Dino Zoff: “Mundial 1982'de bizimki gibi Wimbledon'daki Sinner'ın Zaferi” – Futbol

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Dino Zoff İtalyan sporunun bir efsanesidir. 1982'de Ulusal Dünya Şampiyonu Kaptanı, aynı zamanda Blue Colors hayranı. 83 yaşında yüzmeden futbola ve tenise kadar her şeyi takip etti. Wimbledon finalini takip etti, aynı zamanda Carlos Alcaraz'a karşı Jannik Sinner'ı görmek için televizyona yapıştırıldı: “Bir noktayı kaçırmadım. Çok sevdim.”

Zoff, Sinner'ın Londra'da hangi zaferdi?
“Gerçekten hak ettiği bir zafer. Şu anda Jannik'i İtalyan sporunun büyük büyüklerinden biri olarak kutlamak”.

Marcell Jacobs: “Jannik ve ben tabuları kırdık, İtalya'nın daha fazla sınırı yok”

Mattia Chiusano tarafından

15 Temmuz 2025

Sizin için en güzel an neydi?
“Beni birçok puan, özellikle de en çok savaşanları heyecanlandırdıklarını söylemeliyim. Ama kendimden emindim, bunu yapabileceğini biliyordum.”

Jannik hakkında neyi seviyorsun?
“Teknik tarafta kendimi ifade edecek bilgiye sahip değilim. Ama bu, sahada davranışları için mutlak bir şampiyon. Doğruluğu her zaman bana çarpıyor. En iyisi.”

Günahkar ve alcaraz

Günahkar ve alcaraz

Günahkar ve alcaraz

Sinner zaten bir simge mi?
“Bana gerçekten mükemmel bir spor adamı görünüyor. Oynadığında örnek. Asla tartışma yapmaz, rakipleriyle yanlış değil. Ona dışarıdan bakıyorum ve onu da bir kişi olarak yetiştirdiğini görüyorum. Şimdi her şey var.”

Wimbledon'daki zaferiniz bir şirket mi?
“Tenis Tarihinden Kesinlikle”.

Dino Zoff, röportaj: “Bearzot ile öpücük küçük Friulian”

Mattia Chiusano tarafından

28 Mart 2025

İtalyan sporunun en önemli zaferleri nelerdir?
“Peki Jannik'ten ve Pazar günü başarısından başlayacağım. Sonra Jacobs'un Tokyo'daki 100 metrede altın ve 1982 ve 2006'da ulusal futbol takımı tarafından kazanılan Dünya Şampiyonaları. Beni rütbe etmiyorlar, hepsi büyük zaferler. Ve gerçekten de, özellikle spot ışığında daha az olan sporların kahramanları arasında birisini unutmak.

Sinner da Roland Garros'u kazanabilir ve böylece Slam Turnuvası Koleksiyonunu tamamlayabilir mi?
“O dünyanın ilk tenis oyuncusu, emin, bunu da yapabilir. Sınırı yok.”

Konular