Görme engelli müzik tutkunu öğretmen koro kurdu

Pinar

Global Mod
Global Mod
GAZİANTEP (AA) – Gaziantep‘in Nizip ilçesinde çocukluğundan beri müzikle ilgilenen görme engelli İbrahim Uysal, müzik öğretmenliği yaptığı sırada tanıştığı müzik tutkunlarını koroda buluşturdu.

Doğuştan görme engelli Uysal’ın müziğe ilgisi, ilkokul öğretmeni tarafınca fark edildi. 3’üncü sınıftayken okul korosuna dahil edilen Uysal, bir daha öğretmeninin yönlendirmesiyle müzikle daha fazla vakit geçirmeye başladı.

Babasının aldığı kasetleri dinleyerek türküleri ezberleyen ve seslendiren Uysal, müzik alanında eğitim almak için özel yetenekle öğrenci kabul eden Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Kısmını kazandı. Mezuniyetin akabinde Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi ile Gaziantep‘teki okullarda öğretmenlik yaptıktan daha sonra vazifesine Nizip ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Halk Eğitimi Merkezi’nde devam eden Uysal, müzik aracılığıyla daha fazla beşere ulaşmaya çalışıyor.

Sanat aşıklarını kurduğu koroda bir ortaya getiren Uysal, Türk Halk Müziği Korusu’nun şefliğini de yürütüyor.

???????İbrahim Uysal, AA muhabirine, çocukluğundan beri müzikle ilgilendiğini ve bu yeteneğini geliştirmeye çalıştığını söylemiş oldu.

Çocukken babasından daima sanatkarların kasetlerini almasını istediğini anlatan Uysal, “Babam ‘Oğlum bir daha mi kaset, aldıklarımı dinle’ kaygısı. Hepsini dinliyor, ezberliyordum ve daha farklı müzikler, enstrümanlar dinlemek istiyordum. Sabahları ezberlediğim türküleri söylemeye başlar, annemi, babamı türkülerle uyandırırdım.” dedi.

Görme engelli müzik öğretmeni Nuri Boztaş’tan eğitim almaya başladığını belirten Uysal, Gaziantep Görme Engelliler Okulu’ndaki öğretmeni yardımıyla korolarda nazaranv aldığını, enstrümanlar çaldığını söz etti.

“Çoğunluğu öğretmen arkadaşlardan oluşan bir koro”

Uysal, üniversitede de Türk Halk Müziği korosunda nazaranv aldığını aktararak şöyleki devam etti:

“Okullarda müzik öğretmeni olarak nazaranv yaptıktan daha sonra artık burada nazaranvime devam ediyorum. Halk Eğitim Merkezinde öğrencilere dersler verirken yeteneği olan çocuklarımızı hoş sanatlara yönlendirmeye çalışıyorum. Müzik ismine bir şeyler yapabilmek için 2019 yılında Halk Eğitim Merkezimiz bünyesinde Türk Halk Müziği koromuzu oluşturduk. Çoğunluğu öğretmen arkadaşlardan oluşan bir koro ve birinci konserimizi de o yıl ortasında verdik. Salgın niçiniyle çalışmalarımıza orta vermiştik lakin bir daha çalışmalara başladık. Konserimiz halkımız tarafınca fazlaca beğenildi, takdir edildi. Bu koroyu yönetmek benim için fazlaca başka bir gurur kaynağı. Zira müzik yapmak isteyen insanlara bu fırsatı tanıyoruz. Ben de buna vesile olmaktan fazlaca memnunum.”

Müziğin hayatının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Uysal, “Müzik benim ömür kaynağım, yaşama tutunabileceğim en değerli yaşama biçimim. Ben tek başına sahneye çıkmaktansa koromla müzik yapmaktan daha fazla haz duyuyor, keyifli oluyorum.” diye konuştu.

AA / Salih Darıcı – Son Dakika Haberleri