Erzincan semalarını renklendiren bayan paraşütçü sayısı 100’e yaklaştı

Pinar

Global Mod
Global Mod
ERZİNCAN (AA) – Ekstrem ve tabiat sporlarının yaygın yapıldığı Erzincan‘da her geçen gün sayısı artan bayan pilotlar, yamaç paraşütleriyle kent semalarına renk katıyor.

Adrenalin sporlarına elverişli coğrafyasıyla her yıl epeyce sayıda macera tutkununu ağırlayan kentte, yamaç paraşütü pilotluğu da bayanlar içinde yaygınlaşmaya başladı.

Türk Hava Kurumu (THK) ile Çakırman Spor Kulübü öncülüğünde eğitimler alan bayan pilotlar, deneyim kazandıktan daha sonra yüksek yamaçlardan atlayışlarla gökyüzüne kanat açıyor.

Rengarenk paraşütleriyle kent semalarında uçan bayan yamaç paraşütü pilotu sayısı 100’e yaklaştı.

Erzincan THK Eğitim Merkezi öğretmeni Ali Zayimoğlu, AA muhabirine, yamaç paraşütü atlet sayısının her geçen gün arttığını söylemiş oldu.

“Geçen yıl 60 olan bayan atlet sayısı 100’e yaklaştı”

Kentin tabiat sporlarıyla ön plana çıktığını tabir eden Zayimoğlu, şöyleki konuştu:

Türkiye‘nin her yerinden öğrencilerimiz burayı tercih edip geliyorlar. Bu bizim için farklı bir memnunluk kaynağı. Öteki taraftan Erzincan’da bulunan kulüpler Adana’da düzenlenen Yamaç Paraşütü Türkiye Finali yarışlarında hem kulüp olarak tıpkı vakitte ferdi olarak değerli muvaffakiyetler elde etti. Bu da bizi ayrıyeten gururlandırdı. Geçen sene 60 olan bayan yamaç paraşütü pilotu sayısı bu yıl da 100’e yakın.”

Çakırman Havacılık Kulübü Lideri Abdulkadir Eren ise kentte her türlü tabiat sporunun yapılabildiğine işaret etti.

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun 90’lı senelerda bölgede tabiat sporlarını başlatmış olduğunı hatırlatan Eren, “Bir bayrak yarışı üzere biz de onun gösterdiği yoldan eğitimlerimizi alarak tabiat sporlarını layıkıyla yapmaya çalışıyoruz. Bu spor cinsiyet ayırt etmeden her insanın inançlı bir biçimde yapabileceği bir spordur.” diye konuştu.

“Yamaç paraşütü özgüven ve yürek veren bir spor”

Pilot Kübra Cengiz de 2,5 yıldır yamaç paraşütüyle uçtuğunu anlattı.

Bayanların da her türlü spor branşında başarılı olabileceğini vurgulayan Cengiz, şunları kaydetti:

“Geçen hafta Türkiye şampiyonası için Adana’ya gittik. Burada katıldığımız yarışlarda kupalarımızı alarak bayanlarda Türkiye ikincisi olup geri döndüm. Çalışmalarımıza bugün Çakırman bölgesinde yaptığımız akrobasi uçuşlarımızla devam ettik. Türkiye’de bu spor kolunda bayanlar daima geri planda tutuluyor. Yamaç paraşütü hanımı, erkeği ayırmaksızın herkese özgüven ve yürek veren bir spor. Bir bayan da rahatlıkla bu sporu yapabilir. Ben bu sporu yatığım için hakikaten kendimle gurur duyuyorum. Bayanları bu sporu yapmaya davet ediyorum.”

Pilot adaylarından Hayrunnisa Ceylan da teorik eğitimlerin akabinde uçuş çalışmalarına başladığını belirterek, “Gökyüzünü seviyorum. Bu spora bayanların ilgisinin her geçen gün arttığını düşünüyorum. Gökyüzünde bayanları, hatta tandem uçuşu yapan bayanları da görmeye başladık. Bu hoş bir şey. Çok memnunuz.” sözlerini kullandı.

AA / Kemal Özdemir – Son Dakika Haberleri