Federal bütçeyi belirlemek için alışılmadık bir plan

Gezgin

Global Mod
Global Mod
Apollo Global Management CEO'su Marc Rowan ile uygulama şansı olup olmadığına inandığı kışkırtıcı bir plan hakkında konuştum, ancak Rowan'ın Başkan Trump ile olan bağlantısı ve planın sohbeti yapabileceği anlamına geliyor. Bu yılın ilerleyen saatlerinde bütçe görüşmelerini dikkate alın.

Başkan Trump'ın seçimi kazanmasından birkaç hafta sonra, Apollo Group'un kurucu ortağı ve genel müdürü Marc Rowan'ı, büyük özel sermaye ve kredi şirketi, Mar-a-Lago'yu Finans Bakanı olmak için bir röportaj haline getirmeye davet etti. . O zamanlar yatırımcılarla tanışmak için Asya'da olan Rowan, tüm planlarını iptal etti ve Trump ile tanışmak için dünya çapında uçtu. Muhtemelen dünyanın en güçlü finansörlerinden biri olan Rowan, Trump ile konuştu, ancak nihayetinde işi alamadı. (Scott daha iyi yaptı.)

Ancak o zamandan beri, Başkan Trump'ın yörüngesinde ve hatta bazı Demokratlar arasında ekonomi politikasında giderek daha etkili bir ses olmuştur. – Ve çok özel bir plan oluşturdu.

Apollo'nun CEO'su Rowan, Pennsylvania Üniversitesi Wharon Okulu'nda finanse ettiği federal hükümet için bir hane modelinin savunucusudur. Okul Otoritesi Başkanı. “Penn Wharton Bütçe Modeli” vergi devresini ifade eder ve içerir, ancak hemen hemen her vergi muafiyeti. Sermaye kazancı vergi oranındaki artış; Karbon vergisinin oluşturulması ve göç ve sağlık hizmetlerinin açıklaması. 2054'ten sonra 2054'ten sonra federal borcun yüzde 38 oranında bir azalma, GSYİH'da bir artış ve ücretlerde yüzde 7 oranında artış – muhtemelen Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan gelen alkışları çekecek.

Bu yaz belirleyici bütçe görüşmeleri yaklaştığı için muhtemelen fikir hakkında daha fazla şey duyacaksınız. Federal hata topları Cumhuriyetçi ve ileri ekonomistlerle eşit olarak ilgilenen rekor seviyeye ulaştığında, önümüzdeki 10 yıl içinde 3,7 trilyon ABD'ye olan açığı artıran vergi indirimlerini genişleten görünür faiz oranlarında ani düşüş yoktur – Kongre'nin alışılmadık çözümlerin siyasi kararı alacaktı.

Son zamanlarda planı ve nasıl ortaya çıktığını tartışmak için Rowan ile oturdum. Röportaj düzenlendi ve sıkıştırıldı.

Bu sorunlara bu şekilde bakmanız için size ne ilham verdi?

2008 yılında Obama hükümetinin ABD'nin tüm ekonomisini nasıl tanımladığını gözlemledim -havayolları, otomobiller, finansal, sigorta. Ve sektöre düşmanca davrandılar. Telefonu aldım ve o zamanki Pennsylvania Üniversitesi Başkanı Amy Gutmann adını verdim. Ona, onu desteklerseniz, ekonomik olarak odaklanmış, bütçeye yönelik bir birlik için bir araştırma odağı oluşturacağımı söyledim. Ve bu Penn Wharton ev modelinin ortaya çıkışıydı.

Neden modeli oluşturmak istediniz?

Ülke için ev modeli yok. 28 Excel tabloları gibi. Ve sabah kahve ve çörek getirirseniz, yapmadığınızdan daha iyi bir puan alacaksınız. Komite başkanlıysanız veya senatörseniz ve bir yasama şablonu müzakere etmek istiyorsanız, faturanızı daha sonra değerlendirebilirsiniz. Bir satın alma yaptığınızı hayal edin, ancak sayıları yalnızca satın alma kontrolünü satın aldıktan sonra çalıştırabilirsiniz! Hükümetimiz böyle çalışır.

Mevcut mali durum göz önüne alındığında, ABD'nin 1,9 trilyon ABD Dolar Bütçe Açığı Bu mali yılda – ekonomik zorluklarınızın üstesinden nasıl gelebilirsiniz?

Mevcut paket ve tuzdaki harcama ve değişikliklerde vergi indirimi ve kesintilerin yapılandırılması yoktur, bu da çok uzun süre beklediğimiz için mantıklı bir şeye yol açar. Ancak, bu mümkün olmadığı anlamına gelmez.

Peki tam olarak ne yapardın?

Peki, Trump ne vaat etti? Düşük vergi oranları vaat etti. Ona yüzde 28, düşük vergi oranları alabilirim. Daha düşük bir şirket kiti vaat etti. Ona yüzde 15 şirket oranı alabilirim. Verilen bir dizi şey yapmadan bütçeyi ve mali zekayı uzlaştırmaya söz verdi. Ben de yapabilirim. Bu bütçe ona bir alternatif veriyor. Bu bütçede tek bir kesim yok. Kesim alır ve Doge için çalışırsanız ve başka birçok şey yaparsanız, hepsi baş aşağı.

Doğru ise bu dikkat çekicidir. Ayrıntılara girelim. Birçok insanın zenginlerin çok az para ödediğine inandığı bir zamanda en yüksek vergi oranını azaltmak ve kesintileri ortadan kaldırmaktan bahsediyorlar.

Düşük sınır oranı, birçok bozulmayı kaldırmanızı sağlar. Bu noktada yüzde 27 üst sınır vergisi oranı [down from 37 percent]Tuz kesintisi o kadar değmez. Sermaye farklı kazançları, o kadar da değmez. Vergi planlaması ve güven ve emlak planlaması ile ilgili hile o kadar değmez. Ve böylece tüm bu oyunun devalüe edilmeye başlarlar ve hatta S-Corps ve şirketler ve diğer şeyler arasındaki farklılık kavramını bile değersizleştirirler. Ve insanların kesintilere odaklanmadığı basitleştirme ezici bir çoğunlukla olumludur. Genellikle sermaye kârının ödediği ve bunları yaptığım insanlar: “Tamam, beni kaydet.”

Ayrıca şirket oranını yüzde 15'e indirmekten bahsediyorlar.

Yüzde 21 şirket oranımız var. Ancak etkin oran 13.6'dır. Bu yüzden vergileri biraz 15'e göre topluyoruz, ancak şirketleri 21 karar vermelerini sağlıyoruz. Aniden herkes marjinal kararı 15 yaşında alacaktı ve biz ya da daha az para toplamayacağız. Davranışı değiştiriyoruz.

21'den 13.6'ya getirdiği şey, süs eşyalarının Noel ağacının bir dizi bozulmasıdır: farmasötik amortisman, F & -Credits, fiyatı 21'den 13.6'ya alan tüm bozulmalar. Neden 15 ila 15'ten sonra İrlanda veya Bermuda'ya gittin? Bu noktada, tüm dünyada bir gelir vermek için tüm teşvikler bu kabuk oyunu boyunca kaybolur.

Etkili bir şekilde yüzde 15'lik bir vergi oranının aslında bugün ortalamadan daha yüksek olduğunu mu iddia ediyorlar?

Evet. Kenarda büyümeyi ödüllendiriyorlar. Daha fazla çalışan insanları ödüllendiriyorlar çünkü bir sonraki dolarda daha fazla tutacaklar. İstediğin şey bu. Bu bir teşviktir. Ve sınır faiz oranı 21'e göre 15'e vergilendirildiğinden, şirketleri Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gelirlerinin daha fazlasını kabul etmelerini ödüllendiriyorlar.

Aşamalı sayfa, verginin sizden daha ilerici olması gerektiğini söyler. Gelir katmanlarının üst ucundaki insanlar sonun sonunda biter. Bu yüzden bu kohortun gelir çatallanması karşısında nasıl farklı şekillerde vergilendirilebileceğini düşünmemiz gerektiğini söylemeliyiz.

Bak, bu tüm dünyada denendi. İşe yaramadı. Bunu deneyen herkes temelde vazgeçti. New York vergi temelini yayınlar. California vergi esasına göre çömeliyor. Sadece işe yaramıyor çünkü temelde dünyanın en zenginleri en esnektir ve hareket etmeye hazırlanırlar. Bildiğiniz gibi, vergi yasaları söz konusu olduğunda en batıdaki en batı ülkesiyiz. Zenginlerin bu teklif için ve benim gibi insanlar için ödendiği vergi yüzdesi, ilk gün vergilerimi artırıyor.

Daha fazla ödeme yapacak mısın?

Her zamankinden daha fazlasını ödüyorum.

Ölen bir kişinin portföyünde sermaye kârını gerçekleştiren ve çoğu Cumhuriyetçinin sevmeyeceği ölüm tarihinde her şeyi tahmin eden “Ölümde Step -Up tabanı” nı ortadan kaldırırlar.

Bir nesil girişimcinin refah yaratmasına ve refahlarını korumasına ve daha fazlasını korumasına izin vermemizi seviyorum. Ama eğer ölürseniz, vergiye serbest bırakmamalısınız. Bu benim için inanılmaz Amerikan geliyor.

Bence büyüyorsanız ve hala refahınızı yapıyorsanız, bu planı beğeneceksiniz, çünkü bugün daha fazla ödeme yapsanız da, gelecekte yaptığınız her şeyi tutacaksınız, ölene kadar daha fazla tutacaksınız.

Ama herkes bunu yapmıyor mu?

Öte yandan, boş bir yönseniz, bu planı sevmeyeceksiniz, çünkü şimdi sermaye karı için daha fazla ödeme yapıyorsunuz. Bunun kötü bir sonuç olduğunu sanmıyorum.

Model, sağlık sigortası için yasadışı göçmenleri işe alma fikrini içeriyor. Bu nasıl çalışır ve nasıl etkilenir?

Maliyetler nedeniyle sağlık sigortası tarafından maruz kalan nüfusun büyük bir kısmını alacağız. Bu planla neredeyse evrensel sağlık sigortamız var.

Nasıl olur?

Preemiler çok ileri gidiyor çünkü genç göçmenlerin sağlık havuzunda olmaları için bu büyük gereksinimi ekliyorlar, bu da primleri neredeyse üçte bir azalıyor.

Yani tüm yasadışı göçmenleri sınır dışı etmek için değil misiniz?

Konuştuğum şey akıllı sürgünler. Toplum için bir risk olduğunuz için kurtulmanız gereken insanlardan kurtulun. Burada ekonomik nedenlerle burada olan birçok insanın olduğunu, geçerli işlevlerin yerine getirildiğini, ancak onları ekonomi ile serbest bırakmadığınızı kabul edin.

Ancak sadece işverene ve dolayısıyla tüketiciye aktarılmıyor mu?

Yasadışı göçmenlikten yararlanan endüstrilerde, göçmenler ve işler arasındaki artımlı maliyetler bölündüğü için bu endüstriler maliyetleri uygulayacaktır.

Tüm bunları ne tür bir tepki verdiniz?

Bunu hiç beklemiyordum. Aldığım ilgi listelerden ve Cumhuriyetçilerden veya Demokratlardan gelmiyor, çünkü kullandıkları gözlüklere bağlı olarak, bu gerçekten Cumhuriyetçi bir hesaplama olabilir – daha düşük sınır vergisi oranları, bilirsiniz, düşük şirket vergisi oranları, değil mi? Ya da sermaye geliri için vergi yararlanıcısı olmayan gerçekten demokratik bir yasama şablonu olabilir, ölümde bir avantaj yok, değil mi? Sağlık sigortası gereksinimi. İnsanların kendi görüşleriyle ne olduğuna bakmalarını sağlar.

Dürüst olmak gerekirse, tüm bunları ne kadar gerçekçi bir şekilde düşünüyorsunuz?

Kendini terk eden Washington, statükodan kesinlikle başka bir şey yapmaz. Hile ve jiv ve bütçeyi sallayacak ve hiçbir şey başaracaksınız. Ve açık yükselmeye devam edecek. Sadece belirli bir piyasa polwback alırsanız veya statüko bütçesine veda etmek için politik olarak gerçekleşmezseniz, alternatifi dikkate alacaksınız.

Okuduğunuz için teşekkürler! Pazartesi görüşürüz.

Geri bildiriminizi istiyoruz. Lütfen yealbook@Haber adresine düşüncelere ve önerilere bir e -posta gönderin.