Kanseri yendi, yazdığı kitapla hastalara umut oldu

Pinar

Global Mod
Global Mod
DENİZLİ (AA) – Denizli‘de yaşayan 34 yaşındaki Ceren Atmaca, yumurtalık kanserine karşı verdiği savaşı kazandıktan daha sonra farkındalık yaratmak gayesiyle yazdığı kitapla kanser hastalarının gayretine dayanak olmaya çalışıyor.

“Sen Mahrum Ben Varım” isimli kitabıyla İstanbul ve Denizli’de imza günleri düzenleyen Ceren Atmaca, AA muhabirine, annesinin 2018’de göğüs kanserini yendiğini, bu süreçte kanserle çabayı öğrendiğini anlattı.

Babasını Kasım 2019’da KOAH hastalığı niçiniyle kaybettikten daha sonra rutin denetim için hastaneye gittiğini, hiç belirti vermeyen yumurtalık kanserinin 3. evresinde olduğunu öğrendiğini tabir eden Atmaca, operasyonla yumurtalıkları, rahmi ve kalın bağırsağının bir kısmının alındığını aktardı.

Bu süreçte 6 ay kemoterapi tedavisi gördüğünü lisana getiren Atmaca, şöyleki konuştu:

“Üç büyük ameliyat daha sonrasında tedavim bitti epeyce şükür. Ailemin dayanağı de o günlerde büyüktü. Annem de göğüs kanserini yenmişti. Annem kanser tedavisi görürken yaşadıklarımızı kaleme almak istiyordum lakin fırsat olmamıştı. daha sonra kansere ben de yakalanınca artık bir şeyler yazma muhtaçlığı hissettim.

O kadar fazlaca doluydum ki güya yazmazsam bu durum hiç geçmeyecek üzere hissettim. Tedavim boyunca kitaplara sığındım. İnanılmaz ağrı sızı olunca insan kendini öbür bir dünyaya aktarmak istiyor. Bu da kitap yardımıyla oldu ve birfazlaca kitap okudum tedavim esnasında. Hastalık sürecinde online olarak editörlük eğitimi aldım ve daha sonrasında da yazdım.”

Atmaca, kitabında hastalığın tarifine fazla yer vermediğini, başından geçenleri, misal durumda olanlara tavsiyelerini, hastalık daha sonrası hayata bakış açısındaki değişimi anlatmaya çaba ettiğini lisana getirdi.

Kanser tedavisi sürecinde morali yüksek tutmanın kritik ehemmiyete sahip olduğunu, uzman dayanağının koşul olduğunu bildiren Atmaca, “Kitap çıktıktan daha sonra toplumsal medya üzerinden çok ileti aldım. Onların yazdıklarını okurken daima ağladım. Çok hoş şeylerdi ve ağlamadan okumak mümkün değildi.” diye konuştu.

Atmaca, kitabını okuyan kanser hastalarıyla sohbet ettiğini, kendi tecrübelerini aktarırken onların yaşadıklarını da öğrendiğini, onları motive etmeye odaklandığını anlatarak kitabının üçüncü imza gününü de İzmir’de yapmaya hazırlandığını kelamlarına ekledi.

AA / Sebahatdin Zeyrek – Son Dakika Haberleri