İnegöl’de çocuklar gerçek kahramanların kıssaları ile büyüyecek

Pinar

Global Mod
Global Mod
İNEGÖL, BURSA (İHA) – – İnegöl‘de çocuklar gerçek kahramanların kıssaları ile büyüyecek

BURSA – İnegöl Belediyesi, İnegöl Kaymakamlığı ve bir arada Dağıtım A.Ş. iş birliğiyle örnek bir proje başlattı. İnegöl’de 51 ilkokulda 644 derslik için “Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de” kitap setinin bulunduğu özel Kitap Ağacı kurulacak. 1 yıl içerisinde toplam 20 bin 704 öğrenci, 100 Türk büyüğünün hayatının anlatıldığı 2 milyon 70 bin 400 kitabı okumuş olacak. bu biçimdece çocuklar düzmece kahramanların değil, gerçek Türk büyüklerinin hayatlarından ilham alarak yetişecek.

Tarih Yazan Çocuklar, İnegöl Belediyesi öncülüğünde yeni kuşakla buluşuyor. İlçede eğitim verilen 51 ilkokul için her sınıfa bir Kitap Ağacı projesi başlatıldı. Dijital bağımlılığın ve sanal kahramanların karar sürdüğü günümüz dünyasında çocuklara ulusal şuur aşılanması ve tarihlerinden gurur duymaları son derece önemli. İnegöl Belediyesi, bundan yola çıkarak, İnegöl Kaymakamlığı ve Ulusal Eğitim Müdürlüğü ile bir arada Dağıtım A.Ş. iş birliğiyle “Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de Projesini” geliştirdi. Bu proje ile çocukların Türk büyüklerini tanımaları, hayatları ve başarılarıyla topluma örnek olmuş gerçek kahramanlardan ilham almaları ve onları rol model olarak benimsemeleri hedefleniyor.

1 yıl içerisinde 20 bin öğrenci 2 milyon kitap okuyacak

Yeni kuşağın kitap okumasını teşvik etmek ve Türk tarihini öğrenmeleri niyetiyle ortaya çıkan Tarih Yazan Çocuklar projesi ile İnegöl’de bulunan 51 ilkokulda 644 derslik için Kitap Ağacı ismi verilen kitaplıklar kurulacak. Her bir kitap ağacında 4’er set “Tarih Yazan Çocuklar” kitap serisi yer alacak. Toplamda 1 kitap ağacı 400 kitaptan oluşacak. Öğretmenler nezaretinde 1 yıl içerisinde toplam 20 bin 704 öğrenci, 2 milyon 70 bin 400 kitabı okumuş olacak.

Belediye Lideri Alper Taban, “Bugün Kitap Günleri Fuarımızın yapıldığı alanda yeni bir projeyi duyurmak için bir ortadayız. Burada gençlerimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı görmek bizleri de ayrıyeten keyifli ediyor. Fakat bugün burada toplanma emelimiz daha öbür. Kaymakamlığımız ve Ulusal Eğitim Müdürlüğümüz iş birliği ile hoş bir projeye imza atmış olacağız. Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de projesini kentimize kazandırmak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına emin adımlarla ilerliyoruz. Türk milletinin isminin tarihe altın harflerle yazılmasını sağlayan elbet binlerce kıymetimiz var. Tarih Yazan Çocuklar İnegöl’de projesi de kültür ve eğitim alanında büyük tesir uyandıracak, ülkemizin 2023 vizyonuna katkı sağlayacak değerli bir projedir. Bu projeyle hem ülkemizin geçmişindeki engin deneyim ile birlikte bilgi ve birikimi oluşturan, tarihe mal olmuş kıymetlerimizin gelecek jenerasyonlarla buluşturulması hedeflenmektedir. İlkokul öğrencilerimiz için hazırlanan bu kitap serisi ile amaçlanan yalnızca çocuklarımızın kitap okuma alışkanlığı kazanması değil, bununla birlikte bu kıymetli kimlikleri ilkokul senelerında tanımaları ve anlamalarını sağlamaktır” dedi.

İhlas Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri