İzmir’de anne ile kızı tıpkı üniversiteden mezun oldu

Pinar

Global Mod
Global Mod
Avukat Hayalim Ağaoğlu ile kızı Dide Irmak, tıpkı üniversitede farklı kısımlarda iki yıllık okul arkadaşlığının akabinde diplomalarını aldı.

Yaşar Üniversitesinden yapılan açıklamaya bakılırsa, yıllardır sürdürdüğü avukatlık mesleğinin akabinde emekli olan Hayalim Ağaoğlu, Marina ve Yat İşletmeciliği kısmını birincilikle bitirirken, kızı Dide Irmak ise Hukuk Fakültesinden mezuniyet sevinci yaşadı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hayalim Ağaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi kısmından 1983 yılında mezun olduğunu, sonrasındasında açık öğretim fakültesinde Tarih kısmını de okuduğunu belirtti.

Emeklilikten daha sonra tekne alıp, kullanmayı öğrendiğini ve denizciliği öğrenmek için de akademik eğitimin faydalı olacağını düşündüğünü aktaran Ağaoğlu, “Bu niçinle okul arayışına girdim. Kızım Yaşar Üniversitesinde okuduğu için okula sempatim vardı. İlgili kısımların derslerini inceledim, Marina ve Yat İşletmeciliği Programı’nın emelime uyduğunu gördüm ve 2018 yılında yeniden eğitime başladım.” tabirlerini kullandı.

Ağaoğlu, genç sınıf arkadaşlarının kendisine başka bir güç verdiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Sınıfta ders yapmak, tekrar öğrenci olmak güzel bir tecrübeydi. Bütün bunların ötesinde kızım Dide ile tıpkı okulda okuduğum için kızımla daha epeyce vakit geçirme bahtı elde ettim. Bu benim için hayli değerli bir kazanım.”

Dide Irmak ise annesiyle arkadaş üzere olduklarını, birlikte okumanın fazlaca keyifli olduğunu belirtti.

Annesiyle birlikte iki yıl geçirdiği yerleşkede birfazlaca keyifli anısı olduğunu aktaran Dide Irmak, açıklamada şu tabirlere yer verdi:

“Annemle öğlen yemeği yerken yahut yerleşkede vakit geçirirken arkadaşlarım daima ‘yanındaki annen mi’ diye şaşırırdı. Annemle birlikte okumak, başlı başına benim için inanılmaz bir tecrübe oldu. Ders ortalarında masa tenisi oynamak, onun sınıf arkadaşlarıyla tanışmak, kütüphanede vakit geçirmek ve daha birfazlaca şey. Yaptığımız her şey daima aklımda kalacak. Annemle tekne çeşidi yapmayı da hedefliyorum. bir arada keşfedecek epey yerimiz var.”

Kaynak: Anadolu Ajansı / Zeynep Çelikkol