Neler yeni

Dağın yamacındaki tekne turistlerin ilgi odağı oldu

Pinar

Global Mod
Global Mod
Dağın yamacındaki tekne turistlerin ilgi odağı oldu

İstanbul Boğazı’nda bir vakit içinder gezinti için kullanılan 15 metrelik tekne bugünlerde Trabzon‘un Düzköy ilçesindeki dağın yamacında kafe olarak konuklarını ağırlıyor

TRABZON – İstanbul Boğazı’nda bir vakit içinder gezinti için kullanılan 15 metrelik tekne bugünlerde Trabzon’un Düzköy ilçesindeki dağın yamacında kafe olarak konuklarını ağırlıyor. Dağın yamacındaki teknenin güvertesine çıkanlar meşhur ‘Titanic’ pozunu vermeyi ve selfi çektirmeyi ihmal etmiyor.

Düzköy ilçesinde restoran işletmeciliği yapan Turan Zafer, tekniçin bir kafe yapma hayalini gerçekleştirmek için bir süre evvel harekete geçti. Tekne için arayışa geçen Turan Zafer, bir vakit içinder İstanbul Boğazı’nda seyahat teknesi olarak kullanılan ve bir süre evvel Giresun‘un Tirebolu ilçesine satılan tekneyi almaya karar verdi. 15 metre uzunluğunda, 4.60 metre genişliğindeki tekneyi denizden Akçaabat ilçesine getiren Zafer, tekneyi vinç sayesinde tıra yükledi. Tek şeritli, rampalı ve virajlı yollardan geçilerek ilçedeki 661 rakımlı Yenimahalle’ye getirilen tekne, daha evvelinde yapılmış beton yapının üzerine yerleştirildi. ‘Saback rüzgarı’ ismi verilen tekne ilçeye hakim bir noktaya konumlandırılırken, pandemi yasaklarının bitmesi ile birlikte yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya başladı. Zafer, teknenin çabucak yanına da Deniz Feneri biçiminde bir diğer yapı yaparak tekneye olan ilgiyi de arttırdı.

“Babamın hayaliydi ben de hayaline dayanak verdim”

“Gezdiğim ülkelerde bu biçimde bir şey görmedim”

Dağın yamacındaki tekneyi arkadaşları ile bir arada görmeye gelen yöre sakinlerinden Burak Tiryaki “Arkadaşlarla birlikte kahvaltıya geldik ve artık görünümün tadını çıkartıyoruz. Pandemi niçiniyle bu biçimde ortamlardan uzaktık fazlaca şükür hasta olmadan bu süreci atlattık, artık keyfini sürüyoruz” derken, Suudi Arabistan’dan memleketine tatile gelen Erdal Çağılcı ise “Buralar Arabistan’da yaşayanlar için cennet. Orada yaşayanlar buraların değerini epeyce daha uygun biliyorlar lakin burada yaşayanlar bunun farkında değil. Yoldan geçerken gördük. Çok enteresan geldi. Burayı tanıyalım yakından gorelim istedik. Gezdiğim ülkelerde bu biçimde bir şey görmedim” diye konuştu.

Eşi Latife Çağılcı “Çok farklı geldi. Buraya nasıl çıkarıldığını da fazlaca merak ettim” derken, tesis sahipleri tekneyi nasıl çıkardıklarını bilgileri ile Çağılcı’ya anlatarak bilgi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Bekir Koca