“Destan” dizisi 23 Kasım’da seyirciyle buluşacak

Pinar

Global Mod
Global Mod
Destan” dizisi 23 Kasım‘da seyirciyle buluşacak.

Atv ekranlarında 23 Kasım’da seyirciyle buluşacak Bozdağ Sinema imali “Destan” dizisinin basın toplantısı, dizi takımı ve oyuncuların da iştirakiyle Beykoz Kundura Fabrikası’nda diziye özel olarak hazırlanan stüdyoda gerçekleştirildi.

İmal ve proje tasarımı Mehmet Bozdağ’a ilişkin; direktörlüğünü Buyruk Khalilzadeh’in yaptığı, senaryosunu Ayşe Ferda Eryılmaz ve Irmak Erdem’in kaleme aldığı Destan’ın başrollerini Ebru Şahin, Edip Doruklu ve Selim Bayraktar üstleniyor.

“Türklerin Müslümanlığa geçiş psikolojisini ve hislerini idrak etmiş olacağız”

Bu imaller esnasında her vakit tarihe farklı bir noktadan bakabilme dileği olduğuna değinen Bozdağ, “Bugüne kadar çoklukla büyük kahramanların ya da olayların kıssalarına yer verdik. Bu defa ise bir bayan kahraman üzerinden tarihin fazlaca bilinmeyen bir periyoduna bir seyahat yapacağız. Bir öksüz bir yetim olan iki mazlumun tarihin gidişatını nasıl değiştirdiğinin kıssası olacak. bununla birlikte Türklerin Müslümanlığa geçiş psikolojisini ve hislerini idrak etmiş olacağız.” diye konuştu.

Dizinin senaristlerinden Irmak Fazilet de daha evvel tarihi bir iş yazmadıklarına dikkati çekerek, “Yazabilir miyiz sanki diye düşündük lakin şu an fark ediyorum ki şayet biz yazmasaydık fazlaca kıskanırdım.” tabirlerini kullandı.

Senarist Ayşe Ferda Eryılmaz ise yüzseneler evvel hayatış savaşçı bir hanımın kıssasını yazmanın heyecan verici olduğunu söyleyerek, karakterlere ruh veren oyunculara teşekkür etti.

Direktör Khalilzadeh, Türk dünyasından bir öykü çekmenin uzun vakittir hayali olduğunu tabir ederek, fazlaca yorulduklarını ancak işlerini hayli severek yaptığını lisana getirdi.

Dizide savaşçı ‘Akkız’ karakterini canlandıran Ebru Şahin de kuvvetli kahraman bir hanımı canlandırmaktan hayli keyifli olduğunu lisana getirerek, “Dönemin ruhunu anlayabilmek için ruhsal ve fizikî güçlü bir müddetçten geçtik. Umuyorum bu izleyenlere de yansıyacak bizi kucaklayacakları hoş bir dünyanın içerisine girecekler.” değerlendirmesinde bulundu.

Alpagu Han karakterine hayat veren oyuncu Selim Bayraktar, geçmişte cesurca yaşayan insanlara selam göndererek, salı günü birinci kısım yayınlandığında izleyicilerin ruhunu süslemeyi umduğunu aktardı.

Batuga karakterini canlandıran oyuncu Edip Doruklu ise senaryonun kendisini epey etkilediğini ve üretimde yer almaktan dolayı epeyce memnun olduğunu vurguladı.

Dizi, Akkız ve Batuga’nın destanlara yaraşır kıssasını anlatacak. Destanların yazılmayıp yaşandığı kadim vakit içinderda, savaşçı Akkız düşmanına esir düşer ve kendini acımasız bir iktidar savaşı ile saf bir aşkın ortasında bulur. Esir Akkız ile babasının sarayında ezilen çolak ve topal han oğlu Batuga’nın olağan dışı kıssasında, her insanın göz arkası ettiği bu ikili imkansızı başararak iktidara yürümek üzere güçlerini birleştirirler.

Destan dizisinin oyuncu takımında Kanbolat Görkem Arslan, Teoman Kumbaracıbaşı, Deniz Barut, Elif Doğan, İpek Karapınar, Burak Tozkoparan, Buse Meral, Burak Berkay Akgül, Osman Albayrak, Şahin Ergüney, Ahmet Olgun Sünear, Alper Tertip, Ecem Sena Bayır, Bilgi Aydoğmuş, Esra Kılıç, Hilal Uysun, Cihan Erler, Meltem Pamirtan, Faruk Ortan, Müge Duygun, Mehmet Sertakan, Aysel Yıldırım, Seca Naz Karabulut, Cihangir Köse, Berna Üçkaleler, Doruk Şengezer, Onur Yenidünya yer alıyor.

Dizisinin danışmanlığını üstüne alan Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan ve Prof. Dr. Erkan Göksu kıssanın geçtiği devir ve periyodun hayatıyla ilgili oyunculara üç ay boyunca teorik dersler verdi.

‘Destan’ 23 Kasım saat 20.00’de birinci kısmıyla atv’de seyirciyle buluşacak.

AA / Salih Gurur – Son Dakika Haberleri