Chris Evert duyurdu: “Yine kanser oldum”

onurnisan

New member
Web sitesi
www.nisannakliyat.net
İki eliyle backhand vuruşunu aynı rahatlıkla tekrar kansere yakalandığını söylüyor. Chris Evert68 yaşında, efsanevi Amerikan şampiyonu, tarihi rakibi Martina Navratilova 70’li ve 80’li yıllarda 18 Slam kazanan (157 turnuvaya ek olarak 5 İtalyan Uluslararası Şampiyonası) kontroller sırasında yumurtalık kanserinin nüksettiğini keşfetti: “Bu asla duymak istemeyeceğim bir teşhis olsa bile, bir kez Zamanında tespit edildiği için bir kez daha şanslı hissediyorum” dedi. Evert Yorumcu olarak çalıştığı ESPN’de yayınlanan bir açıklamada. “Doktorlar aynı bölgede kanser hücreleri buldu. Tüm hücreler çıkarıldı ve yeni bir kemoterapi turuna başladım.”

İlk kanser bir buçuk yıl önce

Chris Evert’e Ocak 2022’de yumurtalık kanseri teşhisi konmuştu. Kendisi küçük kız kardeşi olduğu için bunu keşfetmişti. Jeanne Evert Dubin, iki yıl önce 62 yaşında aynı hastalıktan ölmüştü ve genetik testlerden geçmeye karar vererek tümörün hala ameliyat edilebilir bir aşamada olduğunu tespit etmişti. Bir ameliyatın ve altı kemoterapi kürünün ardından spor sahaları hakkında yorum yapmaya geri döndü. Artık Evert, ESPN yorumcusu olarak işini bırakmak zorunda ve Avustralya Açık’ta Melbourne’u kaçırmak zorunda: “Kendimi şanslı hissediyorum, zamanında geri döndüm. Herkesi aile geçmişini bilmeye ve kendine bakmaya teşvik ediyorum. . Erken teşhis insan hayatını kurtarır.”

Konular