İSTANBUL-TÜRK TELEKOM AKM’NİN ANA DESTEKÇİSİ OLDU

Pinar

Global Mod
Global Mod
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Telekom içinde imzalanan muahede kapsamında Türk Telekom Akm‘nin ana destekçisi oldu. AKM’nin simgesi kırmızı kürenin bulunduğu 2 bin 40 kişilik ana opera salonuna Türk Telekom’un ismi verildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un iştirakiyle, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Az Alpaslan ile Türk Telekom CEO’su Ümit Önal tarafınca Türk Telekom ve AKM içinde iş birliği protokolü imzalandı. bu biçimdelikle Türk Telekom, AKM’nin Wi-Fi, 4.5G, 5G taşınabilir altyapısı ve yenilikçi teknoloji hizmetlerinin sağlayıcısı olacak. Protokol kapsamında Türk Telekom, AKM’nin büyük opera salonuna da ismini verecek.

Türk Telekom, AKM ortasındaki ve Beyoğlu Kültür Yolu’nda sanatseverlerin yenilikçi teknolojileri deneyimlemeleri için Wi-Fi ilişki noktaları, 4.5G ve 5G taşınabilir hizmetleri ile uçtan uca tüm telekomünikasyon hizmetlerinin sağlayıcısı olacak.

‘TÜRK TELEKOM, 2040 KİŞİ KAPASİTELİ OPERA BİNASININ İSİM SPONSORU’

İmza merasiminde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, ‘Bakanlığımız ile Türk Telekom içinde yeni bir iş birliği adımını atmak üzere bir ortadayız. İmza merasimini gerçekleştirmekte olduğumuz ‘İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Bağış ve Takviye Sözleşmesi’ ile Türk Telekom, 2040 kişi kapasiteli opera binamızın isim sponsoru olmaktadır. Bu noktadan itibaren, AKM’nin simgesi olan bu sanat yeri Türk Telekom Opera Salonu olarak isimlendirilecektir. Bakanlık olarak teknolojiyi son derece önemsiyor, vazife ve sorumluluklarımız dahilinde sunduğumuz ve ürettiğimiz bütün hizmetlerde en son teknolojik altyapı ve uygulamaları kullanmaya itina gösteriyoruz. Bugün müzelerimizden kütüphanelerimize, ören yerlerimizden kültür merkezlerimize ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklere kadar bu gerçeği her yerde birinci elden gorebilirsiniz? diye konuştu.

‘AKM TEKNOLOJİ FARKINDALIĞININ ÖZEL BİR ÖRENEĞİ’

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen imza merasiminde konuşan Bakan Ersoy kelamlarına şu biçimde devam etti:

‘Teşhir-tanzim uygulamaları, bilgilendirme hedefli uygulamalar, ziyaretçilerin niyet ve tekliflerini iletmek için kullanabileceği dijital orta yüzler, sanal müzelerimiz, ses, ışık ve sahne teknolojileri, güvenlik uygulamaları, taşınabilir uygulamalar, reklam, tanıtım ve bilgi içerikli dijital platformlar üzere Bakanlığımız çabucak her alanda, gereksinimi tümüyle karşılayacak en âlâ teknolojik tahlilleri tercih etmektedir. bir daha Bakanlığımız bünyesine baktığımızda da Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğümüzün Hitit Kültür ve Turizm Sistemi, Meslek Birlikleri Bilgi Sistemi üzere son derece kapsamlı projeleri yürüttüğünü görürsünüz. Şu an ortasında bulunduğumuz yeni AKM de aslında bizim teknoloji farkındalığımızın fazlaca özel bir örneğidir. Yeşil çatı sisteminin kullanıldığı ve gün ışığından azami ölçüde faydalanacak biçimde tasarlanan AKM trafolar, jenaratörler ve UPS sistemleri ile de kesintisiz bir güç akışına sahiptir.’

‘YÜKSEK TEKNOLOJİLİ 475 ADET KAMERA İLE KESİNTİSİZ OLARAK İZLENMEKTEDİR’

Bakan Ersoy, ‘beraberinde güç izleme yazılımları yardımıyla güç tüketim kıymetleri anlık olarak denetim edilerek güç verimliliği en üst seviyede tutulmaktadır. AKM’de kullanılan tüm aydınlatma sistemleri KNX entegrasyonu ile denetim edilebilmekte ve izlenebilmektedir. Yerleşkelerin her yerinde iklimlendirme sistemleri mekanik otomasyon sistemleri ile denetim edilmektedir. Bu muazzam kültür-sanat kompleksi yüksek teknolojili 475 adet kamera ile kesintisiz olarak izlenmektedir. AKM bina içi kapılar kartlı geçiş sistemleri ile denetim edilmekte; bireye özel kartlar ve yetkiler ile tüm AKM’de denetimli geçişler sağlanmaktadır. Acil anons ve seslendirme sistemleri yardımıyla de bina geneli güvenlik ve ihtar sistemleri 7/24 faal olarak çalışmaktadır. bir daha AKM, 4061 adet yangın algılama ve denetim sistemi ile müdafaa altına alınmıştır. Muhtemel bir yangın durumunda yayılma suratına nazaran farklı senaryolarda tüm bina sistemleri entegrasyonu harekete geçecektir. Opera ve tiyatro salonları aydınlatma sistemleri seyircilerin rahatlıkları düşünülerek dizayn edilmiştir. Tek bir merkezden, taşınabilir aygıtlardan ve tabletlerden sistemler uzaktan denetim edilebilmektedir’ tabirlerini kullandı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

Bütün salonlarda son teknoloji ses sistemleri, sahne ışıkları, performans yerleri ve sahne mühendislikleri kullanıldığını söyleyen Ersoy kelamlarını noktaladı:

” Türk Telekom’un bu mukavele kapsamında vereceği dayanağın AKM’de, hem bu teknolojik ve kurumsal kalitenin devamlılığında tıpkı vakitte memleketler arası standartlarda oluşturduğumuz özgün idare anlayışının sürdürülmesi noktasında değerli katkısı olacağını düşünüyorum. Sayın Ümit Önal’ın şahsında, bu iş birliğinin hayata geçmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Güzel olmasını ve kültür-sanat ömrümüze katkılar sunmasını diliyorum.?

‘MİLLİ KÜLTÜRE TAKVİYE VERECEĞİMİZ İÇİN SON DERECE GURURLUYUZ’

Programda konuşan Türk Telekom’un CEO’su Ümit Önal, “AKM, çağdaş dizaynından son teknoloji sistemlerine kadar her istikametiyle teknoloji ile sanatın buluşma noktası haline gelecek. Türk Telekom olarak, devletin temelinin ulusal kültür olduğu niyetine sadık kalarak, sanata ve ulusal kültüre takviye vereceğimiz için son derece gururluyuz” dedi.

‘TÜRK TELEKOM KÜLTÜR VE SANAT İLE PAHALI HİSSETTİRECEK’

Önal kelamlarına şu biçimde devam etti:

‘Türk Telekom, insanı merkeze alan yaklaşımının bir adımı olarak, Türkiye’nin kültür ve sanat belleğinde iz bırakan Atatürk Kültür Merkezi’nde kıymetli bir iş birliğine imza attı. Ülkenin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom, AKM’nin ana destekçisi olarak süratle gelişen teknolojinin sunduğu imkanları geçmiş tecrübelerinden de faydalanarak sanatseverler için seferber edecek.’

‘TÜRK TELEKOM OLARAK TEKNOLOJİYİ YETERLİLİK VE YARARA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal şu değerlendirmelerde bulundu:

‘Kültür ve Turizm Bakanlığı’mızla yaptığımız mutabakat bizim için epey değerli. Türkiye’nin ulusal külçeşidinin oluşumunda kıymetli katkı ve izleri bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nin ana destekçisi olmaktan büyük gurur ve memnunluk duyuyoruz. AKM’nin ‘kalbi’ olan büyük opera salonuna da 7 yıllığına ismimizi verirken; AKM’nin tüm irtibat ve teknoloji altyapısını da sağlıyoruz. Türk Telekom olarak teknolojiyi yeterlilik ve yarara dönüştürmek için çalışıyoruz. Sanatın da tıpkı irtibat üzere, insanları birleştiren ve yakınlaştıran bir rolü var. Bu birleştirici tesirden hareketle, süratle gelişen teknolojinin sağladığı imkanları, herkesi ‘değerli hissettirmek’ için kullanmayı sürdüreceğiz.’

‘AKM’Yİ HER MANADA DESTEKLEYECEK OLMANIN TARİFSİZ MEMNUNLUĞU İÇERİSİNDEYİZ’

Türk Telekom’un, önümüzdeki devirde, farklı kültür-sanat iş birlikleri ile ismini sıkça duyuracağını da kelamlarına ekleyen Önal kelamlarını şöyleki noktaladı.

‘İstanbul’un kültür-sanat manasındaki cazibe merkezi AKM’yi her manada destekleyecek olmanın tarifsiz memnunluğu içerisindeyiz. Kentin bu kıymetli simge yerinin en çağdaş biçimde bir daha hayata kazandırılmasına vesile olan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza, Sayın Kültür ve Turizm Bakanı’mıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İş birliğimizin başta tüm sanatseverler olmak üzere ülkemize ve milletimize iyi olmasını diliyorum.’

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Telekom içinde imzalanan mutabakat kapsamında AKM’nin 2 bin 40 kişilik ana opera salonuna da Türk Telekom’un ismi verildi. Türk Telekom, teknoloji ile sanatı buluşturan cümbüş, dinlence, tecrübe alanları ve özel etkinliklerle ziyaretçilerine ve kullanıcılarına keyifli anlar ve ayrıcalıklı tecrübeler yaşatacak.

AKM ortasındaki ve Beyoğlu Kültür Yolu’nda sanatseverlerin yenilikçi teknolojileri deneyimlemeleri için Wi-Fi temas noktaları, 4.5G ve 5G taşınabilir hizmetleri ile uçtan uca tüm telekomünikasyon hizmetlerinin de sağlayıcısı olan Türk Telekom; etkinlikler, atölyeler ve özel marka iştirakleri ile AKM’nin kültür-sanat takvimine hareketlilik katacak.

Muahede kapsamında, Türkiye’de bir prensip daha imza atılacak ve 5G altyapısı ile faaliyet gösteren Robot Cafe, Türk Telekom tarafınca AKM içerisine konumlandırılarak, ziyaretçilere hiç karşılaşmadıkları yeni bir tecrübe sunacak.

AKM ziyaretçileri, Türk Telekom’un kuracağı özel ağırlama alanında (lounge) keyifli vakit geçirirken özel marka iştirakleri, aktiflik, faaliyet ve tertipler için Türk Telekom’un sağladığı özel indirimlerden de faydalanabilecek. Kültür sanat takvimi müddetince; çocuk atölyeleri, müzik atölyeleri, çalışma ve tecrübe atölyelerinin yapılacağı AKM’de kültür&sanat, Türk Telekom’un bilgi ve birikimi aracılığıyla teknoloji ile harmanlanacak.

#Türkiye ile #Karadağ arasında oynanacak Dünya Kupası G Grubu maçını sizce kim kazanır?
🇹🇷
🇲🇪
⚽
#BizimÇocuklar

— Haberler (@Haberler) November 15, 2021

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri