Djokovic'in mükemmel zihinsel mekanizmasında bir kum tanesi

onurnisan

New member
Katılım
22 May 2021
Mesajlar
945
Puanları
0
Konum
Ankara
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Birkaç ay öncesine kadar Luciano Darderi'nin er ya da geç ilk 10'a girmeyi ümidinden başka bir şey yoktu. Artık mümkünse onlardan uzak durmaya çalışacak. Roma'da, Masters 1000'de son 16'daki ilk turunda İtalya'yı seçen Arjantinli oyuncu, 27 yaşındaki, dünyanın 5 numarası Alexander Zverev ile karşı karşıya geliyor: Fano'da antrenman yapan yirmi iki yaşındaki oyuncu iki sette kaybediyor ama şimdi 2022 yazında Parisli stoper Philippe-Chatrier'in kırmızı zeminde ayağından sakatlanan ve zirveye ulaşmasını engelleyen, en iyi teknik altyapıya sahip bir oyuncuyu ciddi şekilde zor durumda bırakabileceğini biliyor. dünya sıralamasında. Akşam seansının kapanış maçında ikili hem güç hem de dokunuş açısından yarışıyor. İlk sette denge ancak eşitlik bozmada bozuldu. İkinci sette Sascha, kendi avantajından çok Luciano'nun kusurundan dolayı mola veriyor, iyiliğin karşılığını verme riskini alıyor, sonra avantajı savunmakla yetinmiyor, avantajı artırıyor. 7-6 6-2'yi iki saatten az bir sürede bitiriyor.

Villa Gesell doğumlu çocuğun Foro Italico macerası olumlu bir sonuçla sonlanıyor: Artık ilk 50'ye (kesinlikle 49) girdi, ilerleme kaydedebileceğinin bilinciyle Roland Garros'a gidecek, Jannik Sinner'ın ardından bu sezon en çok puan toplayan mavi takımın şu anda kendisi olduğunu düşünürsek olimpiyatları hedefleyecek. Francesco Passaro, aynı memnuniyetle, resmi olarak dünyada 244. sırada yer alan (aslında canlı sıralamada 186. sırada) Perugia'ya geri dönüyor; elemelerde turnuvanın üçüncü turuna çıkan ve sabah Portekiz'e yenilen Francesco Passaro, Perugia'ya geri dönüyor. Nuno Borges, ATP 45, üç saatlik yorucu takaslar ve iki şanssız eşitlik bozmanın ardından (4-6 7-6 7-6).

Novak Djokovic'in Şilili Alejandro “Jano” Tabilo'ya (6-2 6-3) karşı sergilediği zayıf performans hakkında sözü yalnızca kahramanlara bırakabiliriz. İşte Sırp'ın yenilgi sonrası gazetecilere verdiği en önemli cevapların bir antolojisi; hepsi Cuma akşamı Merkezden ayrılırken metal bir su şişesinin ATP 1 numarasının kafasına çarpmasıyla meydana gelen kazaya atıfta bulunuyor: “Dün Sorunsuz bir şekilde antrenman yaptım, özel bir şey hissetmedim ama yine de önceki günkü gibi değildim. Bugün, yoğun stres altında, oldukça kötüydü: acı açısından değil ama denge açısından. Eğer farklı bir oyuncu benim yerime geçseydi, neler olduğunu anlamak için bazı tıbbi kontroller yapmam gerekirdi.” Onun bir doktordan çok bir şeytan kovucuya ihtiyacı var. Ya da yine bugünkü bozguncu tavrının, belki de açıklamayı düşünmediği sebepleri vardır.

Canlı sıralamada Şili'nin 2. ve 29. numarası olan 26 yaşındaki Tabilo'nun yüzü gülüyor. Kendisi, maç ve Nole hakkında konuşuyor: “Toronto'da doğdum (annemle babam Ricardo ve Şilili Maria'nın çamaşırhanesi vardı, ed.). 13 yaşımdayken Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındım. 18 yaşında Santiago'da yaşamaya gittim. Yolculuğum neredeyse orada başladı. Neredeyse sıfırdan. İki yıl önce dünyada ilk yüze girmeyi başardım. Daha sonra sakatlandım, birkaç ay futbola ara vermek ve çeşitli aralar vermek zorunda kaldım. Bugün ilk setten sonra inanılmaz tenis oynadığım için mutluydum. Sadece bu seviyeyi korumak istedim. Novak ile fiziksel açıdan zor. Onunla dört dakikada üçüncü sete gidebileceğimizi çok iyi biliyordum. Önce 3-2, sonra 4-3 önde bulunca buna inanmaya başladım. Maçın tamamı boyunca skoru düşünmeden puan puan oynadım. Sanırım bunun bana çok faydası oldu.” Güzel ders Jano.

Uluslararasılar sezonun beşinci Masters 1000'i oldu. İlkinde, Mart ayının başında Indian Wells'te şampiyonluk ATP'nin 2 numarası olan Carlos Alcaraz'a gitti ve şimdiden birkaç slam kazandı. Miami'de ay sonunda, 2024 Avustralya slam'inin ve Rotterdam'daki ATP 500'ün galibi 3 numara Jannik Sinner kupayı kaldırdı. Yazar da dahil olmak üzere pek çok kişiye bu, çığır açan bir ikiliğin arzu edilen başlangıcı gibi göründü. Bunun yerine, Nisan ayında Monte Carlo'da Stefanos Tsitsipas yeniden ortaya çıktı ve geçen hafta Madrid'de Andrey Rublev şampiyon oldu: 26 yaşında olan ve büyüklerde hiçbir başarısı olmayan iki çok akıllı zavallı oyuncu. Foro Italico'da Carlos ve Jannik, prenslikte geçirdikleri haftadan bu yana kendilerine eşlik eden önemsiz fiziksel sorunlar nedeniyle gelemediler; biz ise Büyük Yaşlı Adamların zorluklarını sahada doğruladık ve Rafael Nadal da sahaya pek katılmadı. yeniden rekabet edebilecek kapasiteye sahip ve kırılgan görünen, bir zamanlar yalnızca ilham aldığı engelleri aşmaktan aciz görünen Djokovic'le (kariyerinde çeyrek finallerden önce Roma'daki sahneyi hiç terk etmemişti). Yani Roma'da ikinci haftada dünya sıralamasında çoğunlukla dördüncü ve yirminci sıralar arasında yer alan oyuncular, bazı sürprizlerin de eklenmesiyle karşı karşıya gelecek.

O halde neden profesyoneller arasında slam'lerden önce gelen Masters 1000'in rolü konusunda bazı kafa karışıklıkları var? Roma'da maçlar heyecan verici, teknik kalite çok yüksek, Pietrangeli'ye veya 12 numaralı sahaya ulaşmak için halka açık kuyruklar oluştu, hatta dublör izlemek için bile, dünkü yenilgiden sonra, Roma'yı birbirine bağlayan köprünün altında Rafa'yı selamlamak için üç veya dört bin kişi vardı. Oyuncu salonunun merkezi. Devamsızlıklar ve elemeler karamsarlık pedalına basmak için iyi bir neden değil. Bana göre aslında Alcaraz ve Sinner gibi yükselen yıldızların etrafında oluşan medya balonunun biraz sönmesi herkes için iyi olur: İyi tenis izlemek ve eğlenmek için ihtiyacınız olan tek şey Tabilo, Darderi, Passaro ve Napolitano'dur. Medvedev, Zverev, Rune ve diğerleri.
 
Üst