Internazionali Roma, İtalyan çiftler için Pietrangeli'nin neşeli uğultusu var

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
946
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Rekor katılım, gişe hasılatları vb. anlamında Uluslararası Rekorlar giderek daha fazla ilgi görüyor. Uluslararası sürprizler. En son yenilgi Daniil MedvedevJannik Sinner ve Carlos Alcaraz'ın erken çekilmesinin ardından ATP 2 ve 3'ün ardından ve Caporetto'nun ardından kağıt üzerinde turnuvanın favorisi. Novak Djokovic, dünya lideri Pazar günü Alejandro Tabilo tarafından elendi (başka bir sürpriz: bugün Karen Kachanov'u evine gönderdi). 4 numaralı ATP, Amerikalılara 74 dakikada 6-1 6-4 yenildi Tommy PaulÜç günde 27 yaşına giren, kendisini Lazio taraftarı olarak ilan eden ve toprak zeminde son derece rahat olan bir Amerikalının ilginç vakası. Önceki üç karşılaşmayı da her zaman belli bir rahatlıkla kazanan Daniil, belirleyici anlarda olağanüstü netlik sergileyen, yalnızca ihtiyaç duyulduğunda şematik ve gösterişli olan rakibinin oyunundan sıkıntı çekti.

Paul, can damarını üniversite şampiyonalarından alan, son yıllardaki Amerikan tenis hareketinin tipik bir ürünü değil. New Jersey'de doğdu ve Kuzey Carolina'da büyüdü, yedi yaşındayken toprak kortlarda oynamaya başladı; bu o bölgelerde alışılmadık bir durum değil. Annesi Jill MacMillan, East Carolina Üniversitesi takımının yıldızlarından biriyken Tommy, ITF turnuvalarının daha “Avrupalı” yolunu izledi ve 2015'te vatandaşı Taylor Fritz'in pahasına Fransa Açık gençler şampiyonluğunu kazandı. zaman odayı, uçuşları ve onlara bakarak tahmin edebileceğiniz gibi kızları paylaşıyordu. Profesyonel olarak birkaç şampiyonluk ve 2023'teki Melbourne yarı finali de dahil olmak üzere çok sayıda sıralamayla, dünya sıralamasında yavaş yavaş tırmandı (15'inci ama aynı zamanda 12'nci oldu), yıllar boyunca arkadaşları Frances Tiafoe, Reilly Opelka'nın gerisinde kaldı. ve Town & Country dergisine birlikte söylediği Fritz, “Uzun bir yol kat ettiğim için mutluyum. En yakınınızdaki insanlardan bazıları yanınızda olduğunda vatan hasreti çekmiyorsunuz.” New York Times'a konuşan şunları ekledi: “Taylor'ın Masters 1000 kazandığını görürsek hepimiz onun adına seviniriz, ya da Foe (Tiafoe ed.) ABD Açık'ta yarı finale çıkarsa, sadece o maçta galip gelseydi ne olacağını düşünüyoruz. Bu harika”.



Tommy Paul

Tommy Paul (afp)


Internazionali BNL d'Italia'nın son edisyonunun tekler kazananlarının isimlerini bir bakışta kaç kişi söyleyebilir? Gelenler Elena Rybakina ve Medvedev'di; her ikisi de farklı pasaportlara sahip olsalar da Moskovalıydı (o, Kazakistan'ı temsil etmeyi yıllar önce seçmişti). Bu yıl WTA'nın 4 numarası viral bir rahatsızlık nedeniyle sahaya çıkmadan sahneden ayrılırken, Rus oyuncu bugünkü son 16 turundaki yenilgisinin bedelini sıralama bazında ödeyecek çünkü bu sonuçla geri dönme şansını da kaybedecek. Kısa sürede ATP sıralamasında liderliğe yükseldi. Bundan yararlanabilecek kişi, ay sonunda Roland Garros'ta sahaya bile çıkmadan teorik olarak ATP'nin 1 numarası olan Jannik Sinner olabilir: bunlar, muhasebecilerin yapılmaması daha iyi olan hesaplamalarıdır.

Yarın ve perşembe günü oynanacak olan Roma çeyrek finallerinin çerçevesi artık belirlendi: Tabilo, Zhang ve Zverev ile Fritz, puan tablosunun en üstünde, Tsitsipas, Jarry ve Hurkacz ile Paul ise en altta yer alıyor. . Yarınki kadınlar turnuvasında Victoria Azarenka, Danielle Collins'e karşı ve Jelena Ostapenko, Aryna Sabalenka'ya karşı çeyrek finalde yine sahaya çıkacak.

Foro Italico'daki gün aynı zamanda coşkulu İtalyan kamuoyuna da neşe getirdi. Erkeklerde Wave olarak bilinen Simone Bolelli-Andrea Vavassori çifti çeyrek finale yükselirken, bayanlarda Sara Errani-Jasmine Paolini çifti yarı finale yükseldi. ki bu Dalga ve Jasmine'in yaşı, hatta çiftler dünyasında çok gençsiniz). Bologna ve Torinolu oyuncu, son Avustralya Açık finalinde Hintli Rohan Bopanna ve Avustralyalı Matthew Ebden ile mağlup olduğu ikiliyi 6-2, 6-4 mağlup etti. İtalyanlar, Ukraynalı Lyudmyla Kichenok ve Letonyalı Jelena Ostapenko'yu 6-3 5-7 10-5 yendi.

İki basın konferansı da aynı temalara değindi ve aynı hikayeleri topladı: Sağlam duygular beslediğiniz bir kişiyle oynamanın değeri, her maçta artan uyum, Olimpiyatlara katılma ve çağrılmaya ilişkin ortak amaç Milli takımlarda sezon sonunda finale kalma arzusu var. Dördü de Pietrangeli stadyumunun neşeli kargaşasında yarışmanın neredeyse fiziksel zevkinin altını çizdi. İki kız ayrıca ciddi bir hastalıktan kurtulan milli takım kaptanı Tathiana Garbin'e de teşekkür etti: “Onun burada bizimle olması ekstra bir yardım”.
 
Üst