Engelli aracıyla muhtaçlık sahiplerine ekmek taşıyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
YOZGAT (AA) – Suudi Arabistan‘da 25 yıl evvel çalıştığı inşaatın 8’inci katından düşerek engelli kalan Mehmet Taşçı, memleketi Yozgat‘ta hayırseverlerin ve fırıncıların katkısıyla aldığı ekmekleri engelli aracıyla muhtaçlık sahiplerine ulaştırıyor.

Taşçı, Suudi Arabistan’ın Medine kentinde geçirdiği kazanın akabinde 2000’de memleketi Yozgat’ın Sorgun ilçesine döndü.

Koltuk değnekleri sayesinde kuvvetlikle yürüyebilen 56 yaşındaki Taşçı, malulen emekli olduktan daha sonra boş oturmak yerine gereksinim sahiplerine faydalı olma ismine fırın sahiplerinin de dayanağıyla bir projeyi hayata geçirdi.

Taşçı, kimi fırıncıların dayanağı, hayırseverlerin “askıda ekmek” uygulamasına katkısı yardımıyla fırınlardan aldığı ekmekleri engelli aracıyla 4 yıldır gereksinim sahiplerinin meskenlerine bırakıyor.

Mehmet Taşçı, AA muhabirine, meskende oturmak yerine topluma faydalı olmaya çalıştığını söylemiş oldu.

Taşçı, “Fırıncı esnafımız da ‘ Engelli bir vatandaş olarak bu biçimde hoş bir projen var, niye yardımcı olmayalım?’ dediler ve bu biçimdece çalışmaya başladım. 4 yıldır fırıncı esnafımızdan aldığım ekmekleri fakir, yetim, garip vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışıyorum.” dedi.

Kendisine takviye olan hayırseverlere ve fırıncılara teşekkür eden Taşçı, “Hepsinden Allah razı olsun. Onlar veriyor, ben köprü misyonu görüyorum. Aldığım ekmekleri kar kış, soğuk demeden vatandaşımıza ulaştırıyorum. Vatandaşımızın hayır dualarını alınca ben de memnun oluyorum.” diye konuştu.

Ramazan aylarında günde yaklaşık 1000 ekmek dağıttığını lisana getiren Taşçı şöyleki devam etti:

“Diğer aylarda günlük 250 ila 400 içinde ekmek dağıtıyorum. Bu da hayırseverlerin vermiş olduğu bağışlara göre değişiyor. Ben parayı görmüyorum. Vatandaşımız fırına gelip ‘Benim adıma şu kadar ekmek dağıt.’ diyor. Fırıncı esnafımız da beni arıyor. Ben de ona bakılırsa planlayıp ekmekleri fırından alıyorum, gereksinim sahiplerine ulaştırıyorum.”

Fırıncı Mehmet Can Bozkurt, Mehmet Taşçı’yı ilçe halkının tanıdığını ve sevdiğini belirtti.

Bozkurt, “Mehmet ağabeyin ekmek dağıtım işini 4 yıldır yaptığını biliyoruz. Biz de kendisine takviye veriyoruz. Vatandaş geliyor para bırakıyor, biz de onun karşılığı ekmeği Mehmet ağabeye veriyoruz.” diye konuştu

Fırıncı Ömer Kılıç da Taşçı’nın hoş bir iş yaptığını tabir ederek, “Mehmet ağabey kar kış demeden, yağmur demeden her türlü zorluklara karşın 3-4 kilometre uzağa ekmek gdolayıyor.” dedi.

Fırıncı Nazım Paşaoğlu da “Mehmet Beyefendi emek dağıtıyor, her sabah gelip ekmeği alıyor, ilçedeki gereksinim sahibi vatandaşlara dağıtıyor. Fırıncı esnafının dayanağı, vatandaşın katkısıyla bu iş yürüyor.” tabirini kullandı.

Ekmek alan Gülsüm Yıldırım da Mehmet Taşçı’ya teşekkür ederek “Mehmet Beyefendi her sabah ekmeğimizi getiriyor. Engelli bulunmasına karşın her gün kapı kapı gezip ekmek dağıtıyor. Kendisinden Allah razı olsun.” diye konuştu.

AA / Ömer Ertuğrul – Son Dakika Haberleri