Jel mum yapıp satarak hasta oğlunun tedavisine dayanak oluyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
BURSA (AA) – Bursa‘da doğuştan az görülen iki hastalığı bulunan 10 yaşındaki çocuğun bakım ve tedavi masraflarının bir kısmı, annesinin konutta yaparak toplumsal medyadan sattığı jel mumlarla karşılanıyor.

Özcan (48) ve Esra Erguvan (40) çiftinin 3 çocuğundan biri olan Yusuf’a, doğumundan kısa bir süre daha sonra beyin gelişmenine tesir eden lizensefali (beynin kıvrımlarının oluşmaması, düz beyin) ve küçük yaşlarda epilepsiye yol açan west sendromu (epilepsi CP) teşhisi konuldu. İkisi bir ortada ender görülen bu hastalıklar Yusuf’un gelişmenine tesir ederek yatağa bağımlı hale gelmesine niye oldu.

Daima ataklar geçiren, konuşamayan ve hareket kabiliyeti olmayan çocuğun tedavisi devlet tarafınca karşılanıyor.

Oğlunun başından bir an olsun ayrılmayan anne Esra Erguvan ise konutunda yaptığı dekoratif jel mumları satarak evladının özel fizyoterapi tedavisinde ve bakım masraflarında kullanıyor.

Mumlar, toplumsal medyada Yusuf’a dayanak olmak isteyenler tarafınca da satın alınıyor.

Esra Erguvan, AA muhabirine, oğlu Yusuf’un hastalığının, doğumunun çabucak akabinde anlaşılamadığını söylemiş oldu.

Sık ataklar geçirince uzun müddet birfazlaca hastaneyi dolaşıktan oğluna bu iki teşhisin konulduğunu belirten Erguvan, uğraşlarının bu biçimde başladığını lisana getirdi.

“Aylık 8 tedavi seansını devlet karşılıyor”

Erguvan, bu devirleri daima meskende geçirince oğlunun tedavisine ve bakım masraflarına dayanak olmak için arayışa girdiğini tabir etti.

Araştırmaları kararı jel mumda karar kılarak denemelerinin akabinde arkadaşlarının da teklifiyle toplumsal medyadan satışlara başladığını bildiren Erguvan, şu biçimde konuştu:

“Yusuf’un aylık 8 tedavi seansını devlet karşılıyor. Biz de ekstra olarak özel bakımları bu türlü karşılıyoruz. Kesin bir tedavisi yok. Bunun için ağır bir fizik tedavi alması gerekiyor. Ağır nöbetler geçirince şimdiye kadar katettiğimiz tüm yolu sil baştan bir daha başlıyoruz. Sıkıntı, sabır ve emek gerektiren bir müddetç. hiç bir biçimde yılmıyoruz, bıkmıyoruz. Gayrete devam ediyoruz. Her şey Yusuf’un yeterliliği ve daha konforlu bir hayat sürmesi için. Yusuf bize ömrün fazlaca daha farklı olduğunu, sıhhatin en büyük zenginlik olduğunu öğretti. Çok öbür baktığımız hayatı Yusuf’la öteki bir pencereden gördük. Allah’ın sevdiği bir kuluyum ki Rabb’im, Yusuf’u bana emanet etti. Daima bu türlü bakarak kendimi rahatlatıyorum.”

Anne Erguvan, kimi vakit fazlaca güzel giden kimi bazı da duraksayan mum satışlarından hoş yansılar aldığını belirtti.

Tek mum satılsa bile kendileri için artı bedel olduğunu vurgulayan Erguvan, “Bu bile beni epey memnun ediyor. Bu işi seve seve yapıyorum. Çabucak siparişi yerine ulaştırmaya çalışıyorum. Hem başımı dağıtıyorum birebir vakitte oğlum için bir şeyler yapıyorum.” sözünü kullandı.