Gabriela Dabrowski meme kanseriyle mücadele ediyor. Tenisçi: “Servis bile yapamadım”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Uzmanlık sıralamasında 3. sırada yer alan üst düzey çiftler oyuncusu Gabriela Dabrowski, 2024 yılını Instagram'da yaptığı uzun bir paylaşımla karşıladı ve kendisine bahar aylarında teşhis konulan meme kanseriyle mücadele ettiğini açıkladı. 32 yaşındaki Kanadalı tenisçi, tedavi gördüğü sırada Paris 2024 Olimpiyatları karışık çiftlerde Felix Auger-Aliassime ile bronz madalya kazandı. Artık tehlikeden kurtuldu: “2023 baharında – profilinde şunu yazdı – kendi kendime muayene sırasında sol göğsümde bir şişlik hissettim. Doktor bana önemli bir şey olmadığını ve endişelenmememi söyledi. Ancak 2024 baharında şişkinliğin büyüdüğünü hissettim, bazı tetkikler yaptırdım. Ve ön sonuçlar geldi: kanser. Hiç duymayı beklemeyeceğiniz bir kelime: Bir anda sizin ya da sevdiğiniz birinin hayatı altüst olur.”

“Kendimi hayatta kalan biri olarak adlandırmak bir ayrıcalık”

Kanadalı tenisçi hikayesini kamuoyuna duyurmak istedi: “Çünkü önlem hayat kurtarır: Kanser erken aşamada tespit edildiğinde, yüksek nitelikli doktorlar sizinle ilgilendiğinde ve etrafınız sarıldığında sürdürülebilecek yaşam kalitesinin altını çizmek istiyorum.” Bizi gerçekten destekleyen insanların hepsi hakkında konuşabilme lüksüne sahip olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Kendimi hayatta kalan biri olarak adlandırmak bir ayrıcalık. Artık hayata sahip olduğum her şeyi takdir etmeye başladım. “

Gabriela Dabrowski ve Felix Auger-Aliassime, Paris 2024'te bronz madalyalarını kutluyorlar

Gabriela Dabrowski ve Felix Auger-Aliassime, Paris 2024'te bronz madalyalarını kutluyorlar

Tedavi için sadece bir ay kaçırıldı

Dabrowski, Nisan ve Mayıs ayları arasındaki rekabet sezonunun yalnızca bir ayını kaçırdı. Uzun süredir partneri Erin Routliffe ile Wimbledon turnuvasında oynamadan önce iki ameliyat geçirdi. Tedavi sırasında acı çekti: “Sol kolumu bile kaldıramıyordum: Antrenörüm Patrick, antrenmanda servis atmam gerektiğinde topu bana attı.” Tedavilerin etkisi oldu, sporcu olarak hayatı elinden geldiğince devam etti, öyle ki Olimpiyat bronz madalyasının ardından sezon sonunda ortağı ve arkadaşı Erin ile Riyad'daki final zaferi geldi.

Gabriela Dabrowski ve Erin Routliffe, Riyad'da kazanılan Finaller kupasıyla

“Sahip olduklarınızı kaybetmekten korktuğunuzda takdir edersiniz”

“Uzun bir süre, diye yazıyor Dabrowski, kendimi olası ilgi ve sorulara maruz bırakmaya hazır değildim. Durumu özel olarak ele almak, yalnızca en yakınımdaki kişileri bilgilendirmek istedim. Kanserin sonsuza kadar kimliğimin bir parçası haline gelmesinden korkuyordum.” Artık öyle hissetmiyorum. Hayatım boyunca çalıştığım her şeyi kaybetme tehdidi gerçek bir olasılık haline geldiğinde, sahip olduklarımın gerçek anlamda kıymetini bilmeye başladım. Bu yüzden “siktir git… ama aynı zamanda teşekkür ederim.” Sen.” ”.

Konular