Joao Fonseca, 2006'da ATP maçını kazanan ilk kişi. ATP Finallerinde Sinner'la antrenman yapan Brezilyalı kim?

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
20 yılı aşkın bir süre sonra 'Guga' Kuerten Brezilya yeni bir ilk on tenis oyuncusu keşfetmenin hayalini kuruyor. Hakkında Joao Fonseca Çarşamba günü, olmanın tatminini elinden alan kişi ilk 2006 Fransız Arthur Fils'i yenerek ATP seviyesinde bir maç kazanmak, n. Rio de Janeiro'daki ATP 500'ün ilk turunda dünyada 36. ve Next Gen finallerinde finalist. Rüya gibi bir başarıyı kendi halkının önünde gözyaşları içinde diz çökerek kutladı. Sonunda sevinçle, “İlk ATP zaferimi elde etmek için gerçekten daha iyi bir gün hayal edemezdim” dedi. “Bu olay evimden 10 dakika uzakta gerçekleşti, tüm arkadaşlarım ve ailem beni izliyordu. Açıkçası gergindim, titriyordum ama kazanmayı çok istedim ve başardım. Son birkaç ayda şuna çok odaklandım: Büyümek için çalışıyorum, kendimi daha olgun hissediyorum ve bu dev stadyumlarda oynamaya devam etmek istiyorum.”

João Fonseca'nın ilk ATP maçını kazandığı an.

Hemen dizlerinin üstüne çöküyor ve sanki minnettarmış gibi ve bu duyguyu sonsuza kadar yaşamak istiyormuş gibi gökyüzüne bakıyor.

Onun için çığlık atan Brezilyalı kalabalığı dinleyin.

Bu bir an.

pic.twitter.com/SotOtaIFev

— Tenis Mektubu (@TheTennisLetter) 21 Şubat 2024
ABD Açık Jr. ve Sinner'la antrenman

Forehand vuruşlarıyla (17) Fils'i domine eden Joao Fonseca'nın kaderi önceden belli görünüyor. Geçen Eylül ABD Açık gençler turnuvasını kazandı ve Kasım ayında ATP Finallerinde Sinner, Alcaraz ve Medvedev'in idman partneri olarak görev yapması için çağrılmanın mutluluğunu yaşadı. “Torino'da çok özel günlerdi, inanılmaz bir deneyimdi” diyor. “Dünyanın en iyi 8 takımını yakından görüp tanıyabildim, rutinlerini gördüm, maç öncesi ısınma hazırlıklarını nasıl hazırladıklarını, ayrıntılarla nasıl ilgilendiklerini anladım. Hepsi çok naziktiler. bana göre ve onlarla antrenman yapmak, zirveye çıkma hayalini kurabilmek için hem profesyonellik hem de yoğunluk açısından ulaşmanız gereken seviyenin ne olduğunu anlamamı sağladı.”

Yeni Nesil Hızlandırıcı programının bir parçasıdır

Fonseca'nın bir parçası Yeni Nesil Hızlandırıcı programıBu, genç oyunculara Challenger Tours 50 ve 75'te yarışmak için 8 joker karta sahip olma olanağı sunuyor. “Bunun biz genç oyuncular için çok ama çok önemli bir program olduğunu düşünüyorum. Vadeli İşlemler ile büyük turnuvalar arasındaki geçişe yardımcı oluyor. Profesyonel turda nasıl oynanacağını anlayın. Öte yandan bir tenisçi için en zor kısım da bu, yani 500. sıradan 200. sıraya geçiş ve Slam elemelerine geçmeniz çok güzel. ATP bize bu fırsatı veriyor.”

Pazartesiden itibaren en az 200 basamak artacak

Şu anda N. Dünyada 655 (ama önümüzdeki pazartesiden itibaren zaten en az 437, Ed) ve hayır. Yeni Nesil Yarışın 8'incisi olan Fonseca, bu haftadan önce bu sezon yalnızca Challenger Tour seviyesinde oynamış, Ocak ayının ikinci haftasında Buenos Aires-1'de yarı finale ulaşmış, ardından Challengers Buenos Aires'te üst üste iki ilk tur maçını kaybetmişti. -2 ve Punta del Este, Uruguay.

Son 16 turunda 2020 Rio'nun galibi Garin'e meydan okuyacak

Zaman (Perşembe saat 21.00, İtalya'da 17.00, Ed) en zor maçına çağrılacak: basının ve taraftarların artan ilgisi ve baskısıyla son 16 turunda Şili'ye karşı kendini tekrar etmeye çalışacak Cristian Garin, N. 88 (ancak eski numarası 15) ve 2020'de Rio de Janeiro turnuvasını kazandı. “Çok zorlu bir maç daha olacak ama sanırım hazırlıklıyım. Büyük bir adım attığımı biliyorum ama bu sadece başlangıç. Büyümek istiyorsam kendimden daha fazlasını istemeliyim. Anın tadını çıkarmak istiyorum. Ve beni desteklemeye gelecek insanlar bana bunu dolu dolu yaşama gücü verecek.”