Elazığ’da şehidin ismini taşıyan okulda, şehit için köşe yapıldı

Pinar

Global Mod
Global Mod
ELAZIĞ (İHA) – Elazığ‘da şehidin ismini taşıyan okulda, şehit için köşe yapıldı

ELAZIĞ – Elazığ’da Şehit Hasan Halit Küçük’ün ismini taşıyan okulda şehit Hasan Halit Küçük için köşe yapıldı.

Merasimde epeyce duygulandığını belirten Ulusal Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, “Ben gözyaşı görür görmez epey dayanamıyorum. Sahiden his yüklüyüm. Ben özelikle okulumuzda Halit Hasan Küçük Ortaokulunun yapmış olduğu bu hoş çalışmayı vilayetimize örneklik olduğu için emek ve katkı sunan herkese epeyce teşekkür ediyorum. Daha da hoşları olur inşallah. Başka okullarımıza da örneklik olacak. Ben Şehidimize ve Şehitlerimize rahmet diliyorum. Emeğinize ve yüreğinize sağlık” dedi.

Babasının müsaadeden gittiğini aktaran şehit Halit Hasan Küçük’ün oğlu Recai Küçük ise “Atalarımız ömürden vazgeçilir, cihandan vazgeçilir fakat Çanakkale’den vazgeçilmez demiştir. O şahadet şerbetini içmiş şehitlerimizi de anarak Sarıkamış, İnönü üzere bu güne kadar bu yurdu kurup bu bayrağı dikip temel bu vatanın sahibi olan atalarımızın ruhları şad olsun. O bayrağı korumak için o günden bu güne kadar verilen şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun. Yaşayan gazilerimize de rahim şifalar versin. Bir çocuk düşünün eline oyuncak silah almış. O denli vakit geliyor ki bu çocuk ömründe silah almamasına rahmet Fethi Sekin amcası üzere o yoldan gidiyor. O şahadet şerbetini içiyor çocuklar eten bülbüller olacak. bu biçimde çocuklarımız varken biz bu ülke için hiç kaygı etmiyoruz. Yabancılar bunu bu biçimde bilsinler. Bizim TOMA’larımız vardır. Su sıkan, vatandaş o sudan kaçıyor ya. O kaçan vatandaşlar şort terlikle tank kovaladı. Yerine geldi helikopter yakalamaya çalıştı. Bütün dünya bir ders almasını dilerim. Bu ülkenin evladı olmaktan da gurur duyuyorum. Ben de her çocuk üzere babasını takip eden ve babasını örnek alan insanlardan olduğum için kendimle de gurur duyuyorum. Meslek hayatıma atılırken de polis okuluna girerken de babamdan öğrendiğim hal ve hareketleri kendime ideoloji edindim. Üste baktım Allah’tan öteki kimseye kulluk, devletten öbür kimse kölelik etmeyeceğim dedim. Meslek hayatımın da sonuna geldim. His yüklüyüm şuan sayamıyorum herkese epey teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İhlas Haber Ajansı / Sedat Erbak – Son Dakika Haberleri