Djokovic’in rekoru, Grand Slam’in 47. yarı finali ABD Açık’ta: “Savaş yürüten bir ülkeden geliyorum, tenis benim için her şeydir”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Neden Nole Djokovic yıllardır kazanamadı Bize Açık? Sırp futbolcunun görev başındaki Amerikalının direnişini ortadan kaldırdığı Arthur Ashe Stadyumu’ndan ayrılırken herkesin merak ettiği şey buydu. Taylor Fritz kendine başka bir genç Amerikalı yetenekle maç teklif ediyor Shelton. O yırttı Roger Federer başka bir kayıt: 47 Grand Slam yarı finaline ulaştı. Ve on üçü Amerika Açık’ta. Erkekler tenisinde bir rekor. Bunu hatırlattıklarında biraz duygulanıyor, o kadar Sibiryalı ki: “Her şeyi tenise borçluyum, bu spor bana istediğim her şeyi verdi” diyor. 23 Grand Slam turnuvası bile, aynı zamanda yarı final rekoruama New York’taki finaller değil.

Ben Shelton, ABD Açık’ta bir yıldız doğdu

kaydeden Claudio Giua

06 Eylül 2023

New York’ta alerji

Nole, yedi asla 6-1, 6-4, 6-4 kazandı, ilk serviste yüzde 61, ilk servis vuruşunda yüzde 68 puan kazandı. İstisnai rakamlar olmasa da toplam şuydu: Djokovic’in fiziksel, teknik ve zihinsel gücü yirmi bin stadyumda eski hisleri ve kadim soruları uyandırdı: neden böyle biri 2018’den beri kazanamadı? Beş yıl, Nole’un dünyasında bir dönem. O zamandan beri Rafael Nadal, Dominic Thiem, Danil Medvedev ve Carlos Alcaraz zafer kazandı. Djokovic, Kovid aşısı olmak istemediği için bir idmanı kaçırdı ve 2021 finalini kaybetti. Ancak istatistikler açıklamaya yeterli görünmüyor. Tüm zamanların en iyi hızlı kort oyuncusu olarak kabul ediliyor ve finalde 10-0 önde. Avustralya Açık, bu yüzeydeki maçlarının yüzde 85’ini kazandı. Ancak oynadığı üç finalden yalnızca birini kazanabildi. Altıda üç. Flushing Meadows’ta bu onun en kötü yüzdesi. Andre Agassi ve Andy Murray’in eski koçu Brad Gilbert, istatistikleri okurken “O aslında deli” yorumunu yapıyor. Burada Coco Gauff’un televizyon yorumcusu ve koçu. Tamam çılgınca ama sonra ne olacak?

Nole’un cevabı

Sonunda Djokovic’e cevap vermenin zamanı geldi: “Maçın ardından açıkladı ki, bu turnuva uzun bir sezonun sonunda geliyor, herkes için sekiz zorlu ay tenisle geçiyor”. Bu nedenle buradaki Açıklar en öngörülemez olanlardır. On beş yıldır hiç kimse iki yıl üst üste turnuvayı kazanamadı. Sonuncusu Federer’di, art arda beş başarı elde etti ama burada kutsalın alanına giriyoruz. New York’taki finallerde Sırp oyuncu ortalama olarak diğer Grand Slam turnuvalarının finallerine göre daha zorlu rakiplerle karşılaşmak zorunda kaldı. Avustralya’da rakiplerinin ortalama sıralaması 7,1, Paris’te 3,6, Wimbledon’da 7,8 oldu. Şu ana kadar 2,2 oldu. Finale kalırsa Büyük Elma’ya bir numara olarak gelen Alcaraz’ı bulabilir. “Benim için bu yaşta, her fırsatı değerlendirip sonuna kadar tadını çıkarmam gerektiğini itiraf ediyor. Şanslıyım çünkü bu spordan her şeyi elde ettim.” “Savaşın harap ettiği bir ülke olan Sırbistan’dan geliyorum ve bu, burada bulunan ailemin yardımıyla zorluklarla yüzleşmemde bana yardımcı oldu.” Ve ardından New Yorklular “Bu seyirci bana her zaman büyük enerji veriyor. Sadece ileriye bakmam ve bir sonraki maçın benim için neler hazırladığını görmem gerekiyor. Dinlenmem, iyileşmem, masaj yaptırmam ve bir içki içmem gerekiyor.” Ne içtiğini sorduklarında “su ve limon, bu benim içeceğim” diyor. 36 yaşındaki Djokovic yoldan çıkmak istemiyor. Aklında tek bir şey vardır: Sonu, beş yıldır peşinde koştuğu soruyla hesapları kapatmaktır.