren İpek, binmeyi tutkuya dönüştürdüğü bisikletiyle kentin tarihi, doğal hoşluklarını de gezerek yılda ortalama 6 bin kilometre yol katetti.

Eşi ve çocuklarıyla kentin hoşluklarını geziyor

Eşi, 2 yaşındaki kızı ve 4 yaşındaki oğluna da bisiklet tutkusunu aşılayan İpek, bulduğu her fırsatta ailesiyle kentin hoşluklarına hakikat pedal çeviriyor.

Levent İpek, AA muhabirine, Erzincan’ın bisiklet kullanması açısından son derece uygun coğrafyaya sahip olduğunu söylemiş oldu.

Bisikletin çevreci bir taşıt olduğunu ve karbon salımına da epeyce yararı olduğunu tabir eden İpek, şu biçimde konuştu:

“Çocukluğumda bisiklet sürüyordum ancak eğitim durumu üzere niçinlerle bir süre orta verdim. Askerden geldikten daha sonra ise epey kilo almaya başladım. şimdi 96 kiloya kadar çıkmıştım. daha sonra çocukluğumdaki bisikleti bodrumdan çıkardım ve ‘işe bisikletle gidip geleceğim’ dedim. Hem spor yapmış tıpkı vakitte kilo vermiş olurum diye düşündüm. bu biçimdedan beri de 78 kiloya kadar düştüm ve daha sağlıklı bir bedene sahip oldum.”

Çeşitlerine iki yaşındaki kızları da katılıyor

İpek, kilo verdikten daha sonra bisiklet binmenin kendisinde tutkuya dönüştüğünü belirterek, bunun üzerine uzun tiplere çıktığını lisana getirdi.

Evlendikten daha sonra da eşiyle bisiklet sürmeye devam ettiğini anlatan İpek, “Oğlum Arda istikrar bisikletini 2 yaşında kullanmaya başladı ve 3 yaşında ise bisiklet sürmeyi öğrendi. Kızım ise daha çabucak hemen iki yaşında, bisiklet koltuğunda bizimle birlikte çeşitlere katılıyor. Kızım da bisiklet kullanmaya epey istekli. Kendisine de kısa vakitte bisiklet sürmeyi öğreteceğim.” diye konuştu.

İpek, şoförlerin bisikletlilere hürmet göstermesini istedi.

Hem sağlıklı kalıyorlar birebir vakitte sosyalleşiyorlar

Merve İpek de çocuk yaşlarda faal olmasa da bisiklet kullandığını söylemiş oldu.

Evlendikten daha sonra eşinin bisiklet binme tutkusunun kendisine geçtiğini aktaran İpek, şunları kaydetti:

“Eşimle birlikte tiplere çıkmaya başladık. Çocuklarımız olduktan daha sonra onları da aktivitelerimize dahil ettik. Küçük kızımız süremediği için ona bir bisiklet koltuğu aldık. Kurallar el verdikçe ve havalar müsaade ettikçe bisiklet sürmeyi seviyoruz. Erzincan, düz olması, bisiklet yolların bulunması ve trafiğinin hayli ağır olmaması, bisiklet kullanıcıları için son derece ülkü bir kent. Çocuklarımızla fırsat buldukça ilçelere bisiklet çeşitleri düzenlemeyi seviyoruz. Hem sağlımız tıpkı vakitte toplumsallaşmak ve ailemizle birlikte vakit geçirmek ismine keyifli bir aktiflik.”

AA / Kemal Özdemir – Son Dakika Haberleri