Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kartal’da coşkuyla kutlandı

Pinar

Global Mod
Global Mod
Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, Kartal’da coşkuyla kutlandı

İSTANBUL – Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı bir dizi aktiflikle kutladı. Dragos’ta üretimi tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulan Kartal Belediyesi Su Sporları Merkezi’nde kürek ve kano yarışları düzenlendi.

Kartal Belediyesi, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı bir dizi aktiflikle kutladı. Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel de etkinliklere katılarak coşkuya ortak oldu. Bando ekibinin verdiği konser eşliğinde kürek, kano ve yelken yarışları yapıldı. Kartal’da, her yaştan vatandaşın su sporları yapabilmesine imkan tanıyan, yüzme, yelken ve kano başta olmak üzere birfazlaca su sporları branşlarında vatandaşlara hizmet veren Dragos Su Sporları Merkezi’nde yapılan etkinlikler renkli manzaralara sahne oldu. Aktiflik kapsamında su altına dalan dalgıçlar, Mustafa Kemal Atatürk’ün portresini su altından çıkarıp Lider Gökhan Yüksel’e takdim etti.

Aktiflikte yaptığı konuşmada Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın değerinden bahseden Kartal Belediye Lideri Gökhan Yüksel, “İnanıyorum ki önümüzdeki yıl hem kuralların güzelleşmesiyle tıpkı vakitte denizlerin değerini daha uygun anladığımız bir sureci Belediye Liderinden en küçük yaşlarındaki atletine kadar her birinin daha dikkat ettiği, denizlerimize gözümüz üzere baktığımız bir müddetçten daha sonra daha ağır aktivitelerle su sporları merkezimizde olacağız. Bunun iki basamağı var. Denizcilik bayramının kıymetiyle ilgili bilgileri biz anlayamaz, öğrenemezsek, öğretemezsek hem bağımsızlığın değerini aktaramayız, birebir vakitte denizlerimizin ne kadar özel ve özgür olduğunu anlayamayız ve müsilajlarla uğraşırız. ötürüsıyla burada yetişecek olan küçük kardeşlerim, sportmenler ve bedelli Kartallı komşularım, denizcilik bayramının kıymetini, hangi tarihi süreçten gelindiğini ve Kabotaj Bayramının kıymetini, kapitülasyonların kaldırılmasının hangi evrelerle gerçekleştiğini özümsemek zorunda. Tarihten ders çıkarmak ve üstümüze düşen ödevleri anlamamız ve öğrenmemiz gerekiyor” tabirlerinde bulundu.

Lider Gökhan Yüksel konuşmasının gerisinde atletlere madalyalarını takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Aykut Güç