Evliyalar Kenti Bursa’da Şanlıurfa rüzgarı esti

Pinar

Global Mod
Global Mod
ŞANLIURFA (İHA) – Evliyalar Kenti Bursa‘da Şanlıurfa rüzgarı esti

ŞANLIURFA Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Bursa‘da düzenlediği sıra gecesiyle vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Urfa Ahengi Müzik kümesinin sahne aldığı geceye katılanlara kentin tescilli eseri çiğköfte ikram edildi.

Kültür ve Sanat faaliyetleri kapsamında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafınca memleket hasreti çeken Bursa‘daki Urfalılar için sıra gecesi düzenlendi. Düzenlenen geceye Urfalılar kadar Bursalılarda ağır ilgi gösterdi. “Dünyanın En Eski Mutfağı” sloganıyla UNESCO’ya aday müzik kenti Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle tanıtılmaya devam ediliyor. Büyükşehir Belediyesi, kentin gastronomi, müzik, kültürel zenginlikleri ve kente has pahalarını tanıtmak üzere Şanlıurfa’yı Ankara, İstanbul ve İzmir’in akabinde Osmanlı’ya başşehirlik eden evliyalar kenti Bursa‘ya taşıdı.

Bursa‘da Urfa Türküleri yankılandı”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde Kültür, Eğitim, Sanat ve Araştırma Vakfı Bursa Şubesi tarafınca düzenlenen buluşmanın birinci ayağı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi “Urfa Ahengi Müzik Topluluğu’nun sahne aldığı ve salonun büsbütün dolu olduğu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşti. Birbirinden hoş “Urfa Türküleri” ile salona adeta Şanlıurfa’daymış hissiyatı veren Urfa Ahengi Müzik Topluluğu takımının seslendirdiği türkülere salonu dolduran Bursalılar ve Bursa’da yaşayan Şanlıurfalılar da eşlik etti. Salonu dolduran dinleyicilere Şanlıurfa’ya mahsus çiğköfte ikramının da yapıldığı gecenin akabinde Şanlıurfa’nın her platformda tanıtımının hakikat bir biçimde yapılmasından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Lideri Zeynel Abidin Beyazgül’ün yapmış olduğu tanıtım atağı takdir topladı.

“Şanlıurfa insanlığın öyküsünün başladığı şehirdir”

ŞURKAV Bursa Şubesi tarafınca düzenlenen buluşmada konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Lideri Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa’nın insanlık öyküsünün başladığı kent olduğunu söylemiş oldu. Beyazgül, “Bursa’da olmaktan hayli memnunum. Kendimi konutumda üzere hissediyorum. Geçmişte üç yıl kadar bu kentte yaşadım, ama bugün farklı hislerle Bursa’ya geldim. Konut sahipliğinden ötürü Bursa Büyükşehir Belediye Liderimiz Alinur Aktaş’a teşekkür ediyorum. Bir tarafta peygamberler kenti başka tarafta evliyalar kenti, her iki kent de tarihi şehirlerimizdir. Gittiğimiz kentlere sıra gecemizi, müziğimizi, gastronomimizi ve çiğköftemizi getiriyoruz. Lakin Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik yerlerini getiremiyoruz. Onu da Şanlıurfa’ya gelerek görmenizi istiyoruz. Şanlıurfa insanlığın öyküsünün başladığı bir kenttir. Şanlıurfa bir masal kenti olacak. Olmaması için hiç bir niye yok” dedi.

“Urfa ve Bursa’nın kardeşliği daim olsun”

Bursa Büyükşehir Belediye Lideri Alinur Aktaş ise Şanlıurfa’yı çabucak hemen görmemiş olanların kesinlikle Urfa’yı görmesi gerektiğinin altını çizdi. Şanlıurfa’nın huzurlu ve sakin bir kent olduğunu aktaran Aktaş, “Urfa’nın ve Bursa’nın kardeşliği daim olsun” diye konuştu.

Bursa Valisi Yakup Canbolat da, “Şanlıurfa ile Bursa mukayese edilemez her iki kent de hayli değerli bedellerdir. Şanlıurfa medeniyetlerin doğduğu bir kent Bursa ise Osmanlı’ya başşehirlik eden evliyalar kentidir. Her iki vilayetimizin de manevi iklimi pek yüksektir” sözlerini kullandı.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Metin Esen de gecede bir konuşma yaparak, Şanlıurfa ve Bursa’nın gurbette buluşmasına vesile olan ŞURKAV Bursa Şubesi’ne ve bu buluşmaya dayanak veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Bursa ve Şanlıurfa buluşmasının son derece değerli olduğunu vurgulayarak Bursa’da olmaktan son derece memnunluk duyduğunu lisana getirdi.

Bursa ve Şanlıurfa’dan epeyce sayıda protokolün iştirak sağladığı buluşma Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğunun seslendirdiği birbirinden hoş Urfa Türküleriyle ve gecenin sonunda Şanlıurfa’ya has çiğköfte dağıtımıyla bitmiş oldu.

İhlas Haber Ajansı / Ahmet Kolsuz – Son Dakika Haberleri