Gümüşhane’deki Karaca Mağarası’nı bayram tatilinde 15 bini aşkın kişi ziyaret etti

Pinar

Global Mod
Global Mod
Doğu Karadeniz’in kıymetli turizm destinasyonları içinde yer alan Karaca Mağarası, Kurban Bayramı tatilinde 15 bini aşkın yerli ve yabancı turisti ağırladı.

Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Cebeli köyü sonları ortasında bulunan, damla taşı oluşumları bakımından varlıklı Karaca Mağarası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile uğraşta kademeli olağanlaşma sürecinde ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Beyaz renkte sarkıtlar, dikitler, sütunlar, perde damla taşları, traverten havuzları ve basamakları üzere epeyce sayıda farklılığın yer aldığı mağara, tatil müddetince 15 bin 500 bireye adeta görsel şölen sundu. Ziyaretçiler 15’er kişilik kümeler halinde 10’ar dakika müddetle Karaca Mağarası’nı gezme fırsatı buldu.

Ziyaretçilerden Ahmet Burak Dinç, Karaca Mağarası’nı görmek için Gebze’den geldiğini söylemiş oldu.

Karaca Mağarası’nın değerli bir turizm destinasyonu olduğunu belirten Dinç, “Buraya yıllardır gelmek istiyorduk. Karaca Mağarası’nın değerini biliyorduk. Milyonlarca yılda çeşitli minerallerden oluşan bir yer. Daha evvel çeşitli kitaplarda okumuştum Karaca Mağarası’nı.” dedi.

Dinç, mağaranın ortasındaki ortamın epey hoş olduğuna işaret ederek, “Işıklar, mineraller, kayaçlar şahaneydi. Beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim. Buranın gelmeye paha bir yer olduğunu düşünüyorum. her insanın gelip görmesini tavsiye ediyorum.” diye konuştu.

Ramazan Aydoğan ise Karaca Mağarası’nın ülkenin için epey değerli bir turizm bedeli olduğunu vurguladı.

Mağarayı hayli beğendiğini lisana getiren Aydoğan, şunları kaydetti:

“Ben İstanbul’da dokumacılık işiyle uğraşıyorum, Karaca Mağarası’nı epeyce övdüler, ben de gelip gördüm. söylemiş oldukleri kadar varmış. Çok beğendik, burası ülkemiz için epey değerli bir kıymet. Ben vatandaşlarımıza tavsiye ediyorum, gelsinler, görsünler. bu biçimde bedelli yerleri çocuklarımızın da bilmesini isterim”

Sakarya’dan gezmek için bölgeye gelen Suzan Odabaş da “Karaca Mağarası nitekim çok hoş, burayı da birinci kere gezdim. Herkese tavsiye ederim.” tabirini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı / Muhammet Çelik