“Empati” ismini verdiği karavanıyla kent şehir gezen hayvansever “can dost”lara şefkat elini uzatıyor

Pinar

Global Mod
Global Mod
Kocaeli’den “Empati” ismini verdiği karavanıyla yola çıkan hayvansever Murat İlgar, kent şehir gezerek sokak hayvanlarına mama dağıtıyor.

Türkiye’deki tüm vilayetleri gezerek bakıma muhtaç sokak hayvanlarına yardım etmeyi amaçlayan İlgar, bir süre evvel “Empati” ismini verdiği karavanıyla Kocaeli’den yola çıktı.

Sakarya’nın akabinde Doğu Anadolu Bölgesi’nde Ağrı, Iğdır ve Erzurum’u gezerek hayvanseverlerden aldığı mamaları sokak hayvanlarına dağıtan İlgar, çabucak sonrasında Kars‘a geldi.

İlgar, kent merkezi ve Susuz ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik faaliyet gösteren dernek ve gönüllülerle buluştu. sonrasındasında köpeklerin daha ağır olduğu bölge ve barınakları ziyaret eden İlgar, birlikteindeki gönüllülerle sokak hayvanlarına mama verdi.

İlgar, Kars’ın akabinde Karadeniz Bölgesi’ne geçerek Artvin, Rize ve Trabzon’daki sokak hayvanlarına mama ve ilaç dayanağında bulunacak.

Hayvansever İlgar, AA muhabirine, sokak hayvanlarının insanlardan yardım beklediğini ve kendilerinin de buna gereken itinası göstermeleri gerektiğini söylemiş oldu.

Kocaeli’den yola çıktığını ve maksadının tüm Türkiye’deki sokak hayvanlarına ulaşmak olduğunu anlatan İlgar, “Kocaeli’de bu hususlarla ilgili çeşitli derneklerde bakılırsav aldım. Bir maksadım de Türkiye’nin bütün noktalarına gidip burada bu işe gönül veren insanları tanımak ve onların problemlerini dinleyip birlikte hareket etmek. Bugün Susuz’dayız, Susuz Belediye Başkanlığının sokak hayvanları için yaptığı çalışmalar hakikaten çok hoş, bu beni hayli memnun etti.” diye konuştu.

İlgar, karavana yüklediği mamaları gittiği kentlerdeki sokak hayvanlarına verdiğini tabir ederek, şunları kaydetti:

“Karavanımla Türkiye’nin biroldukça noktasına gidiyorum. Bunu karavanla yapmamın gayesi bir günde birkaç yere ulaşmak ve istediğimiz ortamlara gidebilmek. Gittiğimiz yerlerde de hayvanların bize yaklaşımı fazlaca hoş. aslına bakarsan bir hayvanın, köpeğin, kedinin gözlerinin içine dikkatli bakıldığında onun sevgisi, hisleri görülecektir. Bu da bizi epeyce keyifli ediyor.”

Susuz Belediye Lideri Oğuz Yantemur ise hayvansever İlgar’a projesinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı / İsmail Kaplan