Del Potro, Djokovic'i yenerek tenise veda etti ve duygusal: “Herkese teşekkürler”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
Kendine son bir gülümseme verip ayrılmaya karar verdi. Juan Martin Del Potro 36 yaşında, tüm zamanların en iyisi olan eski N. ile bir gösteri maçı oynamayı seçerek tenise resmen veda etti. 1 Novak Djokovic. Estadio Parque Roca'da 15.000 seyircinin kendisini karşıladığı ve alkışladığı Buenos Aires'e kadar gitti. Eski dünyanın bir numarası olan Del Potro, “Bu çılgın fikir Mart ayında Nole'a son haberlerimi paylaşmak için Arjantin'e gelip gelemeyeceğini sorduğumda doğdu ve çok yoğun bir gündemi olmasına rağmen hemen evet dedi” dedi. 2018'de dünya 3'üncüsü, 2009 ABD Açık dahil olmak üzere 22 şampiyonluk, 2016 Davis Kupası ve Londra 2012'de bronz ve Rio 2016'da gümüş olmak üzere iki Olimpiyat madalyası kazandı.

(afp)

Djokovic harekete geçti: “Harika bir adam, herkese örnek”

Şangay'daki Masters 1000'de finalde Sinner'a mağlup olduğu 13 Ekim'den bu yana forma giymeyen Sırp oyuncu, zorlu bir maça hayat vererek arkadaşının 6-4'lük skorla kazanmasını sağladı. , 7-5 (maç noktasında kendisine alamet-i farikası olan güzel bir forehand ile maçı kapatmasına olanak sağlayan bir asist sağladı. Ed). Maçın ve Gabriela Sabatini ve Gisela Dulko'yla oynanan kısa karışık çiftler maçının ardından Djokovic, maçın sonunda kendisine sarılırken gözyaşlarına boğulan Del Potro kadar duygusal göründü: “Tenis adına üzücü bir gece, biz Harika bir profesyonele ama her şeyden önce harika bir adama, olağanüstü bir rakibe veda ediyorum. Ben değerlerin önemli olduğu bir yerden geliyorum ve Juan Martin'in hepimiz için bir örnek olduğuna inanıyorum” diye altını çizdi. Arjantinli oyuncu ona teşekkür etti: “Her şeyi kazandı ama buraya gelmeyi kabul ederek aynı zamanda kazanılması en zor kupa olan halkın sevgisine de sahip olduğunu gösterdi. Kariyerim boyunca bana eşlik eden herkese teşekkürler, size garanti ediyorum.” mutlu ayrılıyorum”.

Del Potro: “Diz ağrısıyla yaşıyorum”

Son resmi maçını Şubat 2022'de Buenos Aires'te oynayan ve ilk turda vatandaşı Federico Delbonis'e 6-1 ve 6-3'lük setlerle mağlup olan Del Potro, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen çok sayıda cerrahi operasyon nedeniyle fiziksel durumunun iyiye gittiğini açıklamıştı. (Toplam 8'i, 6'sı sadece dizinde, ed.), onu her gün ağrıyla boğuşmaya zorluyor: “Ağrı olmadan merdiven çıkamıyorum. Araba sürerken dizim ağrıyor, yürürken çok kez ağrıyor.” uyumak için. Her gün uyandığımda, mide koruyucu, antienflamatuvar olan 6 veya 7 tane hap almam gerekiyor; bir tanesi anksiyeteyi gidermek ve bazı şeyleri yemeyi bırakmak.” Bu hiç bitmeyen bir kabus. Futbol oynayamam, padel oynayamam. En sevdiğim şeyi yapma, yani tenis oynama şansımı elimden aldılar. Bu çok zor. Artık gücümün kalmadığı zamanlar oluyor. Çoğu zaman iyi görünmek ve iyi görünmek zorunda kalıyorum ama çoğu zaman kendimi berbat hissediyorum.”

“Umarım en kısa sürede proteze kavuşuruz”

Del Potro sonunda kendisini gelecekte neyin beklediğini tahmin etti: “Bazı doktorlar bana protez takıp belirli bir yaşam kalitesine kavuşabileceğimi söyledi. Diğerleri ise bunu yapmak için çok genç olduğumu ve bunun daha iyi olacağını önerdiler. 50'ye kadar beklemek daha iyi. Ama 31 yaşıma geldiğim için koşamıyorum, merdiven çıkamıyorum, topa vuramıyorum. 15 yıl daha beklemem mi gerekiyor?