DOĞU KARADENİZ’DE ORTA TATİL YOĞUNLUĞU

ffalivvv

New member
TRABZON (DHA) – EĞİTİM-öğretim yılının birinci orta tatilinde tabiatla baş başa kalmak isteyenlerin tercihlerinden birisi de Karadeniz Bölgesi oldu. Bölgedeki otel, pansiyon ve termal tesislerde doluluk oranları arttı.

Karadeniz Bölgesi, son senelerda tabiat tatili yeğleyenlerin beğenilen adresi haline geldi. Pandemi periyodunda uzun müddet meskende kalanlar, tatil planlamalarını tabiattan yana kullanıyor. Eğitim-öğretim yılının birinci orta tatili öncesi de Trabzon‘da Uzungöl Turizm Merkezi ağır ilgi gördü. Konaklama tesislerinde rezervasyonlar artarken, tatilciler sonbaharda renk cümbüşü oluşan bölgede, ulusal parklar, vadiler ve şelaleleri ziyaret ediyor, tabiat yürüyüşü yapıyor.

Rize‘de Ayder Yaylası ile İkizdere ilçesinde termal tesisleri ziyaret eden tatilciler, Artvin‘de ise göl ve tabiat parklarına akın etti. Artvin’de sonbahar hoşluğunun yaşandığı Şavşat ilçesindeki Yavuzköy’e gelenler tabiat yürüyüşü yapıyor, sonbaharın keyfini çıkarıyor.

Rezervasyonlar için telefonların çalmaya devam ettiğini belirten turizmci Mehmet İnan, ‘Rezervasyonlarımız günler evvelce başladı. Sonbahar ve kış mevsiminin ortasına gelmesi ötürüsı ile Uzungöl ve etraf epey hoş. Hem son baharın renklerini tıpkı vakitte kış mevsiminin hoşluğunu görme imkanı buluyor gelen misafirlerimiz” dedi.

‘YOĞUNLUK BEKLİYORUZ’

Uzungöl etrafında gelen turistlere fotoğraf çeken Arif Çetin, ‘Pandemi süreci atlattık. Bu süreçte turizmciler fazlaca güç bir devir geçirdi. Fakat bu yıl çok ilgi var. Tabiatta vakit geçirmek isteyenler, kentin gürültüsünden kaçmak isteyenler çoklukla burayı tercih ediyorlar” biçiminde konuştu.

Uzungöl’e ailesi ile bir arada gezmeye gelen Mevlit Aygün, ‘Giresun’dan geldik. Önümüz kış. Kış gelmeden yarıyıl tatilini de fırsat bilince soluğu Uzungöl’de aldık. Daha evvel ben ve eşim gelmiştik. Fakat okul olduğu için çocukları getirememiştik. Artık tatil olunca onları da aldık geldik. Hoş vakit geçiriyoruz. Tertemiz bir havası var. Buradan da Rize’ye gideceğiz. Karadeniz’in sonbahar hoşluğunu ailece görmeyi planlıyoruz’ dedi.

‘ARTVİN CAZİP BİR YER’

Ağrı’dan Artvin’e gelen Murat Beşer de ‘Artvin’den başladık tatilimize. Artvin tabiatı,coğrafi yapısı ve bungolov turizmi ile pek alımlı bir yer. Kış gelmeden, bunu değerlendirelim dedik. Artvin kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Burası küçük İsviçre diyebilirim. Buraya gelenlerin epey hoş anılarının olacağına eminim’ dedi.

Demirören Haber Ajansı – Son Dakika Haberleri