Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’nde Prof. Dr. Çakır “Yılın ilham veren bayan lideri” seçildi

Pinar

Global Mod
Global Mod
Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, Hindistan’da düzenlenen “Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’nde Türkiye’den “Yılın ilham veren bayan lideri” seçildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Lider Yardımcısı ve üniversite hastanesinin acil servis sorumlusu olan Çakır, Dünya Acil Tıp Derneğince Hindistan’da 10-19 Aralık’ta çevrim içi düzenlenen ve yurt içi ile yurt haricinden epeyce sayıda acil tıp tabiplerinin yanı sıra çeşitli branşlarda akademisyenin akredite olduğu Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi’ne katıldı.

Kongreyi düzenleyen heyet tarafınca Türkiye’den “Yılın ilham veren bayan lideri” olarak seçilen Çakır’ın yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, Hindistan, Brezilya, Sri Lanka ve Katar üzere ülkelerden 17 bayan akademisyen, “Akademik Acil Tıp Dünyası Bayan Önderlerini Onurlandırıyor” temalı sempozyumda görüşlerini bildirdi.

Tüm dünyadan Acil Tıp topluluğuna istikamet veren ve liderlik özellikleri olan bayan bilim insanlarının yer aldığı sempozyumda, Acil Tıp meseleleri, Kovid-19 ile ilgili gelişmeler ele alındı.

Prof. Dr. Zeynep Gökcan Çakır, AA muhabirine, kelam konusu sempozyumda “zorluklara karşın liderlik etmek, ilham vermek ve dönüştürmek mümkün” sloganından yola çıkarak önder bayanların görüş ve tecrübelerini paylaştığını söylemiş oldu.

Türkiye Cumhuriyeti hudutları ortasında dünyaya gelmiş bayan olarak, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, farklı din, lisan ve ırka mensup bayanlara bakılırsa epeyce daha şanslı olduğunu belirten Çakır, “Ülkemdeki bayanlar dünyanın biroldukca bölgesindeki bayanlardan hayli daha evvel temel hak ve özgürlüklerini elde etti. bir daha de şimdi tüm toplumlarda olduğu üzere benim ülkemde de bayanlar hala başarmak için erkeklerden daha epeyce çaba etmek zorundalar. Bu mecburilik onları birçok vakit daha kuvvetli kılar. Bu benim için de bu biçimde.” dedi.

Çakır, Atatürk Üniversitesi üzere esaslı bir üniversitede çalıştığı için memnun olduğunu tabir ederek, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya Acil Tıp hizmetlerinde verdikleri takviyeden dolayı teşekkür etti.

Acil Tıp alanında bayan tabip olmanın kendisine artı olarak kıymet kattığını aktaran Çakır, “Hayatla vefat içindeki ince çizgi, acil tıbbın temel gayret alanıdır ve ben bu alanda uğraş veren bir bayan önder olmaktan büyük memnunluk duyuyorum.” diye konuştu.

AA / İlhami Erkılıç – Son Dakika Haberleri