İSTANBUL-FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİ, ÜNİVERSİTE MESLEK STAJ PROGRAMI’NI TAMAMLADI

ffalivvv

New member
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜC-SEM) tarafınca Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen ‘Mühendislik Kısımları Stajyer Öğrenci Sertifika Programı’nı muvaffakiyetle tamamlayan öğrenciler için sertifika merasimi düzenlendi. Yaptıkları stajla mühendislik hakkında bilgi sahibi olan öğrencilere sertifikaları, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alım tarafınca verildi.

Okyanus Koleji, Fen Lisesi öğrencilerine Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafınca belirlenen orta tatil periyotlarında, farklı üniversitelerin mühendislik ve tıp kısımlarında stajyer öğrenci olarak eğitim alma hakkı tanındığını kaydetti. Bu kapsamda, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Daima Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İÜC-SEM) ve Okyanus Kolejleri, Bilimsel Araştırma Geliştirme

Merkezinin (BARGEM) ortaklaşa yürüttüğü ve İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Mühendislik

Fakültesi’nde gerçekleştirilen ‘Mühendislik Kısımları Stajyer Öğrenci Sertifika Programı’nı muvaffakiyetle tamamlayan Fen Lisesi öğrencileri için sertifika merasimi düzenlendi. 15-19 Kasım 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen programda öğrenciler, mühendisliğin tüm alanlarıyla ilgili bilgi edinerek fikir sahibi oldu.

‘TIP FAKÜLTESİNDE DE STAJ YAPACAKLAR’

Okullarının kurulduğundan beri bilim, sanat ve spora ehemmiyet verdiklerini belirten Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray, en kıymetli çalışmalarından birinin ‘BARGEM’ proje araştırma merkezi olduğunu söylemiş oldu. hem de kimi yerleşkelerinde Fen ve Proje Liselerinin olduğunu vurgulayan Demiray, 10’uncu sınıf öğrencilerimizin birinci sömestr tatilinde üniversitelerin mühendislik fakültelerinde staj görme imkanı oluyor. İkinci sömestrda ise tıp fakültesinde staj yapacaklar” açıklamasını yaptı.

SAĞLAM VE GÜÇLÜ ADIMLAR ATILACAK

Öğrencilerin meslek maksadı belirlemesinde bu staj programlarının epey faydalı olacağını belirten Demiray, ‘Ne istediklerine meslekleri teğe bir nazaranrek karar verebilecekler. Ana amaca daha sağlam ve kuvvetli adımlarla gidecekler. Ayrıyeten 11’inci sınıfta da hangi alanı seçerlerse orada staj yapabilecekler. Bu yıl da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa, Mühendislik Fakültesi’nde staj gördüler. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’ya öğrencilerimize olan katkısından dolayı teşekkür ediyoruz’ diye konuştu.

‘PROGRAM SAYESİNDE MAKSADIMIZI BELİRLEDİK’

Staj programına katılan 10’uncu sınıf öğrencisi Zeynep Hikaye Çelik ise bir hafta ortasında biroldukca mühendislik kısmını gezme talihi elde ettiklerini söylemiş oldu. Akademisyenlerle de birebir görüştüklerini belirten Çelik şunları söylemiş oldu:

‘Bu program, ben ve arkadaşlarım için büyük talih. Dalda neler var, nasıl işler yapılıyor bunları öğrendik. Meslekleri direkt görüp şahit olmak hayli düzgün oldu. örneğin Sanayi Mühendisliğini gördük ve burada 30 farklı alanda iş imkanı olduğunu öğrendik. Ben de Sanayi Mühendisliğine ilgi duydum. Zira iş imkanının daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu program yardımıyla arkadaşlarım ve ben maksadımızı belirledik. Bundan daha sonra amaçlarımıza bakılırsa çalışacağız’ halinde konuştu.

LABORATUVARLARI GÖRDÜLER

Öğrencileri ağırladıkları için keyifli olduğunu söz eden İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör

Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Alım, öğrencilerin kimya, inşaat, elektrik-elektronik, bilgisayar, etraf mühendisliği üzere biroldukca alanı tanıdığını söylemiş oldu. Prof. Dr. Alım, ‘Ayrıca öğrenciler laboratuvar ortamını da gördüler. Çeşitli uygulamalara katılma fırsat buldular. Bu sayede mesela bir yazılımın geliştirilme, bir kimyasal deneyin yapılma evrelerini gördüler’ dedi.

MÜHENDİSLİK VE TIPLA HUDUTLU KALMAMALI

Müşahedelerine nazaran mühendisliğe ilgi duyan öğrencilerin staj programında olumlu etkilendiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Alım, bu sayede geleceğe yönelik fikirlerinin de oluştuğunu söylemiş oldu. Programın öğrencilerin meslek seçimi için faydalı olduğunu vurgulayan Alım, ‘Mühendislik ve tıpla sonlu kalmamalı. Örneğin öğretmen olmak isteyen çocuklar, Eğitim Fakültesinde; hayvanlara ilgi duyan öğrenciler Veteriner Fakültesinde yahut tabiata ilgi duyan öğrenciler Orman Fakültesinde stajyerlik yapacaklar. Biz öğrencilerle olmaktan çok keyif aldık ve geçmişe döndük’ diye konuştu.

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri